perjantai 23. toukokuuta 2014

Viikkokatsaus

Karvat kasvoi pikavauhtia tai vanha kuva. Jompikumpi.

Vähän epäröin julkaista tätä mutta laitetaan nyt kuitenkin. Eli viikon ajan kirjasin ylös herrojen kodin ulkopuolella tapahtuvat aktiviteetit. Kiinnosti itseäni syystä joka jääköön toistaiseksi mainitsematta. Helle on toisaalta vähän rajoittanut tekemisiä (joo turha kuvitella mitään frisbee- harjoituksia +30 asteessa...) mutta toisaalta eipähän ole ainakaan mikään epätavallisen aktiivinen viikko.

Tästä siis puuttuu kotona tehdyt puuhastelut, niinkuin se että koirilla on vapaa pääsy pihalle n. 10.00 - 02.00, miinus ne ajat tietenkin kun ovat yksin kotona. Pihalla ne leikkivät ja ovat muutenkin aktiivisia ihan itsekseenkin ja lisäksi jos olen tekemässä pihatöitä heitän niille yleensä lelua tms. Ja tehdään jotain enemmän tai vähemmän pikaisia toko- tai temppujuttuja yms.. Yksinoloaikaa tulee noille yleensä enintään 5 tuntia päivässä johon tosin tulee päälle se että minulla on hyvin harvoin kaikki kolme koiraa matkassa. Lenkit tapahtuu pääasiassa metsässä ja Max ja Rohan saavat kulkea ne suurimmaksi osaksi vapaana, Hauru on ehkä n. puolet ajasta irti. Kilometrimäärät on siis minun kävelemiäni, koirille matkaa varmaankin kertyy selkeästi enemmän. Etenkin Rohanille, Haurulle taas ei ehkä niinkään kun se ei ymmärrä päättömän kaahailun päälle.

Lauantai
13.50 - 15.50 lenkillä Haun ja Roon kanssa, vähän vajaa 9 km
16.30 - 18.30 Uimassa Roon ja Makkaran kanssa

Sunnuntai
11.10 - 12.30 Makkaran kanssa tekemässä jälkeä
14.00 - 16.30 Lenkillä Haun ja Roon kanssa, n. 11 km
17.50 - 18.20 Tokotreenit Rompan kanssa
18.30 - 20.00 Haurun kanssa jäljestämässä

Maanantai
10.40 - 11.40 Rompan kanssa 4km juoksulenkki (helteessä vähintäänkin riittävän pitkä matka...) ja uintia
14.30 - 16.00 Höyrypään kanssa lenkkeilyä sekä vähän leikkimistä ja tokoilua
17.00 - 19.00 Rompan ja Makkaran kanssa kyläilemässä

Tiistai (-keskiviikko välinen yö)
0.30 - 02.00 Kolmikon kanssa lenkillä (en muistanut laittaa puhelinta mittaamaan matkaa)

Keskiviikko
13.00 - 14.00 Maxin kanssa 4km
15.10 -15.50 Haun ja Roon kanssa 5km (remmissä puolijuoksua)
16.30 - l8.00 Koko porukka treeneissä tekemässä kuka mitäkin

Torstai
12.00 - 16.00 Uimassa kaikki

Perjantai
10.00 - 11.00 Makkaran kanssa käppäilemässä 3km
21.15 - 23.10 Roon ja Haun kanssa lenkillä 11km josta n. 4km remmissä juosten

Toisaalta tuntuu että pitäisiköhän olla jotain vapaapäiviä, pääasiassa Rohanille joka yleensä lenkilläkin painattelee kuin viimeistä päivää. Joku sellainen päivä aina välillä ettei tehtäisi kuin ehkä joku remmilenkki hillittyä vauhtia. Meillä kun vielä voi tulla kilometrejä viikossa huomattavasti enemmän kuin nyt, kun helle verotti eikä menty kertaakaan 20+ km lenkkiä.

Ja toisaalta pitäisikö Haurulle olla enemmän tekemistä joka on jotain muuta kuin lenkkeilyä. Nykyisellään se ajaa jäljen n. kerran viikossa, tekee vähän tokoa silloin tällöin, joskus pallopaimentaa (ei tällä viikolla kertaakaan) ja opettelee temppuja silloin kun minulla on aikaa/ inspiraatiota. Ja tietty toimii päivittäin palveluskoirana arkisissa asioissa, se on kotiorja. Mutta Hau on kuitenkin... no tietyllä tavalla työkoira ja kaipaa sen kaltaista tekemistä.

Makkarasta en sentäs ole huolissani. Se kun ei se kaipaa mitään aivotyöskentelyä (mutta saa sitä silti vähän), sen mielestä on kivaa kun se saa höntsäillä treeneissä häiriökoirana mutta jos pitäisi oikeasti tehdä jotain sitä alkaa herkästi ahdistaa. Nykyään kun vuodet on tuoneet mukanaan etupäähän kremppaa, Maxin liikkumista pitää joiltain osin rajoittaa mutta Max ei myöskään ole koskaan ollut liikunnallisesti erityisen aktiivinen, silloinkin kun se oli minun aktiivikoira (ennen Haurun tuloa) sen mielestä tunnin rauhallinen metsälenkki tai n. puolentunnin juoksulenkki silloin tällöin oli ihan kivaa mutta kaikki liikkuminen sen yli on hulluutta.

Muistan aina kun oltiin koirapuistossa ja Makkara aikansa riehui siellä jonkun bokserin kanssa kunnes bubsieeri sai tarpeekseen ja se kävi köllöttelemään keskelle puistoa. Bokseri ei ollut lähellekään saanut leikkimisestä tarpeekseen mutta Maxia ei enää kiinnostanut. Vieraan koiran omistaja valitteli kuinka tuo bokseri pystyi juoksemaan piippuun kaikki puistossa käyvät koirat ja 'voi voi kun ihmiset niin vähän ulkoiluttaa koiriaan että niillä on noin huono kunto. Vähän voisi ajatella koiraparkoja!' Ai no kiitti, mutta veikkaanpa että Maxilla ei (etenkään silloin) ollut kunnosta kiinni todellakaan. Max on vaan luonteeltaan laiskaanpulskea. Haurun tultua taloon Max varmasti huokaisi helpotuksesta kun aloin purkamaan ylimääräistä energiaani kikkuraan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti