keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Max täyttää pyöreitä


Ostin jo joku aika sitten Chuckit Flying Squirrel lelun mutta se on toistaiseksi vain lojunut kaapin päällä. Tänään ajattelin sitten lahjoa tänään kymmenenvuotiasta Makkaraa sillä ja kovin Max leluun ihastuikin. Ja varsinkin kun mentiin pihalle leikkimään ihan kahdestaan, mitä me ei olla oikeastaan koskaan tehty. Max ei ole koskaan ollut kauhean hyvä tämän tyyppisissä leikeissä ja siksi on hyvä että paikalla on aina aikankin yksi sellainen koira, joka tajuaa leikin idean ja pitää sen käynnissä Maxista huolimatta.

Max kun ei yhtään ymmärrä katsoa lelua sitä heitettäessä joten se lähtee tavallista koiraa huomattavasti herkemmin juoksemaan ennenkuin lelua on edes heitetty ja se valitsee suunnan, johon lähteä juoksemaan, joka kerta ihan sattumalta. Välillä Max saattaa jopa lähteä juoksemaan täysiä taakseni vaikka heittäisin lelun mahdollisimman suoraan ja pidän omat liikeratani sellaisina että sen olisi helppo lukea mihin heitto lähtee. (Eli en seiso mitenkään vinossa, oudosti heiluttele käsiä tms. heittäessä josta Max voisi saada päähänsä väärän suunnan.) Mutta ei se katso. Sitten se viettää sellaiset 10 minuuttia juoksennellen ympäriinsä kunnes se sattumalta bongaa lelun.

Toinen ongelma on ollut että Max ei ole osannut noutaa joten kun se lopulta sen lelun löytää se on jäänyt se suussa seisomaan ja heiluttamaan häntää "heitä uudestaan!!!!" Joo no olisi helpompi heittää jos toisit sen lelun tänne.... Mutta nykyään Max osaa noutaa, ikäänkuin. Se vaatii jatkuvaa suullista kannustamista tyyliin: "Max, hyvä! Max tuo! Hyvä poika Max! Tänne Max! Hyvä Max!" Keskimäärin joka toisen sanan kannattaa olla Max koska muuten Max ei välttämättä enää tiedä kenelle puhutaan ja lakkaa tuomasta lelua kannustuksesta huolimatta. Sitten kun se on onnistuneesti saanut lelun kiikutettua luokse se ei osaa minkäänlaista irti- käskyä vaan lelu pitää kammeta sen hampaiden välistä puoliväkisin. Mutta Maxia nämä pikkuongelmat ei haittaa ja se on kauhean ylpeä aina kun se saa lelun tuotua ja ymmärtää nykyään jotenkin sen että lelun tuominen on vaatimus sille että lelu heitetään uudestaan.

Max on vähän... hidas mutta kyllä sekin lopulta oppii. Jos oletetaan että sitä ei ole yritettykään opettaa noutamaan edellisessä kodissaan ja se on osannut noutaa n. vuoden nyt niin eihän siinä mennyt kuin 6-7 vuotta :D Ehkä jos Max elää vielä toiset 6-7 vuotta se oppii myös katsomaan lelua eikä juoksentele mihin sattuu. En kyllä oikein usko mutta enpä olisi ikinä uskonut että se oppii noutamaankaan. Max on yllätyksiä täynnä.

Pihalla leikkimisen jälkeen mentiin vielä uimaan, sinne kylläkin Romppa sai tulla mukaan myös. On kuitenkin todennäköisempää että lelut palautuu järvestä kun on kaksi hönöä niitä sieltä etsimässä :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti