maanantai 16. kesäkuuta 2014

Vilkkuvaloinen mörkö


Tänään kun oltiin Rompan kanssa tulossa juoksulenkiltä, nähtiin pari sähkömiestä korjaamassa linjoja. Roosta homma näytti tosi oudolle, vähän sitä ihmetytti mies sähkötolpassa mutta jostain syystä vielä enemmän tyyppien auto joka oli parkkeerattu jalkakäytävälle ja jonka katolla oli vilkut päällä. Kun lähestyttiin autoa Roo aloitti tasaisen, matalan ja aika vakuuttavan haukahtelun, ei siis mitään paniikkiräksytystä tai vastaavaa. "Tämä on varoitus! Ei kannnata mörkö hyökätä tai täältä pesee!" on viesti varmaankin. Samalla se kulki eteenpäin reippaasti aikeena tutkia tilannetta lähemmin, samalla tietty valmiina reagoimaan jos möröt tekee jotain yllättävää. Kun päästiin ihan auton viereen Roo meni haistelemaan autoa ja huomasi että se tosiaan oli vaan auto eikä mitään pelättävää, saati kiinnostavaa.

Toisinaan Roo pelkää hassuja asioita mutta tykkään silti kovasti siitä miten järkevästi se käyttäytyy kohdatessaan "mörköjä". Se ei ylireagoi suuntaan tai toiseen, pyrkii selvittämään tilanteet, se palautuu nopeasti havaittuaan ettei mitään varaa ollutkaan eikä todellakaan tarvitse pelätä että se käyttäytyisi aggressiivisesti ilman syytä. Voisihan se toki olla varmempi luonteeltaan eikä nähdä mörköjä tuollaisissa melko tavanomaisissa tilanteissa. Ja toisaalta ei kai ole mitään väärää siinä että reagoi omituisiin asioihin, kunhan reagoi järkevästi. Ja seuraavan kerran jos/kun Roo näkee sähkömiehiä se tulee muistamaan ettei niissä ole mitään ihmeellistä vaikka ne ei tiedäkään ettei jalkakäytävällä saa ajaa autolla ;)

On vähän hassua että Roon mörköilyt aina ilahduttaa minua mutta kai se on se, että kun omakohtaista kokemusta löytyy parista tyypistä jotka ei osaa käsitellä pelkojaan kovin hyvin, on kiva seurata koiraa joka on fiksu. Vaikkei olekaan, kun ihan tavallisia sähkömiehiä pelkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti