sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Romppa urheilee


Rohanin kanssa ilmoittauduttiin jo joskus ajat sitten Friskies DoggyRun- juoksutapahtumaan 5km matkalle. Me ollaan kesällä saatu aika hyviä aikoja vitoselta joten vaikka tämä oli ihan leikkimielinen tapahtuma jossa ei mitattu aikoja oli alunperin tarkoitus koettaa juosta parhaamme. Samalla näkee sitten miten Roo käyttäytyy juoksulenkillä kun paikalla on muitakin, joskus kun sille on ongelmallista se että joku on edellä. Mikä on tietty eduksi kun kilpaillaan mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Roolla se piste jää yleensä kauas taakse... Lopulta sitten meidän treenaus koki takaiskun kun paukapäät iski yhteen ja Roo jäi saikulle. En minäkään nyt ilman koiraa juokse (tai liiku muutenkaan...), se on hulluutta ;) Lisäksi kun sain vielä ihan kiitettävän flunssan perjantaina ei oltu todellakaan missään juoksukunnossa. Tai siis minä, Roo kyllä olisi vetänyt vaikka sen kympin ihan kevyesti. Mutta osallistuttiin toki silti.

Paikanpäällä kävi selväksi että Rohan ei edelleenkään oikein arvosta kuulutuksia, se oli varsin peloissaan kun ensimmäiset kuulutukset kajahti ilmoille. Hassua että esim. taustalla muina aikoina soinut musiikki ei häiritse sitä yhtään, ainoastaan se jos ihminen puhuu mikkiin. Kuunneltiin sitten kentän laidalla kuulutuksia ja Romppamaiseen tapaan pilkulle tuli nopeasti parempi mieli. Se jopa veti tapahtuma-aluetta kohti joten sinne mentiin. Rohanin kasvattaja oli paikalla vetämässä temppuesitystä Roon siskon kanssa joten käytiin tervehtimässä heitä, en olekaan koskaan Roon kasvattajaa tavannut. Rohan on kuulemma kasvanut isoksi pojaksi :D Katseltiin temppuesitys ja sen jälkeen yleisöstä sai tulla muutama harjoittelemaan temppuja omalla koirallaan ja meidät enemmän tai vähemmän käskettiin mukaan. En oikein tiennyt oliko Roo vielä niin rento että se jaksaisi keskittyä temppuiluun (siis koska ne kuulutukset) mutta se olikin oikein pätevä. Siinä mielessä me oltiin turhia oppilaita, että vaikka suurin osa noista tempuista ei ollut Roolle ennestään tuttuja ne oli minulle selvää kauraa. Kun tietää mistä narusta vetää, on itseasiassa todella helppo saada koira tekemään tuollaisia simppeleitä juttuja. Siis ainakin jos sitä koiraa on joskus jotenkin muuten koulutettu jolloin perusvalmiudet oppimiseen on hyvät. Roo opetteli mm. pupu istuntaa mikä oli sen mielestä super hauskaa ja se tarjoili sitä sen näköisesti että arvataan miltä sen perusasennot kohta näyttää ;p Mutta pitää varmaan opettaa se Rohanille ihan kunnolla kun se oli niin kivaa kerta. Tosin Roosta melkein kaikki on kivaa ja innoissaan se teki muitakin temppuja mitä "käskettiin" eikä kuulutuksetkaan kauheasti haitanneet. Fiksu pilkku!

Itse lenkillä se oli niin fiksu myöskin, ei voi tarpeeksi kehua. Rohan on kuitenkin saanut aika vapaan kasvatuksen mutta ei sillä ollut mitään ongelmia taaskaan, ei alussa kun kaikki kisaajat tungettiin lähtöpaikalle yhtäaikaa eikä myöhemmin kun joko me ohitettiin tai meitä ohitettiin jatkuvalla syötöllä. Kun meitä ohittanut juoksija joutui väistämään vastaantulevaa pyörää meitä kohti ja hetken koirat kulkivat kyljet hipoen, Roo tuskin päätään käänsi vierustoverin puoleen. Sanoinko jo että se on fiksu? Eikä se ragoinut taaskaan hevosiin mitenkään, ei edes kun vähän yllättäen mutkan takaa meitä ikäänkuin vastaan tuli laukkaava hevonen. Roo katsoi vaan että aha, hevonen. En tajua. Ei haittaa, ihanaa ettei se enää saa halvausta joka kerta kun nähdään kavioeläin, mutta en tajua. Missä välissä se on päättänyt että hevoset on OK kun en ole vielä näiden vuosien aikana ihan saanut aikaiseksi aloittaa samaa siedätys-prosessia minkä Hau vaati sietääkseen hevosia edes välttävästi... Roo on kai vaan ajatellut että kun ei ne ole ikinä Roota syönyt niin ei ne varmaan syökään. Eikä edellä kulkevat koirakot, olivat ne sitten hitaampia tai nopeampia, aiheuttaneet mitään ongelmia myöskään. Rohan on vaan niin fiksu. Tajusitteko? Ja kaikinpuolin mahtava.

Ihan hauska tapahtuma ja palkinnot (osallistumisesta) oli ihan kivat myös. Ja tuettiin vähän lastensairaalaa siinä sivussa. Roo on siis hyväntekijäkin kaiken muun hienouden päälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti