torstai 2. lokakuuta 2014

360 astetta oikeaan

Laiturilta lähdettäessä Makkara saa varaslähdön koska se hyppää ja Roon pitää kiertää rannan kautta

Roon pitää kuitenkin tarttua keppiin heti ja yrittää kääntyä rantaa kohden vasta sen jälkeen. Mistä luonnollisesti aiheutuu pyörimiseffekti kun ei Maxikaan osaa selkää uida. Ja kepistä ei tietenkään voi päästää irti.

Joskus ne pyörii siellä kauankin mutta lopulta joku (Romppa) yleensä vähän luovuttaa

Vähän helpompaa näin, olisiko?

Seuraavaksi ratkaistaankin se, viekö Max kepin huitsin nevadaan vai Romppa laiturille uudelleen heitettäväksi...

On silti hyvä kun omaa hyvän uimakamun :)

Treenailuista ei ole ollut mitään kirjoitettavaa, kun mitä noista nyt voi sanoa? Hauru on edelleen tosi hieno teknisyyttä vativissa liikkeissä, sillä on esim. tosi hienot kaukot. En tiedä kuka on opettanut. Vauhtiliikkeet... no niistä puuttuu se vauhti, muutenhan se on taitava. Mudilta vaan voisi olettaa löytyvän nopeampiakin askellajeja kuin närkästynyt ravi. Närkästynyt siksi kun se tietää että sitten kun se on vihdoin saanut itsensä sinne ruutuun, sen oletetaan todennäköisesti hilaavan itsensä takaisin. Niin että miksi pitää mennä sinne alunperinkään???? Mutta joo, ei Haun tokoilut tuosta taida mihinkän muuttua ja se treenailee lähinnä siksi että se on sen mielestä ihan kivaa (ainakin osan aikaa) ja minusta on kiva katsoa koiraa joka tekee teknisesti hyvin. Ei nyt täydellisesti toki mutta silti vähän paremmin kuin mitä minä osaan kouluttaa.

Vastapainona eräälle jolta kyllä löytyy vauhtia mutta se teknisyys... siis eiks se voita joka on nopein? Ai miten niin jotkut liikkeet olisi helpompi suorittaa jos vähän rauhoittuisi ja käyttäisi aivoja? Mitä aivoja? Rohan on kyllä ihana silti. Mutta jos sen vireongelmat ei maagisesti korjaannu (toisin sanoen jos se ei huomattavasti rauhoitu ikääntyessään ja ainakaan vielä ei siltä vaikuta) on sitä vähän turha viedä kokeisiin. Vaikka se saisi alo1 jollain ihmeellä niin ei se kuitenkaan pärjää ylemmissä luokissa tuolla menolla. Ja ei, en osaa kouluttaa paremmin. Ainakaan enää. Varmaan jos olisin alunperin tajunnut että nyt minulla on ensimmäistä kertaa elämässäni koira joka on laiskan ja rauhallisen totaalinen vastakohta ja siihen ei todellakaan tarvitse yrittää saada lisää intoa... No joo, mutta sitä samaa vanhaa siis Roonkin osalta.

Haurun ongelmat on ja pysyy mutta Roon kanssa pitäisi varmaan miettiä lajin vaihtoa, niin saisi jotain uutta puuhattavaa. PK- lajeihin siitä ei kuitenkaan ole kun kotitarpeiksi laukausalttiuden vuoksi ja agilityyn ei ole minusta kun pitäisi aina raahautua jonnekin missä on esteet. Eikä agility taida kyllä olla Rompankaan laji, jos sillä tokossa jo menee kuppi nurin niin... joo, agility olisi varmaan tosi turvallista tuollaisen sekopään kanssa ja varmaan myös rauhoittaisi sen yleistä mielentilaa. Ei. Niin että kuin olisi rally-toko? Jotenkin minua ei kauheasti kiinnosta mutta jos nyt ottaisi itseä niskasta kiinni ja silleen. Hauru on tehnytkin rallya nuorna poikana, sen kanssa se oli naurettavan helppoa jo silloin. Ei sille tarvinnut niitä (alon) kylttejä opettaa koska se osasi seurata ja on helposti ohjattava tuollaisissa asioissa. Rohanille lajissa olisi enemmän haastetta, sille pitäisi oikeasti opettaa niitä liikkeitä. Ihan jo aloa varten. Ja sittenkin jos se sattuisi olemaan villillä tuulella, niin kyltit sun muut vaan lentelisi... mutta mitä pienistä, Roon kanssa kaikessa tekemisessä ja olemisessa on fifti-sixti mahikset nolata itsensä ;) Ja tulisi ainakin vähän jotain uusia kuvioita meidän tylsiin treeneihin. Tai no, Rompasta meidän treenit on supermahtavia ja ylimaallisen hauskoja tietenkin. Mutta muiden mielipide saattaa olla jotain muuta.

Pitää asiaan liittymättömänä todeta, etten varmaan koskaan kyllästy katsomaan Rohania lenkillä, kun se mennä painattelee ympäri metsiä ja peltoja. Miten se voi olla noin innoissaan kaikesta ja juosta ristiin rastiin kuin ei olisi ikinä saanut olla vapaana sillä samalla niittypläntillä, millä me käydään lähes jokaisen lenkin alussa purkamassa vähän Romppa-energiaa ennen varsinaista lenkkiä. Sen jälkeen se jaksaa kävellä remmissä vähän nätimmin ja vapaana ollessaan vaan juosta ja juosta. Ja syödä hevosenkakkaa ja juosta vähän lisää. Sen jälkeen voi kotona ottaa torkut sohvalla ja varmaan se näkee unta juoksemisesta. Ja hännän heiluttamisesta ja ihmisten pussailemisesta.

1 kommentti:

  1. P.S.Tardis haluaa lenkille mukaan juoksemaan kovaa!!!

    VastaaPoista