perjantai 14. marraskuuta 2014

Varaslähtö jouluun?


Roon mielestä kuvaaminen oli epäilyttävää, normaalisti se keskittyy enemmän juoksemiseen eikä vilkuile minua kuin joskus halutessaan varmistusta mihin mennään risteyksissä tms.

Romppa on saanut vähän uusia vermeitä, osa sellaisia mitä tarvittiin ja osaa ehkä vähän vähemmän. Ja yksikään ei ole pallo, mikä on Rompasta ihan väärin ;) Mutta joo, kampe-esittelyä luvassa siis.

Ensinnäkin tarvittiin uusi vetoliina, vanha on ehkä käytössä vähän kärsinyt ja joustava osuus on kyllä alunperinkin ollut ehkä vähän riittämätön Rompalle vaikken ole siihen osannut kiinnittää huomiota. Oli miten oli, ainakin nyt jousto on heti tapissa kun se lähtee liikkeelle ja meno on ollut nykivää. Koiraurheilukauppaan vei tiemme, koska en tykkää ostaa valjaita sovittamatta enkä kyllä halunnut ostaa liinaakaan näkemättä, ettei tule uutta liian löysää hankittua. Roo ei tykännyt tuosta kaupasta koska tiskin takana olleet koirat vähän möykkäsi ja Roota jänskättää millään tavalla ääntelevät koirat mutta yhden shoppailukerran perusteella minä kyllä kävisin uudestaankin.

Myyjä esitteli jäykimmän vetoliinansa ja se on tosiaan aikas jäykkä. Lisäksi se on joustava koko matkalta, joten jousto ei ihan heti lopu, hyvässä tai pahassa :D Se on myös painavampi, osin ainakin jykevämmän lukon vuoksi. En tiedä kuka tuon on valmistanut, siinä ei ole mitään merkintöjä. Lisäksi otettiin Zero DC Faster valjaat. Ennestään meillä oli Zero DC Shortit jotka vaikuttaa vielä ihan sopivan kokoisilta mutta Roon selkään on tullut hento punainen jälki. Läiskä on ihan samalla kohdalla kuin mihin noiden shorttien lukot tulee, joten herää epäilys että ne jotenkin hankaa vaikka lukot ei tulekaan suoraan turkkia vasten. En ole kuitenkaan ihan varma onko valjaat syypää, koska Rohanilla on tuo iho mitä on ja sille tulee hiertymän näköisiä jälkiä satunnaisesti muutenkin, mutta ei kyllä ikinä ennen selkään... Tässä Faster mallissa on avoin selkä joten nämä nyt ei ainakaan selästä hankaa :p

Käytössä nämä on olleet tosi kivat. En tiedä onko nuo valjaat varsinaisesti paremmat vai ei, kun en kerta tiedä oliko vanhoissakaan vikaa, mutta ei kai ainakaan huonommat :D Vähän vaikeammin puettavat ne on koska ne on täysin kiinteät (eli pujotellaan päälle) mutta eipähän ole mitään lukkoja hiertämässä tai hajoamassa. Liina on ollut joustoltaan ihana, ei yhtään nykimistä vaikka Roo poukkoilee :D Eikä myöskään senkään vertaa hallintaa kuin vanhalla liinalla, tuli havaittua ekalla lenkillä kun sain karjua ääneni käheäksi että päästiin edes jotenkuten ohi lapsista (lapsiraukat... kumpihan on pelottavampi, koira joka lähestyy täyttä laukkaa kuola roiskuen vai perässä vuoronperään tukehtumaisillaan puuskuttava ja raivoisasti karjuva omistaja). Tykkäisin enemmän sirommasta lukosta mutta ei tuokaan Rohania tunnu häiritsevän ja se on pääasia. Ja onhan tuo varmasti kestävämpi mutta oikeasti Rohan ei ole niin kova veturi että se rikkoisi noita osia kovin todennäköisesti. Mutta siis paljon toimivampi kuin vanha, jokatapauksessa.Loput tavarat on tilattu netistä. Mieluummin ostan kaupasta, se on kuitenkin aina vähän riskialtista jos tilaa tuotteita joita ei ole päässyt missään kokemaan livenä, mutta onhan nettishoppailussa kieltämättä etunsakin. Romppa tarvitsi sademanttelin koska se on minulle saapumisestaan asti käyttänyt lainattua manttelia joka ajaa kyllä asiansa mutta ei kovin hyvin. Roo on nyt väliaikaisesti lainannut sitä siis neljä vuotta... Tämä uusi mantteli on malliltaan Hurtta Lifeguard Storm. Valittu koko on tässä minusta juuri sopiva. Manttelin alle mahtunee muuta vaatetta kylmemmille keleille mutta se ei ole niin iso ettei toimisi hyvin pelkälläänkin. Sadetakki itsessään on tosi ohut ja kevyt, menee pieneen tilaan. Aika kiva, näin vähän käytön perusteella. Ja kunnon heijastimet on aina plussaa.Samalla bongasin TopCanis WarmHow talviasut, jollaista olen aiemminkin halunnut mutta hinta on ollut aika suolainen. Roo ei välttämättä tarvisi uutta talvipukua mutta hei, se oli nyt halpa ja silleen. Tätä ei olla vielä käytetty kuin pikaisesti kokeeksi ja... hmmm... en oikein tiedä. Puvussa on aika paljon säätöjä mutta se ei kuitenkaan istu ihan niin hyvin kuin toivoisi. Ehkä osat on vähän väärän kokoiset (takki liian pieni, housut liian isot?) tai sitten Romppa on vain väärän mallinen, ei kaikki vaatteet kuitenkaan sovi kaikille yhtä hyvin. Mutta paremmin näkee miltä se vaikuttaa käytössä sitten, kun tulee sellaisia ilmoja että pukua pääsee oikeasti kokeilemaan. Tämäkään ei siis taida joutua palautukseen vaikkei ihan täydellinen olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti