maanantai 15. joulukuuta 2014

Metsästäjistä parhain

Vaikka tykkään mustasta koiran värinä, on se kyllä hieman hankala toisinaan.

Siinä missä Haurusta seisomassa kuin patsas saa hyvin harmaana talvipäivänä aika huonolaatuisen kuvan....

...saa valkovoittoisesta (seiso- käskyä hieman erikoislaatuisesti tulkinneesta) koirasta yllättävän hyvän liikekuvan.

Siis sikäli jos ehtii sihtaamaan kameralla edes suunnilleen oikeeseen suuntaan...

Dalmaatti kuulee mitä haluaa, ei mitä sanotaan

Kuten kuvista näkyy, meillä on lunta. Tuskin se kovin kauaa pysyy, kun säätiedote lupaa huomisellekin +4 astetta, mutta ollaan iloittu siitä nyt kun voidaan. Haurusta lumentulo on mahtavaa, talvi on ja pysyy Haurun lempivuodenaikana, mutta Rohanista lumi vasta onkin ollut jännää. Roosta olisi kiva olla samanlainen suuri metsästäjä, mitä Hauru on, mutta valitettavasti Rohanin nenänkäyttö ei ole kovin vahvaa. Noin kiltisti sanottuna. Mutta kun lumi sataa maahan, on Rompan ongelmat ratkaistu sillä siinähän näkyy kaikki jäljet! Lumessa ei haittaa ollenkaan että iso possunenä on puhtaasti koristeellinen, onhan Rompalle sentään suotu aivan erinomaisesti toimivat näköelimet.

Tänäänkin lenkillä nähtiin yöllä sataneessa lumessa mm. jäniksen, ketun ja peuran jälkiä ja Roo juoksenteli niiden perässä aivan hurmiossa. Vähän liiankin, sillä jouduttiin pitämään aika vakavahenkinen keskustelu siitä, mikä on sopiva tapa reagoida luoksetulo-käskyyn. Se esim. ei ole jäniksen jälkien perässä sinkoaminen jonnekin ihan päinvastaiseen suuntaan, etenkin kun herra pilkku seurasi jälkiä väärään suuntaan... koska se jäljestää puhtaasti näöllä, ei pilkulla ole oikeasti mitään hajua siitä mitä se on tekemässä. Kirjaimellisesti. Se vain sinkoilee painaumien perässä ihan vakuuttuneena siitä, että se pupu ilmestyy näköpiiriin hetkenä minä hyvänsä. Kaikkein paras esimerkki Rohkun hönöydestä oli, kun se vietti useamman minuutin pellolla juosten ympyrää omien jälkiensä perässä. Jos joku kysyy, Hauru ei tiedä kenen dalmis se on tai miksi se seuraa meitä.
P.S. Voikohan häpeään kuolla?

SudenpentuKenraali-arvonimigeneraattorin mukaan meillä muuten asustaa Huolestuttavan Avulias ja Unohtumattoman Rautainen Ulosottomies, Riittävästi Omalaatuinen ja Haitallisen Avaramielinen Nuohoojamestari sekä Mahtavan Ammattimainen X. Ei niin kovin kaukana totuudesta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti