maanantai 12. tammikuuta 2015

Pidä!


Koska Roo on treenaillut pitämistä, on Haurukin saanut tehdä samoja juttuja. Paitsi Roo treenaa noutokapulalla, Hau käyttää mitä milloinkin. Yllä olevalla videolla näkyy ensimmäinen kerta kun Hauru "pitää" piparkakkua... Vaikka useammassa blogissa yhdessä vaiheessa näkyi tämä piparihaaste, en ole itseasiassa tullut sitä kokeilleeksi omilla koirillani koska a) meillä ei ole pipruja ja b) Hauru pitää suussaan mitä vaan, myös ruokaa, niin miksei pipariakin, ja nuo kaksi muuta ei osaa kunnolla pitää yhtään mitään joten ei myöskään sitä piprua. Paitsi no joo... Haurulla kyllä aluksi oli ihan selkeä idea mutta videolla näkyy kuinka se ensin ottaa siitä liian hellän otteen eikä keksi oikein pysy suussa ja kun se ottaa vähän tiukemman otteen, se murenee. Missä vaiheessa Hau päättää että sama se on syödä se sitten :p Pitää varmaan vähän harjoitella että muti oppii tämänkin tärkeän taidon. Koklasin piprun pitämistä myös Roon kanssa, siitä ei ole videota. Roo otti keksin suuhunsa, se mahtui sinne kokonaan ja oli tässä vaiheessa vielä ihan ehjä mutta Roon suljettua suunsa sitä piparia ei ole sen jälkeen enää näkynyt... Tiedä mitä sille sitten kävi ;)

Roon tavallisemmat pitotreenit on sujuneet vaihtelevasti. Joskus se on ihan mukana tekemässä hommia, vähän liiankin innokkaasti jos tarkoitus olisi ylläpitää rauhallista mielentilaa. Toisinaan se vaan möllöttää sen näköisenä kuin sillä ei kerta kaikkiaan olisi mitään hajua siitä mitä pitää tehdä. Puhtaasti sheippaamalla ollaan kuitenkin (hyvinä päivinä, joita on jopa useammin kuin huonoja) edetty siihen pisteeseen, että se innokkaasti tarttuu kapulaan vaikka varsinaista pitoa ei vielä näissä harjoituksissa tapahdu. Mutta tavallaan edistystä kuitenkin vaikkei siltä varmasti kuulosta. Ja eihän me olla tätä harjoiteltu kuin säännöllisen epäsäännöllisesti jostain keväästä asti... Hieman epätoivoiselta tuntuu välillä mutta jooh. Ehkä tästä oppii joku jotain kuitenkin. Roo on vaan niin outo tyyppi välillä. Jos Roo joskus täyttää 15 vuotta me harjoitellaan varmasti vielä silloinkin noudon alkeita ja vireen hallintaa.

Rallya on opeteltu paljon lyhyempi aika mutta Rohanilla on nyt periaatteessa hallussa alokasluokkaan tarvittavat osaset. Pitäisi kokeilla väsätä jotain radan pätkää mutta tällä hetkellä on niin vaihtelevat säät että katsotaan sitä joskus myöhemmin. Kolme päivää plussa säitä ja vettä sataa, kolme päivää -20c, kolme päivää vettä... ja sitä rataa. Ja kumpikaan vaihtoehto ei oikein innosta väkertämään rally-ratoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti