tiistai 17. maaliskuuta 2015

Olitpa tuhma!!


Se on kiva videoida näitä pihatreenejä niin voi sitten jälkikäteen katsoa mitä kaikkea tuli taas tehtyä väärin. Siis ohjaajan.

Romppa on nyt edelleen ollut lenkeillä tosi kiinnostunut riistan hajuista. Se on näköjään tässäkin asiassa vähän myöhäisherännäinen :D Mielenkiinnolla seuraan, alkaako sen nenänkäyttö parantua tämän kiinnostuksen seurauksena. Toisaalla tuli joku aika sitten puheeksi, ettei Roo ole luonnostaan kovin hyvä jäljestäjä ja sen takia sen kanssa tämä laji on jäänyt aika vähälle (on kuitenkin niin paljon muita juttuja missä se on lahjakas ja kaikkea ei kuitenkaan ehditä tekemään). Samaan aikaan Roo juoksenteli edestakaisin nenä lattiassa mikä vaikutti vähän hassulle. Mutta Roo on vähän kuin ihminen joka osaa lukea kaikki sanat kirjasta, mutta lukemisen ymmärtäminen on niin huonoa ettei se siitä kirjasta mitään loppujen lopuksi tajua.

Se mitä en mielenkiinnolla seuraa, on koira joka juoksentelee hajujen perässä ja ignooraa totaalisesti luoksetulo-kutsun. Joulukuussa lumien tultua maahan keskusteltiin aiheesta pilkun kanssa ja tähän asti muistissa on pysynyt, että minusta on ihan OK että herraa kiinnostaa tuoreet peuranjäljet ja että se vetää niiden jätöksiä napaansa mutta kun sanon tule niin sopii lopettaa ne hommat, oli kuinka kivaa tahansa, ja liikkua pikimiten kosketusetäisyydelle. Eilen sitten Roota kutsuessani se nosti päätänsä ja katsoi minua, mietti hetken ja painatteli takaisin hajumaailmaan. Jaahas. Kun herra lopulta suvaitsi tulla luokse, vastaanotto oli hyvin viileä ja eleetön. Lisäksi Roo yleensä saa kantaa palkkaleluaan (jolla me yhdessä vähän leikitään kun herra on tottelevainen) mutta nyt laitoin sen taskuuni. Lenkin edetessä leikittiin sillä muutama kerta, mm. hyvin menneen ohituksen palkaksi, mutta lelu meni sitten aina takaisin taskuun. Hyvin ankaraa, eikö? Joo oli Rohaninkin mielestä. Tänään Roo sai taas itse kantaa leluaan. Se kulki koko lenkin turhankin kiinni minussa, piti itsenäisesti kontaktia ja totteli melkein ajatusta. Ettei mamma vaan taas suutu! Uskoisin että asia pysyykin muistissa taas jonkun aikaa, vaikkei tämä välttämättä ole ihan täysin loppuunkäsitelty kun tuo riistainnostus nyt kerran on herännyt.

Huvittaa taas kerran noitten nuorempien poikien erot. Voin kertoa, että Haurulle ankara rangaistus tarkoittaa jotain ihan todella muuta, kuin tyytymätöntä katsetta ja lelun laittamista taskuun... Ja ikinä ei tulisi pieneen mieleenkään että Hau saisi hallita omaa palkkaansa kuten Roo ainakin osittain tekee kun sillä on se lelu koko ajan ja se saa sillä leikkiä itsekseenkin. Vaikka minun kanssa leikkiminen onkin miljoonasti kivempaa ja se varsinainen palkka, ei se lelu itsessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti