tiistai 28. huhtikuuta 2015

Valmisteluja


Olen alkanut hiljalleen laittaa kämppää pentu-turvalliseen kuntoon ja tullut huomanneeksi erinäisiä (ei niin kovin yllättäviä) asioita.

Samalla voi pitää kevätsiivouksen muutenkin joten olen mm. pessyt talvivaatteet kaappiin vaikkei se varsinaisesti pentuun liitykään. Ostin treenitaskun siksi, ettei kaikkien vaatteiden taskuissa tarvisi olla koirannameja. Tasku on ollut tosi kiva mutta näköjään mulla on silti kaikkien takkien ja päälihousujen taskussa vähintään muutama kuivahtanut nappula.

Meillä on nykyään todella paljon palloja. Niitäkin on treenitaskun lisäksi melkein kaikkien vaatteiden taskuissa, niitä on treenirepussa, sohvan alla, kaappien pohjalla on aina jostain syystä yksi pallo ja muutamia koirien mielestä tylsempiä yksilöitä lojuu lattioilla. Vaatekaapissa on melkein täysi tennispallo-pönikkä. Ennen Romppaa meillä ei taatusti ollut niitä näin paljon. Aiemmin meillä oli vain kauheasti vinkuleluja, joiden määrästä ei sitten kannatakaan julkisesti puhua... Mutta pitäähän lapsilla leluja olla.

Minulla on tosi fiksut koirat. Meillä voi periaatteessa jättää mitä vain minne vain eikä niihin kosketa. Vaikka molemmat pojat on tässä suhteessa aivan yhtä taitavia, Rohan saa erikoismaininnan koska se oli sellainen tuholainen tullessaan. Nyt meillä on kuivattuja kanasuikaleita matalalla pöydällä eikä Roo ota niitä. Eikä sille tulisi pieneen mieleenkään koskea kirjoihin yms. tavaroihin. Ainoastaan kenkiä se edelleen välillä kuljettaa mutta ei se niitäkään riko, kunhan vaan tykkää käyttää tyynynä.

Nyt yritän siivota kaiken kaappeihin piiloon jotta pikkupilkkukaan ei pääse oppimaan huonoille tavoille. Lisäksi penikka saa ainakin aluksi (ja myöhemmin tarpeen mukaan, katsotaan minkä tyyppinen tuholainen on kyseessä) viettää yksinolo-ajat kompostikehikoilla rajatulla, n. kahden huoneen kokoisella alueella. Erityisesti haluan suojella tuota meidän sohvaa pieniltä hampailta. Ja aluksi ehkä myös pentua noilta aikuisilta pojilta, etenkin Haurulta. Molemmat herrat on kyllä yleensä ihan fiksuja pentujen kanssa mutta ei vara venettä kaada ja on ihan turha kuvitella että Hauru tulee olemaan super-ilahtunut kun se näkee mitä olen mennyt tekemään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti