perjantai 26. kesäkuuta 2015

14 vko

Sirri on alkanut kasvaa vähän nopeammassa tahdissa ja painaa nyt jo 15.1 kiloa. Tai sitten se on vaan lihonut kaikista herkuista...

Katsoin tässä yhtenä päivänä kun Sirrion meni Rohanin päälle istumaan. Roo ei tykkää että sen päällä ollaan joten se alkoi murisemaan ja samalla pesemään Sirrin korvia. Sipulilla ei ollut aiettakaan liikkua yhtään mihinkään, joten kun korvat tuli Roon mielestä puhdistettua (samalla edelleen muristen) Roo siirtyi itse toiseen päähän sohvaa. Niin että miksiköhän Sirri ei välitä tippaakaan Roon ärinöistä??? Sanoin Rohanille että eikö se tiedä että pentujen kanssa pitää olla mustavalkoinen, eihän se voi mitenkään tietää mitä siltä halutaan jos nuollaan ja muristaan yhtä aikaa. Sitten tajusin ettei Roo kai voi olla mustavalkoinen kun se on ruskeavalkoinen. Onneksi Sirrion on kuitenkin edelleen vähentänyt Rohanissa roikkumista.

Sirrin koulutuksestakin pitäisi varmaan vähän pitää kirjaa. Aika vähän ollaan tehty mitään tokoon viittaavaa mutta osaa se nyt ikäänkuin mennä maahan, istua ja seistä käskystä sekä kontaktikävellä (joka on siis hyvin vapaamuotoista seuraamista). Se osaa myös pyöriä ympyrää kupin päällä, joskus hakeutua kosketusalustalle, pitää noutokapulaa suussa, palauttaa heitetyn lelun ja ääreishyödyllisiä temppuja kuten pusun antamisen ja kummankin etutassun antamisen. Ja viimeisen opettamisessa oli muuten aika kova työ, Sipuli kun luonnostaan käyttää hampaitaan, ei tassujaan, joten tassun nostaminen ilmaan oli sen mielestä ihan käsittämätöntä. Ja kun se lopulta oppi antamaan toista tassua, saatiin tehdä melkolailla sama työ seuraavan tassun kanssa :D Olen yrittänyt metsästää jotain sopivaa pentukurssia josta saisi vähän motivaatiota mutta kun pikkumiehellä on perusteet hallussa niin eipä kai niillä varsinaisilla liikkeillä mitään kiirettä ole.

Ollaan myös tehty vähän nenähommia mutta jäljestämisen sijasta ollaankin tehty hajun etsimistä nosework tyylisesti. Ei varmastikaan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan kun en tuosta lajista oikeasti paljoakaan tiedä mutta Sipuli on selvästi taitava nenänkäyttäjä ja tykkää hommasta kovasti. Ihan niin luonnonlahjakkuus se ei ole mitä Hauru mutta harvempi kai on. Jälkeäkin olisi kyllä kiva tehdä mutta ehtiihän senkin aloittaa vanhempanakin. Ja jos vaikka tekisikin verijälkeä kun Höyrypääkin on siirtynyt pk- jäljestä kokonaan tuon lajin pariin.

Arjessa ollaan vahvistettu luoksetuloa, yhdessä vaiheessa oli hetki kun luoksetulokäsky kaikui ihan kuuroille korville ja ainoa tapa saada Sirri kiinni oli odottaa että se tulee itsestään (oppi se sentään heti pienestä tulemaan säännöllisesti "ilmoittautumaan" kuten Roo ja Haurukin) tai kutsua aikuiset koirat luokse ja toivoa että Sipuli seuraa perässä. Mutta nyt se kääntyy heti kutsun kuullessaan vaikka täydestä vauhdista ympäri ja on tullut luokse myös kesken riehakkaan leikin sekä räkätin poikasen ja rusakon perästä. Jee! Ehkä ei sittenkään tarvitse alkaa kantaa lassoa mukana lenkeillä :p Muuten Sirrion onkin ollut koko ajan todella helppo arjessa ja on oppinut kaikki käskyt ja tavat kuin itsestään.

Remmikäytös sillä ei ole ihan parasta A- luokkaa mutta eipä ole Rompallakaan. Joku on laiska opettamaan. Ja kunhan se ei (sitten isompana, ei se nyt edes pystyisi) kisko minua perässään ihan sukkana niin hyvä on. Lenkkeilyaluetta ollaan kasvatettu nyt aika reippaasti, Sirrionille ei enää riitä tuo läheinen metsänpläntti saati mikään korttelin ympäri käveleminen. Onkin tosi kiva päästä sen kanssa jo vähän paremmin liikkumaan, vaikkei se toki mitään meidän normilenkkejä vielä vetele. Ja melkein se on tosiaan sisäsiisti, ainoastaan joskus yksinollessa tulee pissat lattialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti