perjantai 3. heinäkuuta 2015

15

On niin kuuma ettei voi muuta tehdä kuin uida

Onneksi se on Sirrionista yhtä hauskaa kuin Rompasta ja oikeastaan HaurustakinHerra ei malta tulla pois järvestä mutta pitää kuitenkin ravistella kun yök märkä turkki!


Sipuli tällä viikolla tasan 16 kiloa, 47 cm. Pikkuhiljaa se alkaa saavuttaa Haurua ainakin säkäkorkeuden puolesta eikä Romppakaan nyt niin kaukana ole. Tällä viikolla Sipuli on tavannut ilahduttavan paljon erilaisia koiria. Mm. jonkun suunnilleen oman päänsä kokoisen koiran jonka kanssa oli tosi kiva leikkiä ja amerikanakitan jonka omistaja pisti koiransa maahan ensitutustumisen ajaksi, varmaan enemmän siksi että minä olin niin huolissani kuin Sirrionin vuoksi. Jotkut rodut nyt vaan on sellaisia että en ihan herkästi uskalla laskea omiani niiden lähelle vaikkei kyseisiä rotuja vastaan muuten mitään olekaan. Sirri vähän ujostelee koiria jotka ovat selkeästi eri näköisiä kuin ne yksilöt joiden kanssa se vietää tavallisesti aikaansa, joten on hyvä että se saa huomata ettei ne muutkaan rodut sen kummempia ole.

Sipun ensimmäinen irtokoira- kohtaaminenkin tapahtui tällä viikolla, toisaalta aika yllättävää ettei aiemmin ole kukaan meidän luo rynninyt mutta toisaalta Sirrin lenkkimaastot on vielä aika rajalliset eikä se ole käynyt esim. kesämökkialueilla ollenkaan. Siellä on melkein aina jollain joku koira "kesän vietossa". Tämä oli siitä hyvä, että tuo koira on minulle ennestään tuttu (sen täytyy olla jo kohtuu iäkäs kun minusta sama kaveri on sinkoillut jo doggieni luo) joten pystyin keskittymään Sirrionille halutun käytöksen opettamiseen sen sijaan että täytyisi olla täydessä valmiudessa puolustamaan pentua mahdollisesti vihaiselta koiralta. Haluaisin että Sirrion oppisi Rohanin ja Maxin tavoin menemään selkäni taa ja odottamaan rauhassa että minä joko häädän koiran tai annan luvan tervehtiä jos siltä tuntuu.

Keskiviikkona Sipuli oli kuokkimassa mummoni 80 vuotispäivillä ja on se kyllä niin hieno pieni mies. Sipu käyttäytyi todella nätisti siihen nähden, että tuolla oli mm. leikkiviä lapsia ja Sipulin on nämä paikalliset pojat opettaneet vähän huonoille tavoille. Juuri edellisenä päivänä viimeksi ne oli Sirrionin kanssa painineet pitkin nurmikkoa... Joten Sirristä oli aika tylsää ettei nämä lapset huolineet Sipua leikkihinsä mutta hyvin se malttoi sen sijaan keskittyä leikkimään minun kanssani. Syömisten ajaksi Sipulille oli otettu mukaan häkki joka oli varjossa terassilla ja täysin ongelmitta pentu odotteli häkissään vieraassa paikassa ja ilman näköyhteyttä minuun. Vähän kininää kuului jälkiruoan paikkeilla mutta se voi johtua siitäkin, että juhlavieraita kulki terassilla ja Sipulille on aina vähän vaikeaa jos ihmiset ei huomioi sitä.

Toisaalta nyt parina päivänä meidän uimapaikan läheisyydessä on ollut jotain pientä metsurintyötä meneillään ja hienosti Sirri on osannut pysytellä rannalla oman porukan kanssa. Välillä se vähän katselee työmiesten hommia ja kun puu kaadettiin vain muutaman metrin päässä meistä Sirrion intoutui haukkumaan (Sirri tykkää omasta äänestään ja haukkuu aika monenlaisissa tilanteissa) mutta lopetti pyynnöstä ja keskittyi taas uimiseen. Aika hyvin kakaralta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti