perjantai 10. heinäkuuta 2015

16 viikkoa

"Ai miks taas pitäs poseerata???"

ummm.... saatte keksiä jos näytätte näteiltä ettekä kyllästyneiltä :D

"Käveiskö tämmönen sivuprofiili poseeraus?"

"Tai sit nää kattois kaukaisuuteen haaveillen kekseistä!"

"No ni missäs ne keksit sitten on?!?"

Tämän viikon punnituslukemat olisi 16.8, mutta kakara oli sitä mieltä ettei nyt ehdi olemaan punnittavana joten tulos voi olla vähän epätarkka.

Sirrionilla on ensimmäiset hampaat alkaneet vaihtua ja pysyvien alaetuhampaiden kasvettua sille tuli alapurenta. Yläetuhampaista osa puuttuu vielä ja kasvaahan tuon pää vielä muutenkin joten ehkäpä purenta muuttuu vielä oikeaksi. Mutta hieman kyllä ärsyttää, siitäkin huolimatta ettei alapurennasta ainakaan Haurulle ole ollut mitään oikeaa haittaa eikä minua haittaa jos ei tuosta tule näyttelykoiraa. Ennen pentujen syntymää kerroin kasvattajalle että esim. värivirheellinenkin uros kelpaisi minulle vallan mainiosti ja onhan Sipulilla muutenkin pari pikkujuttua jotka ei ainakaan kaikkia tuomareita ilmeisesti miellyttäisi. Mutta on se nyt kumma jos jokaiselle pennulle tässä talossa tulee purentavika :/ Lupaan etten riiputa niitä täällä öisin narulla alahampaista tai mitään... :P

Sirrion on (ollut ihan pienestä) kova haukahtelemaan. Sipu ei koskaan räksytä kuten Hauru tietyissä tilanteissa mutta muuten se haukkuu enemmän kuin mudi :D Sisällä Sipun haukkuminen saa Rohanin luulemaan että pihalla on pikku-ukkoja (Roo näkee niitä siellä muutenkin välillä) ja kun Rohan alkaa haukkua ikkunan edessä olemattomille möröille, yhtyy Haurukin siihen. Sitten nuo kaksi huutaa kurkku suorana kun joku on varmana murtautumassa meille ja Sipuli katselee silmät pyöreinä että mikähän noille tuli? Sipu kun haukkui vain siksi kun se huomasi että lattialla on pallo ja pallot on kivoja... Vielä ehkä hölmömpää on noiden aamumeininki. Rohan imaisee ruokansa melkein valonnopeudella, Sipuli taas syö rauhallisesti. Joten lasken aina Roon käymään aamupissillä itsekseen ja jään vahtimaan Sirrin syömistä sisälle. Kun Sipu on lopulta saanut syödyksi, mennään mekin ulos. Hyvin usein Sipuli huomaa jossain vaiheessa Rohanin toisella puolella pihaa eikä niin kaukaa ilmeisesti ole ihan varma kuka siellä liikkuu. Koska Rohan on siellä vain noin joka aamu... Sitten sen pitää haukkua tietenkin, jolloin Roo luulee että meidän pihalla on vieras haukkuva koira (koska Roo pelkää haukkuvia koiria) ja haukkuu myös. Hetken nuo räksyttää toisilleen pihan poikki kunnes yleensä Rohan tajuaa että "vieraassa" koirassa on jotain hämärästi tuttua ja hei sehän onkin vaan Sipuli. Idiootit.

Sirrionilla tosin on se tekosyy että toisin kuin ihan pienenä, se ei ole enää ollenkaan aamukoira. Sipuli valvoisi (ja valvookin) mielellään pidempään kuin me muut, vaikkei me muutkaan nyt kauhean aikaisin nukkumaan mennä, mutta aamulla se ei käynnisty millään. Herätessään (ja Sipulista on hulluutta herätä ainakaan yhtään kymppiä aikaisemmin, ehkä mieluummin vielä vähän myöhemmin) Sipu yleensä avaa silmät ja loikoilee liikkumatta monta minuuttia. Kai se yrittää arvioida onko niin vessahätä että on pakko herätä vai kannattaisiko jatkaa vielä unia... Sitten se hilaa itsensä istumaan ja istuskelee hetken sen näköisenä että mikä maa, mikä valuutta :D Jos ruokakupit on jo jaettu, se jaksaa möngertää kupille ja mutustella ruokansa (osittain siksi se syö niin hitaasti vaikkei Sipu muutenkaan ole mikään ahmija) ja sitten venyteltyään ja mietittyään vielä hetken suunnataan pihalle. Sen jälkeen se saattaa mennä takaisin nukkumaan tai sitten se herää vihdoinkin kunnolla. Ja kun se on oikeasti hereillä, se on kyllä täynnä menoa ja meininkiä koko päivän eikä mitään päikkäreitä enää tässä iässä. Hei Sipuli ei ole mikään vauva enää, mitä me tehdään seuraavaksi??

Vertailun vuoksi, Rohan ja Hauru molemmat herää mielellään vaikka kuinka aikaisin aamulla (tai aamuyöllä tai koska vaan...) ja ne pomppaa suunnilleen suorille jaloille sikeimmästäkin unesta ja heti valmiina menemään täysiä. Sipulle jos ehdottaa täysiä menemistä heti heräämisen jälkeen, se todennäköisesti lyyhistyy maahan ja sitä saa ihan rauhassa täysiä vetää perässä :D

Kulkee nopeampaa kun on virtaviivainen pää... Paitsi nuo korvat kyllä vähän hidastaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti