tiistai 4. elokuuta 2015

Back in business
Romppa on taas kunnossa, ainakin omalla mittapuullaan. Ilmeisesti se oli taas päässyt syömään heinää joka on tukkinut suolen. Liiallinen heinän syönti voi aiheuttaa ongelmia terveelläkin koiralla ja Roon suolisto ei ole terve.

Olen yrittänyt opettaa Rohanille ettei se saa syödä heinää mutta lopputulemana on vain että syö sitä salassa :/ Pihalla yksinollessaan sillä on kuonokoppa ettei se voi syödä mitään mitä se ei saisi (lista on kattava kun tuo on tuommoinen nielijä mutta heinä on se isoin ongelma) mutta en halua pitää sitä aina kopatettuna. Koppa kuitenkin rajoittaa muutakin kuin heinän syömistä, mm. Sirrionin kanssa leikkimistä. Joten yritän vahtia sitä mutta tietty joudun välillä kiinnittämään huomiota muihinkin asioihin (niinkuin siihen Sirriin) ja Rohan on tosi hyvä käyttämään nämä hetket hyväkseen. Tosi ärsyttävää ja vaikea kouluttaa sitä paremmin kun en tiedä miten voisin palkata sitä hyvästä käytöksestä. Kehun sitä jos se laskee kuononsa johonkin herkullisennäköiseen mättäseen ja nostaa päänsä takaisin ylös syömättä mitään mutta noinkohan se tietää mistä sitä kehutaan? Ehkä se ei edes ollut aikeissa syödä mitään ja luulee että kehun sitä vain haistelemisesta. Ja joskus se vilkuilee minua haistellessaan ja silloin tiedän että se on aikonut haukata mutta muistaa että katson joten ei voi. Mutta useimmiten se ei tee kumpaakaan ja en nyt ainakaan voi kehua sitä kesken lenkin kun se jolkottelee menemään ja kuvitella että se jotenkin tajuaisi mistä ne kehut tulee... Pah. Kun sille voisi selittää että tätä menoa se vielä tapattaa itsensä joku päivä :/

Mutta nyt meno on taas normaalia hetken aikaa. Rompan sairasloman aikana se ei tietenkään ole päässyt lenkeille tai edes pihalle leikkimään eikä ole voinut ottaa osaa koulutushetkiin täällä kotona mutta kuulee toki että Haurun ja Sipun kanssa tehdään juttuja tavalliseen tapaan. Ja sitten ollaan vielä Sipulin kanssa juostu kodin ulkopuolisissa riennoissa ja Romps on joutunut potemaan kotona. Rohan ei ymmärrä miksi se on jäänyt kaikesta huomiosta ja kivasta paitsi ja on nyt aika mustis etenkin Sirrionille mitä se ei ole aiemmin juurikaan ollut. Siksi nuo kuvatkin on tuollaisia, Roo yrittää punkea kokoajan syliin ja murisee Sirrille joka tietenkin haluaa kanssa halauksia. (Sirrion ei ole mustis, se vaan ajattelee että jee ryhmähali!) Mutta Sirrionista on tosi kiva että Rohan on kunnossa vaikka se onkin vähän ärtyisä jostain Sipulle tuntemattomasta syystä ja luulenpa että Roon mustasukkaisuus haihtuu nopeasti kun se pääsee taas normaalisti mukaan meidän juttuihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti