tiistai 18. elokuuta 2015

Pentutoko 2/4

Sirrion tykkää nukkua Haurun kevarissa joten Rompankin pitää nykyisin änkeä sinne. Ja ihan hyvin mahtuu aikuinen dallu mudi-kokoiseen kevythäkkiin!

Tällä kertaa Sirrionin kurssilla aluksi katottiin miten seuraaminen on viikon aikana edistynyt. Sipun kanssa ollaan treenattu vain muutama kerta mutta onni on älykäs koira :D Ollaan saatu jo aloitettua käden häivyttäminen, sen pystyy nostamaan muutaman askeleen ajaksi irti ilman että Sipun paikka tai olemus menee huonoksi. Koska näyttää hyvältä, voidaan alkaa pikkuhiljaa kasvattaa matkaa sekä alkaa tekemään ympyrätyöskentelyä jossa voi aluksi auttaa enemmän namilla. Ympyrää käveleminen kehittää koiran omaa kehonkäyttöä sekä opettaa sitä lukemaan ihmisen liikkeitä. Lisäksi voi alkaa opettaa kääntymistä ainakin oikealle koska se on helppoa. Ja pitää muistaa palkata suunnilleen saman verran suoraan seuraamisesta että perusasennosta.

Jääviä, Sipun kanssa näitä on tehty tosi vähän mutta seisomista aloitettiin opettamaan samaan tyyliin lelun kanssa kuin luoksetulon pysäytystä koska sillä saa aktiivisemman pysähdyksen. Sipu tajusi homman juonen ihan kohtuullisesti. Maahanmeno on useimmiten hyvä mutta joskus Sirrion aavistuksen menee maahan pylly edellä, ei kuulemma haittaa jos se ei tuosta pahene mutta aloitettiin opettamaan sitä menemään maahan pomppauksen kautta jolloin siitäkin saa vauhdikkaamman ja aktiivisemman.

Kaukoja kannataa opettaa pennun kanssa jo n.4 kk eteenpäin koska se kehittää kehonhallintaa ja auttaa oppimaan liikeradat vaikka aluksi se vähän teputtelisikin kun se ei vielä hallitse itseään aikuisen tavoin. Sirrionin maa-istu vaihto on hyvä, istu-seiso kokeiltiin ensimmäisen kerran ja sujui ihan ok muuten mutta se lähtee kääntämään pyllyään vasemmalle. Meni paremmin kun Riitta meni esteeksi Sirrionin vierelle (kunhan Sipu pääsi yli siitä että kiva ihminen tuli seisomaan ihan Sipun viereen). Tehdään siis nyt paljon seinän vieressä ja autetaan seisomasta istumisessa tarpeeksi pitkälle ja rauhallisesti ettei se etenisi. Maahan-seiso ei kokeiltu, sen voi kuulemma jättää pennulla myöhemmäksi.

Sitten tehtiin vielä vähän kosketusalustaa, sen Sirrion osaa hienosti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti