tiistai 25. elokuuta 2015

Pentutoko 3/4

Otettiin kasvattajalle kuvia Sirrionin hampaista. Tai yritettiin...

Sirrion arvostaa...

Pentutoko aloitettiin tuttuun tyyliin seuraamisen katsomisella, onhan se toki melko oleellinen asia jos lajia aikoo harrastaa :p Sirrionin seuraaminen on edelleen hyvää, perusasennoissa jos se tuntuu kiertyvän liikaa taakse voi ottaa käännöksen oikealle ja palkata vasta sitten. Ja alkaa hakea suorille pätkille haluttua askellajia, eli Sirrillä ravia.

Sitten jääviä, maahanmeno on edelleen samalla mallilla eli hyvä mutta aavistuksen se menee maahan pylly edellä. Ollaan harjoiteltu pompun kautta menemistä mutta lamppu ei ole täysin syttynyt herran päässä. Seisomisessa on ongelmana että se pyrkii ottamaan kopin lelusta, pitäisi heittää pallo joko koiran etujalkojen välistä tai niin korkealle pään yli ettei se kuvittelekaan voivansa saada koppia. Ohjaaja ei ainakaan tällä erää kyennyt niin vaativaan suoritukseen mitä ensimmäinen vaihtoehto joten tokalla mennään. Toimii ihan hyvin mutta sen pallon saa tosissaan heittää korkealle ja silloin Sirrionilla tulee sama mikä namienkin kanssa eli se ei osaa kunnolla seurata palloa ja jää etsimään sitä mikä ei myöskään ole toivottavaa. Mutta ehkä vähän kun harjoitellaan, herra alkaa hahmottaa että pallo laskeutuu kuitenkin selän taakse.

Noutamista silmällä pitäen ollaan harjoiteltu kahden lelun leikkiä mutta Sirrion ei vieläkään luotettavasti irrota lelusta. Vauhtinoutoja ei olla juurikaan tehty koska kapulasta se irrottaa vielä huonommin. Riitan mielestä tässä tapauksessa jatketaan kahden lelun leikin harjoittelemista mutta aloitetaan myös ketjuttamaan noutoa takaperin siltä varalta ettei se tule onnistumaan. Ainoa vain että pitoharjoituksissa on vauhtinoudon harjoittelun jälkeen tullut ongelmaksi Sirrionin haukkuminen. Alunperin olen ajatellut että se haukkuu siksi ettei se tiedä ihan tarkalleen mitä sen pitäisi tehdä, niissä tilanteissa se haukkuu usein muutenkin (mitä ei saisi antaa tapahtua, Sirrionin kanssa pitää todennäköisesti opettaa asioita enemmän houkuttelemalla kuin tarjoamisen kautta koska tarjoaminen kiihdyttää sitä liikaa) mutta nyt tätä kirjoittaessani tulee mieleen että on myös mahdollista että Sirrion on oppinut että kapulaa voi heittää ja haukkuminen on komentamista. Onhan lentävä kapula jotain miljoona kertaa kivempi kuin paikallaan oleva. Nimittäin yritin demonstroida ongelmaa mutta sillä hetkellä ei ollut yhtään noutokapulaa vapaana joten otin tunnarikapulan. Ei mitään ongelmaa, se teki äärimmäisen hienoa työtä ja piti paremmin kuin sen todellinen osaamistaso oli edes ennen tuota haukkumisen alkamista. Mutta kun noutokapula vapautui ja yritin sillä, Sirrion alkoi heti haukkua. Harmi vain että Riitta ei ollut näkemässä sitä. Mutta harjoittelemme nyt kuitenkin tunnarikapulalla ainakin vähän aikaa.

Lopuksi vielä ruutu. Sirrion teki ensin niin että vietiin yhdessä lelu, Sipu oli tosi hyvä ja matka olisi kuulemma voinut olla ainakin kaksinkertainen. Sitten tehtiin niin että ruudussa oli Sipulle vieras kosketusalusta valmiina odottamassa. Olen opettanut sille vihjettä jolla se toivottavasti joskus isompana osaa hakea ruudun, sanoin sen ja päästin herran menemään. Se lähti menemään mutta pari ekaa askelta oli vähän epävarmoja kunnes se yht'äkkiä hokasi mitä ollaan tekemässä ja painoi ruutuun :D Hieno mies, tehtävä oli nimittäin tosi vaikea sen osaamistasoon nähden. Vieras ruutu (vaikka se olikin siellä käynyt jo kerran), vieras kosketusalusta ja paljon häiriötä ympärillä. On se vaan super-ipana! Koska kaikki näytti hyvältä, voidaan jatkaa samalla linjalla. Pidempiä matkoja silloin kun ruudussa on lelu koska sen se osaa todella hyvin, kosketusalustan kanssa voi ottaa vähän lyhyempiä kun se on vaikeampaa.

Viimeiselle kerralle ei valitettavasti taideta päästä mukaan, harmi :( Mutta treenataan paljon itseksemme ja onhan meillä ainakin dallutokon toinen osa vielä edessä päin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti