sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Dallutoko osa 2


Dalluyhdistyksen järjestämän Korrien tokokoulutuksen toinen osa oli tänään. Sirrion oli taas mukana vaikka periaatteessa Rohankin olisi nyt voinut osallistua.

Ensiksi katsottiin taas noutoa, Sirrionin kahden lelun leikki on alkanut toimia tosi hyvin ja niin se toimi nytkin. Vauhtinouto meni myös aika hyvin, ohjaajalla oli enemmän ongelmia kuin koiralla :D Nyt Sirrion ei ominut kapulaa ollenkaan joten voidaan harjoitella tätä ja joskus kun se toivottavasti osaa homman hyvin lisätä mukaan että sen pitää odottaa lupaa lähteä kapulalle. Sitten voi laittaa tuon tauolle joksikin aikaa ja tehdä pitoa erikseen mutta Riitan mielestä se on parempi aloittaa vasta vanhemmalla koiralla, käsittääkseni koska pentu ei vielä malta istua aloillaan yms. kovin hyvin.

Vaikka Sipun perusasento on periaatteessa hyvä, Sirrion on selvästi jäänyt tosi kiinni mun käteen eikä ymmärrä ollenkaan mitä sen pitäisi tehdä jos käteni onkin vaikka koukussa tms. joten kyselin minkälaisilla asioilla sitä voisi mahdollisesti auttaa vaikka varmaan aikakin toisi varmuutta. Eihän Sirrion ole vielä treenannut tokoa ainakaan ajatuksen kanssa kuin jotain päälle kuukauden. Jos opettaa pennulle jalka-avun, jossa siis toinen jalka astuu taakse, voi käyttää pelkkää sitä ja sitten vaihdella jalka- ja käsiavun välillä jolloin sen pitäisi alkaa oppimaan niistä irti. Ja muistaa tehdä paljon myös ihan reilusti avustettuja sivulletuloja ylläpitämään nopeutta ja muutenkin oikeaa asennetta koska Sirrion on vielä ihan aloittelija.


Toisella vuorolla katsottiin ensin liikkeestä pysähtymistä jossa Sipu on alkanut steppailemaan. No nythän se teki tosi nätisti, vissiin vain kerran se vähän teputteli mutta paljon vähemmän kuin meidän treeneissä missä se on saattanut ennakoida palkkaa ja peruuttaa metrikaupalla... Mutta silloin sopisi yksinkertaisesti heittää pallo sen eteen jotta se huomaa ettei peruuttaminen kannata. Tässäkin pitää myös tehdä riittävästi ihan alkeisharjoituksia jotta stoppi pysyy terävänä, muista että se on pentu. Erikseen sitten staattisia seisomisharjoituksia joissa voi olla pallo maassa Sirrionin edessä ja Sirrionin pitää malttaa seistä aloillaan.

Sitten vielä ruutua, se on kuulemma juuri sellainen kuin tämän ikäisellä tuleekin olla. Sirrion hakeutuu todella takareunaan kuten sille on opetettu ja välillä ruudusta ulos kokonaan joten ainakin välillä tässäkin kannattaa heittää palkka ruudun eteen. Ja muistaa pitää kiinni kosketusalustan kriteereistä, ei saa hyväksyä että se seisoo siellä päin vaan ne etutassut pitää olla sillä alustalla. Tehtiin sitten Sirrionin elämän ensimmäiset tyhjät ruudut näyttöruutuina. Minun näyttämänä se osasi tosi hyvin, ohjaaja ei taas ollut ihan kartalla. Minulla kestää uusien asioiden omaksuminen kauemmin kuin koiralla :D Riitan ruudun näyttämisestä Sirrion vähän hämmentyi, se ei selvästi ollut ihan varma pitääkö sen nyt mennä ruutuun vai Riitan luo vai mitä? Se jäi miettimään asiaa matkan varrelle mutta hienosti päätyi hetken pohdittuaan oikeaan vaihtoehtoon ja painatteli ruutuun. Fiksu poika! Mutta sille ei ilmeisesti ainakaan tässä vaiheessa kannata tehdä ruutua vieraan näyttämänä. Muuten näyttöruutuja voi alkaa ottaa satunnaisesti ohjelmistoon mutta niiden pitää olla vähemmistössä ja lyhyemmältä matkalta.


Yleisinä asioina: Sirrion ei ole mikään herkkis joten sille voi sanoa koska se tekee väärin. Tiedän, pitää yrittää nyt taas panostaa. Silloin kun kyse on jostain ei toivotuista mutta periaatteessa hyvin harmittomista jutuista tuppaan vain katsomaan läpi sormien tai korkeintaan kouluttamaan pois palkkaamalla toivotusta käytöksestä mutta olisi ihan ok ja toisaalta koirallekin varmaan reilumpaa sanoa että lopeta tuo, en tykkää. Muutenkin Sipulta voi joitain juttuja alkaa jo vähän vaatimaan, se on pentu eikä pidä vaikeuttaa liian nopeasti mutta ei se ole mikään pikkupentu enää. Ja Sirrion on kuulemma hirmu hyväluonteinen ja lupaavan oloinen, hyvä harrastuskoiran alku, ja ohjaajakin ilmeisesti välillä tekee asioita oikein :D

Yksi kuva Rompastakin koska sekin on nätti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti