keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Katso talmaatti loikkaa

Sirrionin uusi lempparileikki, hypitään pelto-ojien yli edestakas. Ollaan käyty nyt aika paljon pelloilla, kun kerta voidaan ja pojat tykkää siellä juosta, ja Sirrion voi viettää kevyesti koko lenkin pomppien.

Välillä ipana vähän arvioi pieleen ja laskeutuminen on... vähemmän sulokasta, kuten tässä kuvassa näyttäisi olevan tapahtumassa, enkä ole siksi kovin ihastunut tähän(kään) leikkiin. Olisi kiva jos Sirrion joskus keksisi jotain sellaista tekemistä missä ei tarvitse pelätä että sillä on kohta jalka poikki tai pää kainalossa. Mutta ehkä tämä hyppimis-into on kuitenkin auttanut sitä parantamaan sen koordinaatio kykyä mikä on ihan hyvä tuollaiselle sekopäiselle talmatollolle. Se hulluilee kuitenkin niin hallitsisi edes sen hulluutensa vähän paremmin.

Sirrionista kun on aina ollut tosi kivaa hypätä (tai yrittää hypätä) Rohanin yli. Harvemmin se hyppy vain on onnistunut... Ensinnäkin Sirrion aloitti Roon yli hyppimisen silloin kun se oli vielä niin pieni ettei se olisi kyennyt hyppäämään niin korkeaa estettä vaikka se olisi pysynyt paikoillaan, lisäksi tämä "este" useimmiten kiitää jossain täyttä laukkaa ja tekee yllättäviä äkkikäännöksiä ajatuksena harhauttaa perässä kiitävä aiturin alku... Tämä on leikki joka on oikeasti kielletty koska se päätyy herkästi siihen että Sirrion rämähtää Rohanin niskaan mutta koska herra 7kk ei vielä aina kielloista niin välitä se tekee sitä edelleen satunnaisesti. Mutta nyt se on alkanut onnistua hypyissään, tänään se hyppäsi ihan sulavasti ja ongelmitta Rohanin yli ja jäi vielä ilmavaraakin.

Rohan on jo niin vanha ja viisas :D ettei se ole aivan yhtä ihastunut tähän päämäärättömään hyppelemiseen, joten vaikka se kyllä periaatteessa seuraa Sirrionin reittivalintoja se yleensä käyttää traktorien kulkureittejä jos vain on mahdollista. Siitä on se etu että Rohanille tulee pidempi matka juosta joten se ei saa niin helposti Sirriä kiinni mitä tavallisesti. Rohan kun on edelleen selkeästi Sirriä nopeampi mutta pojat silti useimmiten leikkii niin että Sirrion on jänis ja Roo metsästäjä.

Toki Romppakin silti vähän hyppelehtii, ei se nyt sentään ihan kalkkis ole! Tai oikeastaan ollenkaan. Rohan on aktiivinen höseltäjä eikä se siitä ole nyt yhtäkkiä mihinkään muutunut, se vain nyt tuon oikean pennun rinnalla vaikuttaa äkisti ihan aikuiselta ja vähintään semijärkevältä koiralta toisin kuin aiemmin, kun verrokkina oli vain aiemmin omistamani (+perheenjäsenten omistamat joiden kanssa olen aika paljon tekemisissä) noin miljoona kertaa rauhallisemmat yksilöt jotka yleensä ajattelee ennenkuin tekee.

Edelleen näiden kahden pojan perusteella pidän dalluja varsin älykkäinä - jos ne vain pysähtyisivät joskus käyttämään niitä aivosolujaan. Rohan nykyään joskus pysähtyy ilman että tarvitsee erikseen sille asiasta sanoa. Joskus sitten ei niinkään, ei siitä nyt niin kauan ole kun se kaatoi kaapin Sirrionin kasvattajan kotona kyläillessämme... mutta edistystä on tapahtunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti