perjantai 27. marraskuuta 2015

Lisää jäätelöasiaa


Hauru alkoi tuossa sunnuntain paikkeilla oksentelemaan. Se ei vaikuttanut erityisen kipeältä ja ruoka maistui hyvin joten en ollut ihan superhuolissani vaikka olinkin aika ihmeissäni koska Hauru on koko elämänsä aikana oksentanut jotakuinkin kahdesti ja niistäkin toinen kerta oli kastroinnin jälkeisestä kännistä johtuvaa. Seuraavana päivänä se oksenteli edelleen ja aloin jo pohtia että se on pakko viedä lääkäriin, onneksi tulin kuitenkin ajatelleeksi että on muuten "jännä" että se alkoi oksentelemaan heti kun lunta satoi maahan... Haurulla on aina ollut vähän ongelmia lumen kanssa kun se syö sitä niin paljon joten kokeeksi en päästänyt sitä ollenkaan ulos valvomatta. Ja kas oksentelu loppui kuin seinään. Seuraavana päivänä annoin sen taas olla pihalla ja se oksensi taas ja sitten lumi jo sulikin ja oksentelu loppui. Jep jep, ikää tulee mutta järkeä tässä asiassa näköjään ei. Ja jos/kun lunta tulee jossain vaiheessa enemmän alkaa sillä myös silmätulehduskierre koska se työntää päätään lumeen ja silmiin menee bakteereja. Koskaan lumettomana aikana sillä ei ole silmätulehdusta ollut. Hauru harvoin on hölmö mutta tässä asiassa se on kyllä jo melkoinen tyhmyri.

Dallujen kanssa on puolestaan kaiveltu talvivaatteita kesäsäilöstä, ainakin remmilenkkejä yms. hidastempoisempia ulkoiluita varten. En tiedä vielä ihan tarkalleen miten kylmänherkkä Sirrion on mutta olen laittanut sille villapaidan melkolailla silloin kun tiedän Rohanin tarvitsevan lisälämmikettä ja ei se ainakaan valittanut ole. Tai läähätellyt tms. mistä voisi päätellä että sillä on liian kuuma joten ehkä sille käy suunnilleen samat kriteerit pukemiselle kuin Rompallekin, vaikka olettaisin sen olevan ainakin vähän vähemmän herkkä sään vaihteluille koska sillä ei ole mitään turkinlaatuun vaikuttavia sairauksia kuten Rompalla on.

Tuo amerikkapaita ei vain istu Sirrionille kauhean hyvin, se kun on tehty täsmälleen Rohanin mittojen mukaan ja vaikka Sirrion on melkein samankokoinen (viimeisten punnitusten mukaan Sirrion on pari kiloa Roota painavampi ja ehkä himpan korkeampikin nykyään) se on ihan eri mallinen. Rohanilla on tosi syvä rintakehä ja voimakkaasti kuroutuva vatsalinja, samaan tyylin kuin osalla vinttikoiria. Siksi sille on vaikea ostaa valmisvaatteita, se tarvitsee niin ison rinnanympäryksen että vaatteet on sitten muualta sille aivan liian isoja. Sirrion on enemmän "peruskoira" mallinen. Tuo ruskea villis jota ei ole tehty mittojen mukaan olisi varmaan sille istuvampi mutta en uskalla laittaa paitoja toisinpäin koska Sirrion saattaa leikin lomassa repiä Roon vaatteita ja tuo ruskea on jo ennestään kärsinyt ja amerikkavillis taas on melkein käyttämätön. Oman mittatilauspaidan taidan kuitenkin tehdä Sipulle vasta ensitalveksi koska Sirrion on vielä kehittymätön silakka.

Täytyy varmaan tehdä sille sitten Iron Man paita. Ja sitten on pakko hankkia vielä pari dallua jotta saa kostajat kasaan... :D Onneksi koirat ei välitä siitä että niiden nörtti omistaja tekee niille noloja vaatteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti