torstai 3. joulukuuta 2015

Sadepomppa

Vaikka edellisessä postauksessa sanoinkin etten aio ostaa/tehdä Sirrionille vaatteita vielä tänä vuonna, piti kuitenkin tehdä yksi hankinta: sadetakki. Rohanilla ei ole kuin se yksi Hurtan Storm- huppari eli varakappaleita ei löytynyt ennestään ja sadettahan on piisannut. Vaikka Sirrion ei ole mikään hienohelma on vähintään minusta vähän ikävää että Rohanilla ja minulla on kunnon sadekamppeet mutta Sipu raukka kastuu :( 

Olen niin herkkä ;) 
(Höyrypäätä ei käy sääli kun sen turkki on niin paksu että saa olla jo melkoinen rankkasade että se kastuu läpi, harvemmin me ihan sellaisen sateen aikana lenkille muutenkaan lähdetään.) 

Olisin mieluiten halunnut Sirrionille samanlaisen takin mitä Rohanilla mutta niiden valmistus lopetettiin, sen vuoksi Rompankin takin sai niin edullisesti. Joitain jämätakkeja löysin vielä nettikaupoista mutta en Sirrionin kokoa. Harmi, koska olen tosi tykästynyt siihen takkiin, se on meidän käyttötarkoituksiin kaikin puolin täydellinen ja pysynyt ainakin Roolla ehjänä vaikka aluksi olin vähän epäluuloinen kun se on niin ohutta materiaalia.

Sirrionille tuli sitten valittua SadePomppa ja ihan hyvältä tuokin vaikuttaa. Ainoa vain että tuohon pitää varmaankin iskeä heijastinliivi päälle vaikka siinä onkin vähän heijastinta omasta takaa, lisäksi täytyy jossain vaiheessa vähän tuunata kaula-aukkoa pienemmäksi. Mainoksen mukaan Pompissa on iso kaula-aukko jotta koira voi liikkua vapaasti mutta noin isona myös itse takki sitten liikkuu vapaasti taaksepäin ja antaa (virheellisen) vaikutelman liian ahtaasta etuosasta kun etujalat "valuu" noihin jalka-aukkojen halkioihin. Jos takki pysyisi hieman edempänä se olisi ainakin paremman näköinen ja uskon että Sirrionille jää silti ihan reippaasti tilaa liikuttaa päätään.

(Jalkapalloa parempaa ei ole... paitsi kaksi jalkapalloa!)

Koska Pompassa ei ole takajaloille kumilenksuja olin vähän epäileväinen että pysyykö se suorassa Sirrionin päällä mutta ainakin tämän ensitestin perusteella pysyy. Vähän mietin olisiko pitänyt ottaa yhtä numeroa isompi mutta myyjän mukaan noissa on aika reilut koot ja kyllähän tuo ihan sopiva taitaa olla ja mahtuu talvitakkikin alle tarvittaessa. Ja jos Sirrion saa vielä jonkun ihme kasvupyräyksen tai jotain niin pojat voi sitten vaihtaa takkeja päittäin, Rompalle kun tuo on myös ihan hyvä vaikka Roon oma takki onkin aavistuksen isompi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti