perjantai 25. joulukuuta 2015

Uusi ystävä

Rohanin mielestä sopiva tähystyspaikka


Tässä päivänä eräänä pilkkujen kanssa lenkillä törmättiin söpöön 4kk ikäiseen labbis-rotikka pentuun. Pikkuneidin omistaja kysyi voisiko koiramme tutustua ja totesin että toki, mutta parempi olisi jos mentäisiin jonnekin missä ne voi olla irti. Käveltiin lähimpään metsään ja päästin pojat irti mutta Sirrionin leikkiminen oli aivan liian rajua vielä kovin pikkuiselle ja pentumaisen kömpelölle Nupulle. Virhearvio omalta osaltani mutta Sirri on ollut niin kivasti aina aikaisemmin vieraiden koirien kanssa etten arvannut sen olevan nyt noin päällekäyvä. Oikeasti olisi pitänyt ajatella että Sirrionilla on melkoinen teinivaihe meneillään ja se on varsin malttamaton ja raju kaikessa tekemisessään tällä hetkellä, kaiken kruunasi vielä se että edellisenä päivänä se ei ollut päässyt kunnolla juoksemaan joten sillä oli tavallista enemmän hepulienergiaa. Onneksi Nuppu ei kuitenkaan suuremmin pelästynyt Sipun "hyökkäystä" vaan tuli reippaasti haastamaan Sipua uudelleen leikkiin kun tilanne oli rauhoitettu. Sirrion oli kuitenkin ihan liian kierroksilla eikä oikein olisi välittänyt kuunnella minuakaan joten tehtiin sitten niin että Sirrion ja Nuppu oli vuorotellen irti jotta Sipu ei varmasti pääse höykyttämään pentua.

Jouluaattona mentiin uudestaan poikieni, Nupun ja omistajansa kanssa lenkille. Olin varautunut siihen ettei kakaroita voi edelleenkään laskea irti yhdessä mutta Sirrion olikin jo paljon rauhallisempi. Varmaankin auttoi se ettei Nuppu ollut enää ihan niin tuore tuttavuus ja taatusti se että pilkut oli edellisenä päivänä juosseet pari tuntia hiekkakuopalla kuin heikkopäiset ja tuolloin aamulla vielä pelattiin pihassa jalkapalloa ennenkuin lähdettiin lenkille. Ei ollut hulluus päässyt kerääntymään ;) Satunnaisesti edelleen Sirrin otteet oli turhan rajuja Nupulle mutta tällä kertaa Sirri malttoi lukea pennun elekieltä ja tajusi hienosti antaa tilaa jos Nuppua alkoi hirvittää. Ja muuten Sirrion juoksutti pentua tosi nätisti metsässä ja molemmilla oli kivaa, kerrankin joku on Sirriä hitaampi :D Olin tosi tyytyväinen muutenkin Sirrin käytökseen tällä toisella lenkillä, ilmeisesti se oli vain viimeksi unohtanut ottaa aivot mukaan ulos lähdettäessä ;) Ei tarvinnut tällä kertaa hihnassakaan poukkoilla tai muuta sellaista vaikka Nuppu yrittää innostaa poikia pahoille teille mm. haukkumalla ja hyppimällä niitä päin :D

Rohanilla oli vähän tylsää, se ei oikein halua leikkiä Nupun kanssa. Roo on nyt vanhempana tullut aika pidättyväiseksi vieraiden koirien suhteen (vaikka on siis ystävällinen kaikille edelleen) joten ehkä se tarvitsee enemmän yhteislenkkejä ennenkuin se innostuu. Saa nähdä, ei se enää kaikille potentiaalisille kavereille lämpene vaikka kuinka monesti tavattaisiin. Mutta Sipusta ja Nupusta ainakin luulisi tulevan oikein hyvä parivaljakko kunhan Nuppu saa vähän lisää ikää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti