keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Pilkullinen jättipupu
Tähän lähistölle on ilmaantunut uusi riistan ruokintapiste. Paikkavalinta on tavallaan vähän hassu mutta kieltämättä siinä metsikössä asuu jonkin verran jäniksiä ja niille se on varmaan tarkoitettu. Ja Rohanin mielestä iso pilkullinen jänis on tervetullut myös >( Se pääsi käymään tuolla vetämässä napaansa jotain kuivattuja leipiä kun en tiennyt että sinne on tuollainen ilmestynyt ja siitä jonkun ajan päästä sankari kävi uudelleen napostelemassa muka minulta salaa. Muilla ruokintapaikoilla Roo on vieläkin totellut mutta jotenkin sen mielestä tuonne voi nyt juosta "salassa" ja varastaa pari porkkanaa ennenkuin meikä ehtii reagoida. Ärsyttää. Ja vaikka en muutenkaan tykkäisi että Rohan käy siellä, kun ei se todellakaan kuulu kohderyhmään, niin tietenkin tuohon on asetettu vielä riistakamera joka antaa aihetta syvemmälle häpeälle. Myönnän että jos täytyy tyhmäillä niin mieluummin tyhmäilisi niin ettei kukaan näe ;)

Koska tuosta ei sopisi tulla enempää tapa suunnitteltiin toisenlainen lähestymiskulma jolloin pilkkujänikselle pääsikin antamaan vähän oikea-aikaista palautetta moisesta urpoilusta. Toivottavasti kameran omistaja on ymmärtäväinen kun kuvaan ilmestyy ensin dalmaatti ja sitten kohta ihan hemmetin kiukkuinen naisihminen perässään toinen dalmatiankoira joka onnesta soikeana hosuu siinä ympärillä kun "haahaa nyt käy isoveljelle huonosti :D :D :D " Sirrion on kovin vahingoniloinen kun vaihteeksi joku muu on paheksunnan kohteena.

Jotenkin naurettavaa että Roo pysyy luotettavasti hanskassa mm. peuran ollessa näköpiirissä mutta muuttuu epäluotettavaksi kun lähistöllä on jäinen porkkana. Mutta Rohanin ruokahalu nyt on vähän epänormaaleissa mittasuhteissa. Vaikka sille on melko onnistuneesti opetettu rauhallisempaa suhtautumista ruokaan (Roolle on nuoruudessa mm. kädestä pitäen opetettu miten nappuloita syödään ruokakupista tukehtumatta ja nykyään se useimmiten syökin maltillisesti ja rauhoittaa tahtia sanallisesta muistutuksesta jos meinaa mennä hotkimiseksi) on Rohan edelleen koira jolle ei esimerkiksi voi antaa tyhjää piimäpurkkia nuoltavaksi koska se söisi sen purkin pahveineen ja korkkeineen. Se purkki on hei koskenut piimään! Ja piimä on ruokaa! Joten se purkkikin on ruokaa koska kaikki mikä koskee ruokaan on ruokaa! Ja kyllä, tällä logiikalla Rohanin mielestä kaikki on ruokaa. Ei ehkä ihan sattumaa että tälle koiralle tuli vierasesineen aiheuttama suolitukos. Koska pilkut on vähän vapaan kasvatuksen hedelmiä ei toisaalta liene mikään ihme jos hallinta toisinaan pettää sen kaikista vaativimman häiriön kohdalla. Ei niille ole ikinä tehty hallintaa siihen malliin mitä esim. Haurulle koska ei ne "tarvitse" sitä eivätkä ne muutu kulmakunnan kauhuiksi vaikka ovakin vähän villejä ja vapaita. Ruokintapaikkojen kauhuiksi muuttumista yritetään myös välttää ja toivottavasti Roon ryöstöretket ovat tästä eteenpäin vain vähän nolo muisto menneisyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti