lauantai 6. helmikuuta 2016

Voihan korva

Sirrion huivimallina

Noudon opettaminen Sirrionille on liike mistä olen kaikista epävarmin kun kahdella koiralla olen jo onnistunut sen "pilaamaan". Molemmat vanhemmat hurtat osaa sinällään noutaa ihan OK mutta en ole kummankaan noutoon kauhean tyytyväinen, eri syistä. Sirrion olisi nyt se kolmas kerta joka toden sanoo ;) Eli ei saisi mokata.

Sirrionillekaan noudon opettaminen ei ole ollut ihan kaikkein helpointa mutta syksyllä Riitta Jantunen-Korrin opastuksella se saatiin aika hyvälle alulle ja nyt talvella itseksemme treenaillessa kaikki harjoitukset mitä saatiin onkin toimineet ja melkolailla on edistytty siihen pisteeseen mitä "käskettiin". Keväällä mennään taas saamaan lisää oppia mutta siihen asti pärjäillään omillamme. En oikein tiedä pitäisikö nouto laittaa siihen asti nyt jäihin kun tulisi kyllä tosi pitkä tauko vai pitäisikö uskaltautua räpeltämään omiaan :D Ainakaan paikallaan junnaaminen tuskin on kovin hyvä vaihtoehto, luulisin. Periaatteessa Sirrion nyt kuitenkin osaa noutaa ja on tuntunut siltä että voitaisiin edetä keskenämmekin, valmiista noudosta nyt ei paljoa edes puutu. Ja kuitenkin jos onnistun pilaamaan sen nyt hyvältä vaikuttavan noudon niin... ääh. 

Lisäksi Sirrionilla on haava korvassa, en tiedä onko Rohan vahingossa napannut sitä liian kovaa vai onko se itse urpoillut jotain (täysin mahdollista) mutta pikkuinen reikä siinä kuitenkin on. Joka EI parane, ei sitten millään. Luulen että se ei pääse parantumaan koska Sirrion ravistelee korviaan eli paukuttaa sitä haavaa luupäätään vasten. Siinä on kyllä suojus mutta eipä tunnu auttavan. Ärsyttää kun tuollainen ihan pikkuinen haava rajoittaa kauheasti meidän tekemisiä kun sitä sidosta saa varoa ja sitten koko korva pitää hemmetti varmaan amputoida kun ei se parane ja eihän sillä voi ikuisesti olla reikä korvassa. No ei kai sentään mutta kun ärsyttää. Sirrioniakin.

Saatiin yhdeltä maatalon isännältä tässä kylällä hopeaspray jonka hän arveli korjaavan korvan mutta ei sekään ole kunnolla auttanut. Piristävää kuitenkin kun käytännössä täysin vieras tyyppi haluaa auttaa korjaamaan koirani :) Ja suihkeesta on ollut apuakin vaikkei korva sen avulla parantunut olekaan.

1 kommentti: