keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Nuorten koirien toko 2/5


Yritettiin poikien kanssa ottaa rakennekuvia, Sirrion seisoo vähän paremmin kuin yleensä mutta ei edelleenkään ihan miten haluaisin. Roo on hieno mutta sen kanssa onkin harjoiteltu "hieman" enemmän.Tällä kertaa tokossa vuorossa oli yksityisopetusta ja omatoimista harjoittelua. Otettiin katsottavaksi liikkeeksi nouto. Sirrion oli jotenkin vähän oudon tuntuinen, ei varsinaisesti ollut kiinnostunut ympäristöstään mutta ei kuitenkaan keskittynyt tekemiseenkään vaan sääti omiaan mutta saatiin kuitenkin niitä ohjeita mitä kaivattiinkin. Keskitytään nyt tekemään Sirrionille rauhallisempaa ja pitkäkestoisempaa pitoa ja sitten siitä liikuttelemaan ja pyörittämään koiraa. Saadaan sähläystä pois ja keskittymistä tilalle. Sitä Sirrion tarvisi moneen muuhunkin asiaan, sen tokoilu tuntuu tällä hetkellä välillä aikamoiselta kohellukselta ylipäätään. Itse pitää opetella olemaan koppaamatta kapulaa, Sirrionia ei haittaa vaikka se putoaisi mutta olen niin ehdollistunut kapulan sieppaamiseen pitoharjoituksissa etten kertakaikkiaan osaa antaa sen pudota. Mutta pari kertaa onnistuin sentään kun oikein keskityin...

Itseksemme tehtiin kontaktitreeniä aluksi ja harjoiteltiin että nurmikkoa ei haisteltaisi. Tahmaista aluksi mutta kyllä se siitä alkoi sujua ja lopulta voitiin harjoitella kaikkein pahimmissakin hajukohdissa. Ruutua pari kertaa koska Sirrion rakastaa sitä, nurmikko oli aika pitkää ja ruutu siksi hankala joten vein sille kosketusalustan avuksi. Sirrionilla ei ollut vaikeuksia lähteä ruutuun mutta meinasi ensimmäisellä yrityksellä mennä seisomaan etunurkan tötsän taakse joka on tyyppivirhe Sipulle silloin kun se ei kunnolla hahmota mihin sen pitäisi mennä. Korjasi kuitenkin itse kun varmaan lähempää bongasi kosketusalustan nurtsin seasta. Paikallamakuuta, viereen vinkulelulla leikkimään tullut koira oli ehkä vähän turhan iso häiriö mutta jätkä pysyi kuitenkin vaikka tuijottikin koiraa (tai sitä lelua ehkä kuitenkin?) välillä aika intensiivisesti. Sitä ennen tosi OK, reagoi hyvin valmistelevaan sanaan ja makasi heilumatta vaikka sen makuuasento onkin jokseenkin... ei toivottava. Mutta Sirri pystyy nousemaan siitä sivulle, on testattu. Tehtiin "luoksetulon pysäytystä", Sirrion ei kyseistä liikettä osaa täysipituisena mutta testailtiin vähän omaa hahmotuskykyä että missä vaiheessa sen käskyn pitäisi tulla ja Sirri sai leikkiä pallolla.
1 kommentti:

  1. Huomaa, että blogin pitäjä ei ole erikoistunut näyttelyihin, koska oikeastaan Sirrion seisoo, nähdäkseni, kuvissa paremmassa asennossa kuin Roo. Sirrionin asento kaipaa ihan pienen hienosäädön, mutta se on tosiaan vain hienosäätö ja koska koira on ilman esitäjää, jolloin esim. kaulan asentoa ei voi säätää samoin, kuin esittäjän kanssa, Sirrion on jopa erittäin hyvässä vapaassa asennossa. Roon etujalkojen asento on hunommin kuin Sirrin j kaipaa enemmän asennon säätöä :D Voi tietysti vaikuttaa asiaan, että Roo on kuvattu etuviistosta ja Sirrion suoraan sivulta. Roon selkälinja on karppi, jonka kenties voisi säätämällä korjata enemmän edukseen, Sirrillä taas takajalkojen kulmaukset tulisivat ehkä paremmin esiin jos koiraa opettaisi hieman 'kyykkäämään', mutta kumpikaan ei ole näyttelyyn menossa, joten olisin kumpaankin vapaana seisojaan melko tyytyväinen ;)

    VastaaPoista