keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Nuorten koirien toko 3/5Viikon tokotunnista jäi tälläkertaa vähän huono fiilis vaikka olihan siinä noita hyviäkin kohtia havaittavissa.

Aloitettiin taas kokeen omaisella kehään tulemisella ja lyhyellä seuraamisella, Riitalla oli lisähäiriönä lelu joka olikin Sirrille vähän haastava mutta tosi nätisti jätkä kuitenkin keskittyi seuraamisliikkeeseen. Tehtiin muutenkin häiriötreeniä taas, Sirrion toimi kai ihan tasonsa mukaisesti, se reagoi aina uusiin häiriöihin jonkin verran mutta keskittyy kuitenkin pääasiallisesti tekemään minun kanssani. Seuraamisessa harjoiteltiin myös vasemmalle kääntymistä, Sirrion pyrkii ylityöskentelemään takaosallaan mikä ei kuitenkaan Riitan mielestä kauheasti haittaa näin nuorella koiralla mutta sitä pitää varoa kun joskus käännöksessä Sirrion heittää takapäätään niin paljon että se lämähtää jalkoihini ja meinaan mennä nurin. Kamppaa takaapäin ikäänkuin. Sitä ei saa sallia koska siitä tulee helposti kiva leikki, näin laitetaan ohjaaja nenälleen nurtsiin ;)

Paikallamakuu ryhmässä, aluksi valmistelevassa vaiheessa Sirrion oli sitä mieltä että nyt hän lähtee leikkimään vieruskavereiden kanssa mutta sain sen viriteltyä oikeaan mielentilaan ja pilkku suorittikin liikkeen loppujenlopuksi ihan mallikkaasti. Opeteltiin peruuttamista, Sirrion osaa peruuttaa targetille, aluksi en meinannut saada sitä tajuamaan että nyt pitäisikin peruuttaa tyhjyyteen mutta kun jätkä alkoi tajuta se peruuttaa kuulemma hyvällä tekniikalla ja tosi nätisti, pitäisi vaan nyt liittää käskysana peruutustemppuun jotta sitä voi paremmin käyttää vaihtelevissa tilanteissa.

Sitten katsottiin kapulan pitoa. Tässä meillä oli ongelmana se että Sirrionia ei oikein kiinnostanut leikkiä ja tällä hetkellä meidän pitäisi treenata pitoa nimenomaan lelun kanssa koska namillakaan sitä ei saa oikeaan mielentilaan. Sipua alkoi jo selkeästi kyllästyttää tai väsyttää tai jotain, en oikein tiedä kun ei sillä ole ollut mitenkään raskas päivä tms. eikä se yleensä varsinaisesti väsy vaikka ryhmätreenit (pienelläkin ryhmällä) onkin tavallaan vähän ongelmallisia. Tehtiin kuitenkin kaksi onnistunutta toistoa joka sai todellakin riittää.

Leikittiin hetken ja sitten Sirrion tilttasikin ihan täysin, ensin se alkoi vinkumaan toisten koirien luokse, kiellettäessä tuijotteli järvelle sen näköisenä että jos ei olisi ollut hihnassa olisi varmaan häipännyt uimaan ja lopulta alkoi imppaamaan nurmikkoa ihan hulluna, se heittäytyi maahan ja yritti takertua siihen tassuillaan samalla kun se nuoli nurtsia. Jos käskystä se kyllä lopetti ja piti kontaktia mutta vinkui turhautuneena (Sirri joka ei juuri koskaan vingu????) ja heittäytyi maahan heti jos en muuta käskenyt. Jotain nartun hajuja se ilmeisesti haistoi ja siitä saattoi johtua nuo aikaisemmatkin ongelmat, Sirrille on kuitenkin aika outoa olla kiinnostumatta leikkimisestä ja muutenkin se tuntui taas jotenkin epäsirrimäiseltä. Loppuaika tunnista tehtiinkin sitten ihan jotain muuta kuin tokoa.

Nuori uros on nuori uros ja dallut nyt ei taida olla niitä kaikista epäviriileimpiä tyyppejä muutenkaan mutta kylläpä ärsyttää kun Sirrillä on vähän samaa ongelmaa ollut joka kerta nyt kun ollaan tuolla käyty, en tiedä onko tuossa paikassa jotain vai onko joku meidän ryhmän tai edellisen ryhmän nartuista jotenkin poikkeuksellisen ihana vai mitä. Vaikka eipä sillä ole niin väliäkään, oli mitä oli niin kuriinhan tuo pitäisi saada. Se ei vaan ole enää pitkiin pitkiin aikoihin tehnyt tuota nartuista sekoamista missään muualla kuin näissä nimenomaisissa treeneissä missä olisi kuitenkin kiva pystyä keskittymään muihin asioihin kuin perushallinnan hinkkaamiseen :/

4 kommenttia:

 1. Onpa hurjan näköisiä kavereita ;D

  VastaaPoista
 2. Hurjan näköiset painit menossa :D selvästi ollut koirilla hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla kahdella on melkein aina tosi hauskaa keskenään, ovat vissiin samalla aaltopituudella vaikka ovatkin joiltain osin tosi erityyppisiä kaveruksia :)

   Poista