keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Nuorten koirien toko 5/5

Omppupuu tekaisi pari kukkaa


Vika kerta tätä kurssia. Sirrion oli ihan superkeskittynyt, tauoilla se kyllä edelleen pyrki haistelemaan maata ja vinkumaan mutta nyt se oli heti valmiina tekemään töitä ja jos sen ajatus meinasi alkaa liikaa harhailemaan osasin saada sen kiinnostumaan minusta lähes välittömästi joka kerta. Selvisi myös että tosiaan meidän ryhmäläisistä useammalla on ollut kurssin aikana juoksu ja tärpitkin joten eiköhän se selitä herran haahuilevan käytöksen. Oikeastaan saa olla aika tyytyväinen että se on ollut noinkin fiksu ja osittain ongelma oli ohjaajakin. Toisaalta ihan hyvä koska nyt ehkä osaa jatkossa toimia fiksummin kun tulee uudestaan sama tilanne. Ja varmaan Sirrionkin tulee fiksummaksi vain iän myötä koska onhan se oikeasti jo nyt tosi "siivo" uros vaikka välillä meinaankin unohtaa sen ja alkaa ärsyttää. Mutta kun miettii että se voisi olla samanlainen kuin Hauru niin... itseasiassa Sirrionhan on ihan eunukki :D

Aloitettiin taas kehään saapumisella, tällä kertaa kaksi liikettä. Me valittiin seuraaminen ja luoksetulo. Seuraaminen meni hyvin, Sirrion teki hommia normaaliin tapaansa eli ylityöksi menee mutta menköön. Luoksetulossa Sirrion kuunteli jättökäskyn mutta tuntui vähän jäävän kiinni käteeni, joka oli alhaalla sen enempivähempi "normaalissa" paikassa. Sirrionillahan se käden rentouttaminen omalle paikalleen on aika uusi juttu ja se häiritsee sitä vielä välillä ja tulkitsi nytkin sen käden liikkeelle lähtemisen niin että sitä pitäisi seurata. Meni siis vähän epävarmaksi ja nousi seisomaan josta käskin sen takaisin istumaan, loppu meni sitten ihan hyvin.

Tehtiin rivissä paikalla istuminen, Sirrion meinasi kellahtaa maate ja muutamaan otteeseen sain kieltää sitä naapurin kuikuilusta mutta ihan OK kai siihen nähden ettei herra ole tätä liikettä ikinä aiemmin tehnyt. Sitten häirittynä rivissä perusasennossa istumista eli Riitta heilutteli patukkaa ja käveli edestakaisin riviä. Sirrionia ei kauheasti kiinnostanut. Ja vielä paikallamakuu, se meni aika hyvin. Tässä on etua siitä että Sirrionia ei varsinaisesti kiinnosta yhtään kukaan muu kuin minä joten se ei yhtään kuuntele viereisen koirakon/liikkurin/kenenkään käskyjä ihan opettamattakin.

Seuraamista, ensin häiriössä eli reppuja yms. kohti. Yleensä reput ja tötsät on Sirrionille aika pahoja haasteita koska reppu = leluja ja tötsä = ruutu mutta nyt se oli niin seuraamiskuplassa että olisin varmaan voinut seurauttaa sen niistä yli eikä se olisi hokannut että maassa oli jotain. Ihme tyyppä välillä :D Sitten sivuttais-askelia, Sirrionille askeleet oikealle ei ole mikään ongelma koska se muutenkin pyrkii tiivistämään minua kohti ja työskentelee hyvin takaosallaan. Sen sijaan vasemmalle on ihan kauheata kun en pysty astumaan Sirrin ohi kun se on niin jalassani kiinni ja toisekseen Sirrion herkästi valahtaa selkäni taa kun se pyrkii niin voimakkaasti vain minun jalkaani kiinni eikä tahdo irrota. Ja sitten en kunnolla näe ilman peiliä mitä se häsää niin harjoittele siinä sitten :/ Joskus se menee ihan siedettävästi mutta lähinnä tuurilla. Otetaan nyt tähän mukaan oma erillinen käskysanansa jotta Sirrion tietäisi paremmin että nyt "irtoat" sinne vasemmalle.

Ruudun keskustaan hakeutumista niin että koira itsenäisesti pyrkii korjaamaan paikkansa. Tai se oli tarkoitus mutta Sirrion on keksinyt sellaisen uuden jutun että se paukauttaa maihin ruutua tehdessä. En tiedä mistä se on sen kaivanut mutta se on sen oma lisäys jota ei haluta. Eli harjoiteltiinkin sitä että Sirrion ei menisi maahan ruudussa :D Kyllä se siitä.

Muuta en muista tehtiinkö... Ihan oli hyvä taas käydä vähän kursseilemassa ja hakemassa vähän uutta näkemystä asioihin vaikka välillä meinasikin ohjaajan hermo mennä haahuilevaan koiraan. Mutta tulipahan harjoiteltua häiriössä :p


1 kommentti: