lauantai 2. heinäkuuta 2016

Nuppukokoelma

Sirrionin suosikkityttöystävä Nuppu on ehtinyt jo kypsään 11 kuukauden ikään. Neiti on aika epäluuloinen uusia asioita kohtaan eikä ole halunnut mennä kokeilemaan uimista joten lähdettiin poikien kanssa näyttämään miten kivaa hommaa se on eikä yhtään pelottavaa :) Romppakin oli siis mukana vaikkei se kuviin osunutkaan, se kun on (ihan omasta halustaankin) selvä kolmas pyörä tässä porukassa.

Rohan ja Sirrion menivät tietenkin heti veteen, Nuppu meni kummemmin miettimättä perässä... noin kaksi askelta :D 

"Ei hemmetti, mihin tuo jätkä koetti mut huijata?!?!?"

"Jaa-a, noinkohan tämä on turvallista?"

"No kai mäkin sitten tulen ainakin vähän matkaa... kun kerta kaikki muutkin..." 

"No tässä oon mutta en kyllä tästä nauti!"

Paljoa tuota syvemmälle neiti ei halunnut ja ajattelen että parasta olla pakottamatta ainakaan ihan ekalla kerralla. Sirrion ajatteli vähän toisin ja tönäisi Nupun yhden kerran järveen kohdasta jossa on heti syvää xD Ei Nuppu siitä ainakaan hirveästi järkyttynyt ja tuli veteen sen jälkeenkin ihan kivasti mutta ei minusta tarvitse heti edetä tosi nopeasti joten jätettiin veteen totuttelut tähän. 

Kuiva maa, iloisempi mieli :D 

Sirrion ja Nuppu tietty riehui keskenään. Sirrion oli periaatteessa hyvin kuulolla ja totteli mutta en oikein tykkää siitä miten se edelleen leikkii Nupun kanssa.

Tässä ihan alussa otetuissa kuvissa menee vielä OK


Mutta sitten alkaa hiljalleen mennä yhä villimmäksi meno


Nämä yllä olevat kaksi kuvaa taas on otettu loppupäässä leikkiä ja Sirrillä on erilainen, minusta kivaan leikkimiseen kuulumaton ilme ja se juoksee suunnilleen Nupun päällä, ei sen kanssa. En vain oikein tiedä miten tuohon järkevästi puuttuisi etenkin kun Nuppu itse on osasyyllinen, sitä ei nimittäin haittaa yhtään Sirrionin käytös ja jos käsken Sirrin pois se tulee heti hakemaan Sirriä uudestaan leikkimään eikä Sirrion siitä irti ollessa tietty kieltäydy. 

Nykyään Sirrion on jo sen verran vanhempi ja fiksumpi että esim. hihnassa se ei mene mukaan Nupun riehumiseen koska hihnassa ei saa riehua. Jolloin Nuppu haukkuu ja hyppelehtii yms. kun se yrittää saada Sirriä tuhmailemaan :/ Mutta se ei sentään onneksi Sirrionia enää kiinnosta, nuorempana kyllä noiden kanssa yhdessä hihnassa liikkuessa oli kädet ja hermot kovilla...

Halutaan kuitenkin olla Nupun kanssa tekemisissä enkä halua kokonaan kieltää niitä leikkimästä joten ehkä se on vain yritettävä kieltää Sirrionilta kaikista pahimmat ylilyönnit ja toivottava että iän myötä molemmat hieman rauhoittuu. Onhan Nuppukin vielä tosi nuori, ehkä vanhempana se ei sitten ole enää ihan noin villi ja ehkä Sirrionkin alkaa iän myötä muistaa että irti ollessakin sopisi käyttäytyä kun hihnassa se kerran kykenee jo vastustamaan kiusausta :) 

Tiedän että joidenkin ihmisten mielestä koirat on koiria ja saa hoitaa itse välinsä, etenkin kun noillahan ei ole mitään ongelmaa vaan tykkäävät toisistaan paljon, mutta en vain halua että koirani leikkii siten miten Sirrion leikkii Nupun kanssa. Oikeastaan kaikkien muiden Sirrin vakileikkikavereiden kanssa olen onneksi jo saanut sen käyttäytymään vähän paremmin, ehkä tämä isoinkin koettelemus tästä...

Jännä nähdä sekin, nyt kun ei olla Nupun juoksujen ja omistajan kiireiden vuoksi hetkeen nähty, että vieläkö Nupun kanssa peuhaaminen vaikuttaa myös meidän muuhun elämään. Sirrionin ollessa nuorempi siitä nimittäin huomasi että aina kun ollaan oltu Nupun kanssa lenkillä se yritti selkeästi enemmän perseillä ohituksissa yms. Nupulla on selvästi huono vaikutus minun aina kilttiin kullanmuruuni ;) 

Tai sitten ei, Sirrionilla on ihan pienestä ollut niin hemmetin voimakas öykkäri-puoli ja vaikka olen koettanut sitä parhaani tunkea piiloon niin ei se ihan 100% ole onnistunut. Vielä. Eikös koira ole oikeasti aikuinen joskus kolmevuotiaana että on tässä vielä aikaa paukuttaa sääntöjä tuon kalloon. 

Jos ei Sirrion kolmevuotissynttärien jälkeen osaa olla koiriksi niin sitten toki luovutetaan ja todetaan se menetetyksi tapaukseksi ;p 

4 kommenttia:

 1. Näitä kuvia katselisi mieluusti vähän suurempinakin!

  Redi ei kans veteen mene paria askelta pidemmälle, aika kurjaa. Mä niin haluaisin mieluummin sellaisen uimahullun koiran, mutta eipähän tarvitse keskustassa tuskailla että mihin lähtis koiraa uittamaan. :B

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin olisi toisaalta kiva laittaa kuvat isompinakin, vaikka ne ei mitään erityisen hyvälaatuisia olekaan, mutta bloggerin oma kuvatila ei ainakaan ennen ollut mitenkään valtaisa joten pelkään että se tulee liian äkkiä täyteen jos laitan kuvat isoina. Ja sitten taas kuvien laitto jonnekin muualle on mukamas liian hankalaa enkä tiedä mikä olisi hyvä, ilmainen paikka joka toimisi hyvin bloggerin kanssa. Eli olen laiska kun blogini on loppujen lopuksi vain paikka minne kirjaan juttuja ylös itselleni ja muutkin saa seurata jos kiinnostaa :D Bloggaaminen kun ei sillälailla minua kiinnosta että jaksaisin pohdiskella lukijoideni määrää, väsätä jotain oikeita mielipidepostauksia tms.

   Ei minullakaan kaikki aikaisemmat koirat ole tykänneet ja Haurukaan ei uinut ennen kuin käytiin sen kanssa ihan uimakoulussa asiaa harjoittelemassa... Sirriä etsiskellessä itseasiassa kyselin että onko suvussa millaista uimainnostusta (vaikkei se nyt toki tärkeimpiä kriteereitä pennulle ollutkaan) ja Sipun suvussa on useita kovia vesipetoja, se onkin sitten periytynyt ainakin monelle tästä pentueesta ellei ihan kaikille. On se kyllä kiva kun pystyy kuumallakin viemään koirat rantaan riehumaan kun nuo ovat tuollaisia "hieman" aktiivisia tapauksia :D Ja meillä vielä kun on tuo hurja 200 metriä vai mitähän tästä on rantaan.

   Poista
  2. Mä käytän imgur.comia, ja lisään kuvat sitten url-osoitteen perusteella sieltä bloggeriin. Helppo jakaa kuvia muuallekin. ^_^ Jostain kumman syystä suoraan koneelta upattuna kuvat muuttavat vähän muotoaan (värit, terävyys jne) kiitos bloggerin, vaikkei mikään automaattinen korjaus pitäisi olla päällä. :D

   Täällä ois koirauimalassa uimakoulua sellasella takuulla, että jollei koiraa saada uimaan niin tunti ei maksa mitään. Vois olla kokeilemisen arvoinen, vaikka musta vähän tuntuu että koira lopulta heitetään toisesta päästä altaaseen ja todetaan, että uihan se (pakokauhuisena koska muuta tietä pois vedestä ei ole).

   Poista
  3. Joo välillä bloggerissa kuville tapahtuu todella kummallisia asioita :D Täytyykin käydä jossain vaiheessa vilkaisemassa tuota imguria, kiitos vinkistä :)

   Meillä koira kyllä pakotettiin joo veteen mutta ei sitä sentään heitetty altaaseen, Haurulla oli valjaat päällä joista uittaja talutti sen veteen ihan nätisti mutta antamatta sille kuitenkaan valinnanvaraa siitä mennäänkö altaaseen vai ei. Olihan se Haurusta vissiin aika pelottavaa kun se kiltisti tukeutui vieraaseen ihmiseen, Hauruhan ei välttämättä ole kauhean ystävällinen vieraille normaalisti, mutta ei se paniikissa ollut onneksi ja aika pian huomasi ettei se uiminen nyt niin kamalaa olekaan. Me käytiin muistaakseni joku 3 kertaa ehkä uimalassa keräämässä rohkeutta (ja harjoittelemassa uintitekniikkaa joka oli Haurulla ihan kamala) ennenkuin siirryttiin luonnonvesiin jatkamaan keskenämme.

   Poista