sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kuvausten tauoilla hattukin venyttelee jalkojaan


Oli yksi niin kylmä päivä että tossut pääsi käyttöön ja sitten lumet jo sulikin pois :( Tykkään noista 4runner tossuista edelleen, tarvi ne vähän tuunausta toimiakseen mutta pysyvät niin hyvin jalassa sekä riehuessa että lumihangessa että ovat ehdottomasti parhaat tossut mitä on vuosien aikana kokeiltu. 

Koska oli lunta pistin koko porukan poseeraamaan jouluhattu päässä hankeen, pitää sitä kai edes yksi ryhmäkuva ottaa vuodessa ;) Sirrionin ja Haurun mielestä tulisi paljon kivempia ja jännempiä kuvia kun niissä olisi vähän äksöniä ja oikeassahan pojat ovat. Se vaan että hattu suussa tuhatta ja sataa kaahaavista otuksista ei meikäläinen oikein saa otettua kuvia ja kun toiveena olisi kuitenkin se ryhmäkuva... Ei sellaista oikein saa jos Hauru juoksee mahdollisimman kauas pakoon (ettei kukaan vaan koske sen leluun), Sirrion hyppii minua päin yrittäen saada minua vetämään sen kanssa (ei, me ei vedetä jouluhattua ja muutenkin kaikki energia menee kameran epätoivoiseen suojeluun) ja Rohan seisoo selkäni takana sen näköisenä että miksi me on hankittu nuo riehujat?? Ei Romppa vaan ikinä käyttäytyisi noin... eipä - Roo kun on niistä se pahin riehuja normaalisti, se ei vaan arvosta sitä kun kaikki muutkin riehuu. Ja vaikka Haurusta Rohan varmasti luopuisi nanosekunissa niin Sirriä sillä tulisi äkkiä ikävä, ne on niin paita ja peppu olleet oikeastaan siitä hetkestä kun Sirrionin kannoin kotiin. 6 kommenttia:

 1. Ooo, dallunkestävät tossut! Mitä kikkoja oot niille tehny että pysyy? Me edelleen metsästetään niitä kunnon tossuja, pitäiski ottaa asiakseen jo nyt tilailla ennenku ne kunnon pakkaset tulee... Minkä kokoset tossut Sirrionilla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkuilla on nuo sukat siksi että niiden varret saa käännettyä tarranauhojen päälle ettei lumi pääsisi tarttumaan niihin ja tarrat aukeamaan. Sitten vaan kun vetää nauhat tarpeeksi tiukalle, katsoo että ne tulee ranteen kapeimpaan kohtaan (eli etujaloissa jarruvarpaan alle mieluiten) ja että tassu on asettunut kunnolla kenkään (välillä vaatii uuden yrityksen Sirrin kanssa kun se kyllästyessään venkuilee puettaessa) niin viime talvena muistaakseni kerran putosi tossu matkasta (ja voihan olla että olin epähuomiossa jättänyt sen liian löysälle tms.). Lisäksi nuo tossut aukeaa ihan melkein varpaisiin asti, ilmeisesti juuri siksi että tassu olisi helpompi asetella kenkään, mutta itse en saanut sitä aukkoa sitten suljettua niin tiiviisti etteikö siitä olisi mennyt umpihangessa lunta sisään joten ompelin sitä karhulangalla reilu sentin matkalta umpeen ja sen jälkeen on tassut pysyneet kuivina ja lämpöisinä.

   Sirrillä on etujaloissa XL (10,5 x 8 cm muistaakseni), jota harmittavasti vaan ei taida enää olla myynnissä, ja takasissa L (10 x 7 cm). Sille kuitenkin menee tarvittaessa ällät etujalkoihinkin eli jos ei ole ihan jättitassu niin voi olla että L koko riittää isommallekin dallulle, tossuissa saisi kuitenkin olla hieman väljyyttä että tassu pääsee liikkumaan luonnollisesti.

   Poista
  2. Ai joo ja noita tossuja mahdollisesti harkitseville: ne on hieman liukkaat. Mun pojat on kuitenkin pysyneet niillä ihan hyvin pystyssä mm. tuossa meidän auratulla pihalla juostessaan eikä olla koettu tossuja ongelmaksi asti liukkaiksi mutta toisaalta me useimmiten liikutaan umpihangessa.

   Poista
  3. Meillä oli viime talvena rukan vähän samantyyppiset kenkämäiset tossut ja niiden jälkeen jäi vähän huono maku tommosista kenkätossuista. Niistä alkoi jo ekana talvena saumat repsottaa ja pohjat irtoilla vaikka hintavat olivatkin, eikä tosiaan tahtonut pysyä jalassakaan... Äh, ei se varmaan auta kuin jatkaa testailua.

   Poista
  4. Tosi monet tossut on ihan käsittämättömän huonolaatuisia, paras oli joskus monia vuosia sitten ostamani jotkut just hurtan, rukan tms. mukamas laatutossut mistä tuli tassut pohjien läpi alta kahdessa viikossa. Ruffwearin tossujen pitäisi olla oikeasti laadukkaat mutta ne on niin kalliit, etenkin kun koiria on useampia, etten ole raaskinnut kokeilla kun eihän nekään kaikille käy. Riippuu aina vähän koiran tassusta, käyttötarkoituksesta yms. mikä toimii parhaiten. Mutta nämä nykyiset on nyt meille hyvät, toivottavasti kestävät useamman talven niin ei tarvitse hetkeen tuskailla aiheen parissa :D

   Poista
 2. Ja MINUN tonttuhatut!!:grin: :sob:

  VastaaPoista