lauantai 10. joulukuuta 2016

Sipulin pehmeät joululahjat

Edellistalven Sirrion meni lähinnä Rohanin vaatteilla, jätkä kun oli vielä selkeästi kasvavassa iässä niin en raaskinut ostaa sille juurikaan omia kamppeita, lukuunottamatta paria ihan pakollista hankintaa. Eihän Sirri nyt puolitoistavuotiaanakaan valmis ole mutta ei se varsinaisesti enää kasva joten lienee aika hommata jätkälle omat vermeet talviulkoiluun. Sirrion on niin paljon Rohania isompi että Roon vaatteet tuppaa kiristämään vähän sieltä sun täältä ja lisäksi ne on aika hankala pukea päälle.

Koville pakkasille halusin ostaa paksun haalarin mutta niissä on aina sama ongelma, niitä ei tehdä isoille koirille. Doggeille esim. oli ihan turha etsiskellä haalaria kaupoista, ne piti teettää. Sirrionille löytyi nyt kuitenkin päällepantavaa ihan kaupan hyllyltä, Rukka Wind Thermal haalarin isoin koko on herralle vallan sopiva, etenkin kun haalarissa on ihan mukavasti säätövaraa - tarrat lahkeensuissa ja kiristettävä kuminauha kaulassa sekä vyötäröllä joiden ansiosta haalari toimii erinomaisesti myös Sirrionin riehuessa. Iso miinus tulee siitä että ainoa värivaihtoehto oli (taas!) musta. Onhan musta tyylikäs varmaan joo mutta arvostaisin koirien vaatteissa värikkyyttä ihan turvallisuussyistä, olisi mm. huomattavasti helpompi nähdä missä herra viilettää metsälenkillä jos vaatteita saisi jossain kirkkaassa huomiovärissä. Tai edes peruspunaisena. Hinta oli myös aika kova mutta toivottavasti haalari on sitten sen verran laadukas että kestää käytössä pitkään.

Oman itselleen riittävän ison villapaidankin tekaisin herralle vähän leudommille pakkaspäiville. Villapaidoissa on aina vähän se ongelma ettei ne oikein peitä takaosaa joten ajattelin ekaa kertaa koettaa tehdä pienet lahkeet myös taakse. Siis kuinka vaikeaa se nyt voi olla? No, jos kyseessä olisi narttukoiran vaate tämä ensimmäinenkin versio olisi ihan hyvä vaikkei täydellinen olekaan mutta kun käyttäjä ei ole narttu niin pissa menee vähän turhan herkästi puvun sisään ulkopuolen sijasta... Ja se on kyllä aikalailla puvun käytön estävä ongelma. Olisi pitänyt mm. kaventaa reilummin vatsakappaletta pois, kuten itseasiassa jo tehdessäni epäilinkin, mutta sitten pelkäsin että jos siitä tulee sitten kuitenkin niin tiukka etten saa pukua Sirrille päälle kun kirjoneuleen joustavuus ei kuitenkaan ole ihan sitä luokkaa kuin "tavallisen" neulepinnan. No mutta ensikerralla osaan toivottavasti paremmin ja kunhan tämä haalari kuivuu pesun jäljiltä niin käyttöön tuokin tulee, pienten fiksausten jälkeen. Neuleessa on onneksi se hyvä puoli että oikeastaan aina voi purkaa ja yrittää uudelleen :D Ehkäpä otan mallia tuosta Rukan haalarista ja laitan kuminauhan tuohon vyötärölle, se varmaan jo yksinäänkin kummasti parantaisi tilannetta.

Ja joo, ei ole kovin värikäs tämäkään mutta selityksenä olkoon että kun inspiraatio iskee sitä haluaa aloittaa nyt eikä kaupassa käynnin jälkeen joten värit on taas valittu sen perusteella mitä sattui olemaan lankakaapissa jo entuudestaan. Sitäpaitsi tämähän on kokeellinen pikatekele muutenkin, mitä semmoisesta nyt voi odottaa ;) 
2 kommenttia:

 1. Taas kerran ihan mielettömän hieno ^pika^tekele :D
  Toivottavasti korjaukset onnistuu, että saatte paidan käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja haalari onkin jo ollut käytössä, tarvi vain pientä säätöä :D

   Poista