tiistai 10. tammikuuta 2017

Setterinenä toimiiSirrion on ilmeisesti kokenut valaistumisen, Dany on nyt "vain" kiva kaveri eikä enää NAINEN!!! :D En epäillytkään etteikö jätkä piakkoin rauhoitu mutta oli silti niin ärsyttävää kun sitä sai koko ajan kieltää härkkimästä neitiä. Tänään ei ole tarvinnut kertaakaan puuttua Sirrin käytökseen siltä osin, sen sijaan kaksikkoa on saanut vähän muistutella että sisällä ei tarvitsisi kauheasti painia kun tykkäisin edelleen että huonekalut pysyisi siinä mihin olen ne laittanut... Mutta sitä odotinkin, onhan minulla täällä kaksi hyvin nuorta koiraa, olen vain tyytyväinen että painiminen on ollut nimenomaan sellaista kakaroiden riehuntaa ilman mitään taka-ajatuksia Sirrin puolelta.
Eilen tyypit olivat ihan hetken keskenään, muuten kai sujui ihan hyvin mutta Dany oli löytänyt eteisestä koulutuskamppeet ja päättänyt tyhjentää kaikki herkut parempiin suihin. Mitään se ei ollut rikkonut mutta oli avannut koulutusliivin ja sen taskuhärpäkkeen kaikki taskut ja syönyt niistä sekä koulutusrepusta kaiken mitä oli vain saanut irti. Vetskarillisia taskuja tytsä ei ollut osannut avata joten ne oli vain kuolattu. Kiltti tyttö siis kuitenkin, doggien jäljiltä kamppeet olisi olleet riekaleina... Ilmeisesti siitä on liian monta vuotta kun minulla on ollut ruokaa varasteleva koira koska luulin laittaneeni kaiken syötävän Danyn ulottumattomiin mutta sitten kuitenkin unohdin tuo treenikamppeet - oma moka siis. 
Koska Sirrionin kanssa on ollut niitä motivointi-ongelmia vieraiden narttujen läsnäollessa oli taskuissa ja repussa monen montaa sorttia syötävää (tyyliin mikähän tänään herralle kelpaisi...) joten ei ihan kauheasti yllätä että tänään Danylle iski armoton ripuli. Ahneella on siis taas paskainen loppu :/ Aamulla heräsin kun se kitisi vähän joten ajattelin että se haluaa ulos mutta Dany olikin ehtinyt jo tehdä asiansa eteisen matolle. Kiva kun ilmoitit mutta olisit höpsö herättänyt minut ennen kuin tuli hätä eikä vasta katsomaan sitä lopputulosta... Vaikka onhan se hyvä aina silloin tällöin niitä mattoja pestäkin ;) 
Käytiin ripulista huolimatta ensimmäisellä metsälenkillä kun virtaa tuntui neidissä olevan. Meinasin että mennään yhdelle aika avoimelle metsäalueelle jotta näkyvyys pysyy hyvänä ja siellä ei ole kauhean paljon riistaakaan, ihan vain varmuuden vuoksi. Dany tottelee tosi hyvin joten se on saanut olla irti sopivissa paikoissa mutta se on kuitenkin minulle vieras koira ja minä sille vieras ihminen niin mieluummin olen vähän ylivarovainen ettei neiti mene hukkaan. Tuolta minne meidän piti mennä kuului kuitenkin haukkumista joten ei mentykään sinne, todennäköisesti se kantautui jostain pihasta mutta saattoi se olla myös merkki metsästäjistä alueella emmekä tietenkään halua häiritä heidän hommiaan. Mentiin sitten toiselle alueelle missä on vähän huonompi näkyvyys ja isompi mahdollisuus törmätä peuroihin kun ne kulkevat siitä läpi ruokintapaikoilleen. 
Tosi kivasti tyttö taas käyttäytyi, se irtoaa välillä juostessaan aika kauas mutta tuntuu huomaavan sen itsekin ja tulee takaisin useimmiten ennenkuin ehdin edes huutaa ja kutsusta se kääntyy heti ja tulee luokse niin kovaa kuin vain jaloistaan pääsee. Ja se pääsee kuulkaa hyvin kovaa! Dany on sirompana paljon Sirrionia nopeampi ja ketterämpi, hieman Sirrionin harmistukseksi. Sirrion kun haluaisi olla nopea mutta on melkein aina porukan hitain raukka xD Olisi kannattanut jäädä vähän pienemmäksi kuten sille pentuna sanoin niin luulenpa että vauhtiakin löytyisi enemmän mutta eeei kun piti välttämättä kasvaa tuollaiseksi norsuksi :p Jossain leikin timmellyksessä Danyn heijastinliivi hajosi käyttökelvottomaksi mikä on vähän harmi vaikka olinkin jo lisännyt senkin ostoslistalle kun ei tuo kyseinen liivi oikein istunut sille vaan repsotti aina jommalla kummalla kyljellä. Täytyy vaan katsoa koska ehditään ostoksille ja siihen astikin olisi hyvä olla edes jonkinlaiset heijastimet... mutta ehkä tuon saa vielä ommeltua kasaan. Nähtiin niitä peuran jälkiäkin, olivat aikas tuoreen oloisia eikä Dany ollut niistä sen kiinnostuneempi kuin Sirrionkaan ja tuli heti pois kun pyysin :) Ylipäätään se haistelee paljon ja sillä on selvästi tosi toimiva nenä mutta neiti ei kuitenkaan ole ollenkaan nenänsä vietävissä mikä on vallan hieno homma. Tämä ^ on hauska kuva kun oltiin jäällä kävelemässä ja Sirrion halusi mennä tuonne parkkikselle, siellä oli ilmeisesti jotain jänniä hajuja tai jotain. En kuitenkaan halunnut että ne menee sinne koska parkkikselle vievä tie ei oikein näy sinne missä minä olin joten jos sinne olisi ollut tulossa joku koirat huomaisi sen ennen minua. Ensimmäisellä kerralla kun koiruudet juoksi sinne huusin ne pois sieltä, ei niin kauas >( Sirrion kuitenkin pari kertaa oli vähän tottelematon ja "vahingossa" rannan läheisyydessä leikkiessään ylitti rantaviivan ja päätyi "jotenkin" sinne parkkikselle. Dany puolestaan ihan itse pysähtyi aina tuohon eikä mennyt enää parkkikselle edes Sirrin imussa xD Sanoin Sirrille että vaihdan kohta senkin tottelevaiseen setteriin, Sirri siihen että älä häirii nyt kun mulla on muuta tekemistä etkö näe?!?Kaverukset 


6 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia! Voi että, on sillä kyllä hyvä nenä ja koulutus herkut menneet parempiin suihin... Ainakin on motivoitavissa ruualla :D <3 -Oona

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno uusi otsikko!Haukku on ehkä aavistuksen vaikeaselkoinen, jos ei tiedä mitä etsii, mutta ...(saa poistaa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman mutta vasta niin myöhään etten jaksanut enää muuttaa sitä :D Täytyy vaihtaa tuo kuitenkin jossain vaiheessa kun haluan piirretyn version

   Poista
 3. On kyllä älyttömän nätti väritys setterillä. :) Ja oli vallan mainiota löytää blogi, jossa turinoidaan tällaista kevyttä koiranelämäjuttua - en tosin sano, etteikö treenijuttujakin olisi välillä kiva lukea. :) Nappaan teidän blogin talteen. Näitä juttuja lukee mielellään ja kuvatkin on upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla että tykkäät :) On täällä välillä treenijuttujakin, harrastetaan kuitenkin suht koht aktiivisesti, mutta olen nykyään tosi laiska kirjaamaan niitä tänne. Yleensä vain jotkut kurssit yms. vähän erikoisemmat asiat tulee enää naputeltua ylös ja muut jutut on sitten omassa treenivihkosessa.

   Poista