torstai 19. tammikuuta 2017

Viikko ja vähän päälleDanyn kanssa menee edelleen erinomaisesti. Neiti on kotiutunut meille jo niin hyvin että vetää sikeitä katollaan ilman huolen häivää ja osaa mm. vaatia ulko-oven aukaisua yhtä ponnekkaasti kuin nuo pennusta meillä olleet yksilöt :D Yksinolotreenit on kaiketi edistyneet myös, Dany ei hauku enää ollenkaan (paitsi jos kuulee ulkoa jotain ääniä mihin pitää reagoida) ja voin jättää sen joksikin aikaa yksikseen ilman että se ottaa mitään pöydiltä. Siitä se lähtee, eiköhän setteri opi olemaan koiriksi siinä missä nuo aikaisemmatkin yksinolo-ongelmaiset.

Ollaan nyt myös aloiteltu opettelemaan sheippausta laatikkoleikin muodossa tarkoituksena siirtyä selkeämmin tokoon valmistaviin harjoituksiin kunhan homman juoni aukeaa Danylle paremmin ja muutenkin löydetään yhteinen sävel näihin koulutushetkiin. Laatikkoleikillä kun ei kai voi pilata mitään... Dany on innokas oppilas mutta jos se tietää että minulla on nameja on sen mielestä ainoa oikea toiminto istua ja ottaa katsekontakti, sitä on ilmeisesti neidille jossain vaiheessa sen elämää vahvistettu mutta nyt yritetään unohtaa se ja laittaa tilalle oma-aloitteisuutta ja kunnollista aivojen käyttämistä.

Sirrionista on kauhea vääryys että pitäisi taas jakaa treenit jonkun kanssa mutta muuten koirat ovat edelleen tosi hieno pari. Laitoin luut ja lelutkin jo takaisin vapaaseen jakoon kun ei noilla tunnu olevan ongelmia, itseasiassa Sirrionin lievästä ruoka-aggressiosta ei ole koko aikana näkynyt jälkeäkään. En tiedä onko ero siinä että Dany on narttu tai siinä ettei Dany itse aiheuta missään tilanteissa mitään kitkaa (vrt. Rohan joka oli hyvin ruoka-aggre) vai onko jätkälle vain niin hyvin mennyt jakeluun mitä mieltä olen moisesta käytöksestä. Tai ehkä vähän kaikkea noista. Eihän ne Rohaninkaan kanssa koskaan uskaltaneet riidellä resursseista kun herran emännän pelko oli vahva mutta niillä oli kuitenkin vähän tietynlaista jännitettä joissain tilanteissa mitä näillä kahdella ei tunnu olevan ollenkaan.
2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa!! Ihana kuulla!! :) T.Oona

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että yhteiselo sujuu! :) Ja ihania kuvia taas. Erityisesti tuo Sirrionista otettu kuva.

    VastaaPoista