keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Ulkonäköään älykkäämmät


Niin tämä olisi nyt se luvattu turkkivalitus ;D Vaikkakin Danyn varsinainen turkinhoito ei ole onneksi osoittautunut kovin haastavaksi hommaksi. Metsälenkkien jälkeen sen pöksyvillat on hyvä käydä läpi koska turkkiin tarttuu tikkuja mutta ei se ole iso vaiva ja sitten olen kammannut neidin läpi noin viikon välein mikä tuntuu riittävän vallan hyvin pitämään neidin takuttomana. Ja Danyn kampaaminen on tosi nopea homma verrattuna Maxin turkkiin joka piti käydä huolella läpi jakaus jakaukselta... Danyn senkus vetäisee läpi ja sen verta katsoo että kainalotkin tulee oikeasti kammattua ja siinäpä se. Lisäksi olen lyhentänyt siltä (tassu)karvoja ja pessyt sen pari kertaa mutta nekin on ollut nopeita ja helppoja juttuja verrattuna Maxiin - onhan Danylla huomattavasti vähemmän karvaa ja lisäksi se antaa tosi nätisti tehdä kaikki hoitotoimenpiteet mitä ei ihan aina Makkarasta voinut sanoa. Iisi piisi.

Mutta herran jestas tuota karvanlähtöä o.O Kaikissa vaatteissani on pitkiä vaaleita karvoja, huonekalut on kuorrutettu samalla tavaralla ja lattioilla pyörii Danyn villakoirajälkeläisiä jos imurointiväli venähtää... Luulisi eläinperheessä kasvaneena tottuneen irtokarvoihin mutta vaikken ole muuten mikään siisteysfriikki todellakaan niin jostain syystä ne karvat ärsyttää aika paljon. Dany onkin saanut tutustua Furminaattoriin usein ja hartaudella mutta vaikka kuinka sitä karvaa nyhtää niin loppua ei näy. Voisikohan toivoa että tämä on joku karvanlähtöaika eikä normaali tila... Vaan eipä tuo karvanlähtö silti mikään deal-breaker ole vaikka se ärsyttääkin, tulihan minulle toinen dallukin vaikka Rohanista lähti ihan tuhottomasti karvaa myös ja se on jossain määrin dalluille tyypillistä. Sirrionista ei kylläkään lähde karvaa mitenkään erityisen paljon mutta enpä minä sitä tiennyt silloin pentua hommatessani.

Noin muutoin Dany edelleen hurmaa ystävällisellä luonteellaan. Hoidin omistajansa reissun ajan yhtä Sirrionin tässä lähistöllä asuvaa "tyttöystävää", pikkuista ja hyvin iäkästä villakoiraa, ja Dany sai kulkea mukana koska vaikka yksinolot on menneet todella hyvin viimeaikoina en halunnut ottaa riskiä että rutiineista poikkeava, usein toistuva yksinjättäminen tekisi hallaa hyvin sujuneelle koulutukselle. Dany oli niin hieno, heti ensimmäisellä kerralla kun mentiin viemään villismummoa lenkille Dany käyttäytyi tosi hyvin ja rauhallisesti vieraassa talossa, oli äärimmäisen kiltti ja kohtelias pikkuruista villistä kohtaan kaikissa tilanteissa eikä muutenkaan mitään ongelmia. Ja blogissa aiemminkin vieraillutta Nuppua tavatessa (Sirrillähän näitä tyttöystäviä riittää :D ) kun Nuppu ja Sirrion olivat innoissaan jälleennäkemisestä ja halusivat aluksi leikkiä vain keskenään niin kiltisti Dany vetäytyi syrjempään, voi toista :( Välillä se oli vähän että "niin mäkin voisin leikkiä...?" mutta nämä kaksi pöljäkettä oli vaan että "sori et kuulu tähän klikkiin" niin ei Dany sitten väkisin tunkenut siihen väliin. Sitten kun Sirrion hieman rauhoittui ja alkoi kiinnostua enemmän haistelusta ja muusta sellaisesta niin Nuppu huomasi että Dany onkin kivempaa seuraa ja Danykin pääsi lopulta vähän leikkimään. Ja hienosti tytötkin tuntuivat tulevan juttuun vaikka Nuppu onkin aika raju ja äänekäs leikeissään ja sellainen tuntuu vähän jännittävän Danya alkuun. Tutustuttuaan hieman Dany kyllä tykkää hyvinkin rajuista leikeistä eikä taatusti jää pekkaa pahemmaksi ;)


Niin hyvännäköinen pariskunta ❤ 

Eilen koetettiin ottaa ystävänpäiväkuvakin, harmi vain että Sirrionin ja meikäläisen näkemykset ei ihan tahtoneet kohdata :D Mutta saatiinpa lopulta edes jonkinlainen halauskuva aikaiseksi. Danyllekin koetin opettaa Sirrionin halaamista mutta toistaiseksi siitä ei ole tullut yhtään mitään kun Sirrion on sen verran korkeampi että Danyn on vaikea saada järkevästi tassuaan sen kaulan ympärille ja  lisäksi neidillä on vähän vaikeuksia ymmärtää että joo haluan sun nojailevan Sirriin mutta tarkoitus ei silti ole alkaa painimaan... xD


2 kommenttia: