torstai 9. maaliskuuta 2017

Yhdessä jälleen
Sirrion on päässyt takaisin kotiin :) Koirien jälleennäkeminen oli hyvin riemukas, tyypit ei meinanneet lakata riehumasta ollenkaan :D Lopulta kuitenkin alkoi energia loppua ja sitten otettiinkin yhdessä päikkärit sohvalla :)

Ajattelin että tuuppaudun tuossa n. parin viikon päästä mukaan basulapsen rokotuskäynnille utelemaan eläinlääkärin mielipidettä siitä koska Danyn voisi steriloida. En toisaalta kauheasti kannata koirien leikkaamista "huvin vuoksi", tarkoittaen siis lähinnä ilman terveydellistä syytä, mitä Danylla ei voine sanoa olevan. Jos sen juoksuväli on oikeasti näin lyhyt niin kohtutulehduksen riski on käsittääkseni hyvin suuri mutta koska se on niin nuori niin voi hyvinkin olla että juoksuväli tulee olemaan jatkossa normaalimpi. Kuitenkin sekalauma nyt vaan on vähän hankala, enemmän tai vähemmän stressaava noille koirillekin (kyllähän pojista koko ajan pystyi päätellä missä vaiheessa Danyn juoksu on meneillään) ja kun täällä on aika paljon irtokoiria niin senkin puolesta juoksut on aika ikävät kun pitää olla jatkuvassa puolustusvalmiudessa jos erehtyy poistumaan pihan ulkopuolelle... ja omalla pihallakin saa olla vähän varuillaan vaikka toistaiseksi ainakin aidat on onneksi estäneet irtokoiria tulemasta pihaan asti. Toiveissa siis olisi että nämä olisi Danyn vikat juoksut. Täytyy vain pitää sormet ja varpaat ristissä että sterkkaus menisi hyvin ja ei tulisi kauheasti ikäviä sivuvaikutuksia, etenkään mitään pahaa virtsankarkailua tai muuta sellaista. Turkin pilalle meno vähintään lienee melkolailla varmaa :/

Mutta ihan vielä ei tarvitse siitä murehtia, josko sen sijaan nuo säät nyt alkaisi vihdoin suosia (ei kiitos tarvisi olla liukasta ja/tai tuulla yli 10m/s joka saakutin päivä...) ja pilkut pääsisi taas nauttimaan yhteisistä metsälenkeistä ja hiljalleen saapuvasta keväästä :)
4 kommenttia:

 1. Itse en näe pahana sitä, että koiran steriloi/kastroi ilman terveydellistä syytä. Koska koira ei ihmislaumassa pääse toimimaan tarpeidensa mukaan, on juoksuaika todella stressaava sekä nartulle itselleen että mahdollisille uroksille. Jos nyt sattuu olemaan kotona vain yksi koira, joka on narttu, tilanne on toki jonkin verran eri, mutta ihan hyvällä omallatunnolla voit mielestäni Danyn steriloida. :)
  Valtavan ihania kuvia taasen. Olet tosi hyvä kuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun verran juoksut toki stressaavat mutta minusta normaalin uroksen tai nartun ei pitäisi kuitenkaan totaalisesti seota juoksuista. Siinä vaiheessa se ei ole enää normaalia käytöstä ja on terveysongelma. Ja onhan steriloinnissa (ja kastroinnissa) muitakin hyviä puolia kuin juoksujen loppuminen, mm. nisäkasvainten todennäköisyys pienenee jos narttu leikataan riittävän nuorena, mutta siinä on myös aika paljon niitä negatiivisia puolia joita ei pitäisi unohtaa päätöstä tehdessä. Tiedän mm. useita narttuja jotka on lopetettu kun niillä on ilmennyt hyvin voimakasta steriloinnin jälkeistä virtsankarkailua johon ei ole lääkkeetkään tehonneet ja (mielestäni todella ymmärrettävästi) omistaja ei ole jaksanut elää aivan jatkuvasti pissaa tiputtelevan koiran kanssa. Olisi tosi kurjaa joutua lopettaa koira periaatteessa ihan turhan asian vuoksi :( Ja hormoonituotannolla on vaikutusta tosi moniin asioihin, luustoon ja mielialoihin ja vaikka mihin, ei kyse ole ihan pelkästään lisääntymiskyvystä, ja joidenkin sairauksien riskiä steriloiminen nostaa. Lisäksi sitten on sekin että onhan etenkin nartun sterkkaus aika iso toimenpide, riski jo itsessään vaikka aika rutiinitoimenpide taitaakin olla, ja se on ihan turhaa kipua siinä missä joku korvien typpäyskin jos se tehdään vain ja ainoastaan omistajan elämän helpottamiseksi. Kun kuitenkin koiran sukupuolikäytös on sille ihan normaalia ja ihan luonnollista, ei mikään sairaus (olettaen siis ettei se ole joku yliseksuaalinen hormoonihirviö) ja se tulisi ottaa huomioon koiraa hankkiessa eikä vain ajatella että no ainahan siltä voi leikellä ne ikävät osat pois. Mikä onkin se syy miksi haluaisin pelkkiä uroksia; niin ärsyttävää kuin se välillä onkin koen uroskäyttäytymisen itselleni helpompana ja miellyttävämpänä kuin narttuihin liittyvät asiat. Nyt kuitenkin otin nartun koska halusin Sirrionille kaverin jonka se varmasti hyväksyy ja aion sterkata sen koska haluan että elämä on helpompaa että se niistä hienoista aatteista :P Mutta näillä mennään ja toivotaan että leikkaus sujuu hyvin sitten kun sen aika on.

   Sori kauhea fanaattinen vuodatus :D Kuitenkin jokainen tekee lakien puitteissa (ja Norja on tietääkseni ainoa maa missä eläinsuojelulaki kieltää eläimen kastroinnin ilman lääketieteellistä syytä) päätökset omien eläintensä osalta ja se on ihan OK vaikka omakohtaisesti en ole koskaan aiemmin edes ajatellut steriloida/kastroida koiraa ilman terveydellistä syytä. Että en nyt sinällään ole dissaamassa jokaista toisinajattelijaa :)

   Kiitos, luulen kyllä että enempi saa kiittää hyviä malleja tai jotain kuin hyvää kuvaajaa kun meikähän ei ymmärrä mitä suuri osa tuon kameran napeista edes tekee xD

   Poista
  2. Toki. Onhan kaikessa puolensa - ja toivon, että teillä homma sujuu mutkattomasti. :) Minulla on yksi narttukoira ollut ja toista ei enää tule. Urokset on jotenkin kivempiä. En kestä kaiken maailman juoksutiputteluja ja valeraskauksia. :D

   Poista
  3. Aivan samaa mieltä :D Ei olisi todellakaan narttua tullut jos Rohan olisi elänyt pidempään. (Vaikka Dany on silti aivan ihana ja täydellinen, ei sillä. Tosi hyvä tuuri kävi oikeasti että löytyi noin hyvä koira ❤)

   Poista