keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Sterilaatio

Heräämössä. 


Danyn sterkkaus tapahtui tänään aamulla. Leikkaus meni tosi hyvin, Dany nukahti nopeasti mikä on kuulemma tyypillistä rennoille koirille (ja Dany on yleensä sisätiloissa hyvin rauhallinen ja rento) ja parin tunnin kuluttua tultiin katsomaan jo hiljakseen heräilevää mutta vielä kovin tööt olevaa koiraa. Dany ei vielä oikein tuntunut tietävän missä ollaan ja mitä on tapahtunut mutta häntä heilui :) Myös Danyn napatyrä korjattiin leikkauksessa koska sehän hoituu hyvin siinä sivussa.

Nyt neiti nukkuu känniään pois tuossa mun jaloissa ja sitten koetetaan pitää tyttö rauhallisena seuraavat 10-14 päivää eli tikkien poistoon asti. Toivotaan että onnistuu, hoitajan kanssa mietittiin että pitää varmaan pitää se koko ajan jossain 10 cm lieassa ettei se pääse pomppimaan pöydille... ;) Mutta joo eiköhän me selvitä. Ostettiin Danskulle haavapukukin niin ei tarvi häpeäkauluria käyttää, eipä se tuohon leikkauksen hintaan enää paljoa lisää tuonut ja on tuo varmaan kätevämpi kuin itse tehdyt viritelmät. Sen kanssa Dany pystyy käymään hädilläänkin ja haavaan pääsee käsiksi nepparien avulla niin että ihan kokonaan pukua ei tarvi riisua esim. suihkutusten ajaksi mikä on tosi hyvä kun Dany inhoaa pukemista niin paljon. 

Koska on kevät on tietenkin ollut tosi kuraista niin päätin ajoittaa Danyn n. kuukausittaisen pesemisen leikkausta edeltävään päivään. Lääkäristäkin on varmaan kivempi käsitellä puhdasta koiraa ja ehkä se on vähän hygienisempää muutenkin jos tyyppi ei ole ihan rapainen... Alla siis muutamia kännyräpsyjä neidin puunaamisesta. Minusta ainakin on hauska katsella ennen ja jälkeen kuvia vaikka tällä kertaa muutos nyt ei ollut mitenkään kovin huikaisevan ihmeellinen.


Lähtötilanne

Ollaan opeteltu ammeessa pesemistä koska minusta se on ainakin pitkäkarvaisen koiran kanssa kätevin ja helpoin tapa saada koira oikeasti puhtaaksi. Danysta amme on jo pääpiirteittäin ihan OK mutta tarkoitus on että se kävisi ihan maate ja loikoilisi rennosti, siihen on vielä hieman matkaa. Harjoitukset on kuitenkin edenneet tosi hyvin ja jatkuvat taas heti kunhan neiti toipuu leikkauksestaan.

Saattoi se olla vähän likainen, kuva ei edes kerro koko totuutta...

Itseasiassa kylpyamme on paljon kivempi kuin sen jälkeinen suihkuttaminen... Suihkun voisi jättää kokonaan väliin kun varmasti se ammeessa olo riittää! t. Dany 

Neiti pestynä ja kuivana, seuraavaksi vähän saksitaan

Ja oikeasti just leikkasin sen tassut. Tassukarvat taitaa kasvaa nopeammin kuin muut kohdat :p 

Danya ei trimmaaminen stressaa

Tassut jotakuin valmiina. Ei niin hyvää työtä kuin oikealla trimmaajalla mutta välttää meille :)

Dany valmiina, paitsi nipsaisin vielä tuon töyhtön hännästä mitä en ollut huomannut ennen kuvaa :D Lyhensin sen koristekarvojakin aika reippaasti kun ne tuo niin paljon kuraa sisälle mutta tuon pään aion jättää ainakin toistaiseksi koskematta, se on niin söpö noin vaikka "oikeasti" kiharat kuuluisi tietenkin ajaa pois. Eläinlääkärissäkin kaikki kommentoivat kuinka hassunnäköinen pörröpää se on eli ymmärrän tämän niin että muutkin tykkää neidin luonnollisesta lookista ;) 


3 kommenttia:

 1. Ihanan rennosti neiti ottaa pesut ja trimmit. Tuohon kun pääsisi itsekin!
  Toipumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danyn hyvästä käytöksestä on kiittäminen jotakuta toista mutta useimpien koirien kanssa tuohon pääsee suht helpostikin jos vaan jaksaa kärsivällisesti harjoitella riittävän usein riittävän pienissä pätkissä. Etenkin pennun kanssa maltti on valttia kun ei ne useinkaan jaksa keskittyä kuin ihan pienen hetken.
   Kiitos :)

   Poista
 2. Onpa hieno uusi ulkoasu sivuillasi! En ole käynyt vähään aikaan PC:llä, joten en tiedä, koska on vaihtunut, mutta magea on..kivasti otettu mukaan jo muistoissa olevat perheenjäsenet :D <3

  VastaaPoista