tiistai 30. toukokuuta 2017

Dany mätsäröi

(kuva napattu täältä)


Osallistuttiin Danyn kanssa lauantaina Suomen Basenjit ry:n mätsäriin. Mentiin paikalle varsin aikaisin, omille koirilleni yleensä on ollut parempi että ne saa tapahtumiin osallistuessamme rauhassa tutustua alueeseen ja ihmis- sekä koiravilinään. Ehkä kun ne on tällaisia maalaistolloja niin tarviivat vähän sopeutumisaikaa kun ei ollakaan enää metsän keskellä :p  Danysta en myöskään tiennyt varmuudella miten se käyttäytyy koiratapahtumissa vaikka tosi hienostihan se aina on ollut joten oletus oli että hyvin se menee. Mutta olisipa ainakin extra-aikaa yrittää tehdä jotain jos siltä tuntuisi.

Tietenkin Dany oli yhtä hienosti kuin aina, vähän korvaton toki aluksi kun oli jännää ja koitti vetää toisia koiria kohti mutta pyysin siltä muutamia toko- liikkeitä että sain neidin keskittymään itseeni. Sen jälkeen se olikin koko päivän hienosti kuulolla, osasi rentoutua makailemaan kun mitään ei tapahtunut ja ymmärsi ettei oltu tultu seurustelemaan toisten koirien kanssa eikä koettanut enää pyrkiä niiden luokse. Paria koiraa se sai vähän haistella kun ne tulivat niin lähelle mutta pyrin siihen ettei otettaisikaan kehenkään kontaktia koska haluaisin että välinpitämättömyydestä vieraita kohtaan muodostuisi neidille oletuskäytös.

Dany ilmoitettiin sekarotuisiin, tuomarina Marika Forsström. X rotuisia oli hurjat kolme kappaletta Dany mukaanlukien eli oltiin varmuudella palkintopallilla :D Etukäteen olin paikalla olleille tutuille kertonut etten tiedä miten meillä menee koska en ole koskaan pitänyt Danylla näyttelyhihnaa, seisottanut sitä tai paljon mitään muutakaan mutta lahjattomat harjoittelee... Danyn kohdalla ainakin piti paikkansa, se esiintyi todella hienosti! Että kiitos vaan sille kuka sen on kouluttanut ;) Neiti antoi asetella itsensä miten vain halusin, jaksoi seisoa todella hyvin siihen nähden ettei olla kertaakaan sitä harjoiteltu ja ravasi suhteellisen nätisti, välillä meinasi vähän mennä ilolaukalle mutta ei pahasti. Antoi myös ihan OK tuomarin katsoa hampaat ja kosketella muutenkin vaikka Dany ei ihan kauheasti aina tuollaisista tilanteista tykkää. Tultiin sitten luokan ensimmäisiksi. Kaikista sijoittuneista otettiin valokuvat, vähän vain meni pasmat sekaisin kun kuvaa otettaessa kehäsihteeri(?) tuli auttamaan ja yritti saada Danyn seisomaan hienommin kyykistymällä sen eteen ja juttelemalla sille yms. Dany ei tykännyt eikä meinannut millään haluta seistä kun vieras oudosti käyttäytyvä tyyppi heilui nenän edessä enkä kehdannut sanoa että voitko häipyä auttamasta :D No tarkoitus oli hyvä kuitenkin eikä tuosta kuvasta nyt niin paha tullut mitä etukäteen pelkäsin :D BIS kehässä en uskonut että pärjättäisiin, etenkin voittaja oli hyvin helppo arvata etukäteen, eikä me sitten sijoituttukaan. Dany alkoi myös olla jo väsynyt ja vaikka esiintyi edelleen superhyvin harjoittelun määrään nähden se ei enää jaksanut keskittyä ihan niin hyvin mitä luokkakehässä.

Uskoisin että Danylla oli oikein kiva päivä joten aiotaan jatkaa mätsäreissä käymistä kun neiti kerran tuntui viihtyivän. Danynkin on varmasti ihan hyvä välillä päästä vähän ihmisten ilmoille ja mätsäritkin on hyvä paikka harjoitella minun kuuntelemista ja yhteistyötä silloinkin kun ympärillä olisi jotain jännempää meneillään... Ja saadaan laatuaikaa ilman Sirrionia (Sirri sitten taas saa sitä erityishuomiota tokotunneilla).2 kommenttia: