torstai 29. kesäkuuta 2017

Kesälomailua

Keskittynyt tuijotus


Aika pitkälti tämä(kin) kuukausi on mennyt kaikenlaisissa koiriin liittymättömissä puuhissa. Kävin mm. katsomassa Heurekan Body Worlds eläinnäyttelyn, oli vähintään yhtä hieno kuin ihmisversiokin neljä(?) vuotta sitten! Olisi toisaalta voinut olla vielä laajempi valikoima eläimiä (mm. kissaeläimiä ei oikeastaan ollut ollenkaan ja olisin mielellään nähnyt useamman koiraeläimen koska koirat yllättäen kiinnostaa) mutta Heurekan tilat on rajalliset ja esim. norsu on ISO. Eikä kaikkia lajeja varmaan niin vain edes plastinoida kun eläimiä ei sitä tarkoitusta varten tietenkään tapeta. Jokatapauksessa kannatti ehdottomasti käydä, oli tosi mielenkiintoinen! Laitoin myös kokeeksi purkkiin kärpäsloukun siemeniä, ilmeisesti tuo on aika haastava saada elämään pitkään mutta yrittänyttä ei laiteta?

Koirien osalta ehkä mielenkiintoisinta on ollut Danyn totuttaminen uimiseen ja rannalla ajan viettämiseen. Itsenäisesti se ei uimisesta innostunut joten päätin että on hellävaraisen suostuttelun aika ;) Ja kyllähän se pienellä painostuksella/lahjonnalla ui eikä sitä selvästikään pelota tms. mutta neiti ei tunnu olevan hommasta muuten vain erityisen innoissaan. Joten edelleen aika pitkälti se vain kirjaimellisesti ruikuttaa rannalla siellä ollessamme. Ja kun neitiä alkaa kyllästyttää se että "ei tehdä mitään" se alkaa herkästi kiinnostua kauempana kaislikossa liikkuvista linnuista. Dany ei edelleenkään ole näyttänyt minkään sortin riistaviettiä siinä mielessä että se käyttäisi nenäänsä saaliin etsimiseen mutta jos sillä ei ole mitään mielenkiintoisempaakaan tekemistä niin se pyrkii seisomaan kaikenlaista silmien eteen osuvaa linnuista ja ötököistä tuulessa liehuviin lehtiin. Ihan OK silloin kun se tylsänä hetkenä viihdyttää itseään seisomalla meidän pihalla hyppelehtiviä pikkulintuja mutta tietenkään sitä ei voi pihan ulkopuolella päästää häiriköimään luonnoneläimiä(kään). Etenkään kun niillä saattaa hyvinkin olla tuolla pesiä/poikasia mutta ei muutenkaan. Koska sen tottelemiseen ei voi luottaa aivan 100% on tuo vain lisäsyy pitää neiti liinassa tai fleksissä. Mikä on kieltämättä aika ärsyttävää mutta itse tuollaisen koiran valitsin niin ei oikein voi valittaa. Toivoisin silti edelleen että se kokisi jonkinlaisen valaistumisen ja innostuisi enemmän uimisesta niin sillä olisi jotain muutakin tekemistä kuin istua narunpäässä Sirrionin uidessa kun ei sitä kerran voi ainakaan tällä hetkellä laskea rannalle juoksentelmaan. Enkä tiedä saanko siitä ikinä koulutettua niin luotettavaa että voisin olla varma ettei se mene tuollaisessa tilanteessa häiritsemään lintuja kun sillä jonkinlaista viettiä hommaan selvästi on.


Jos Rohan oli tennispallohullu niin Sirrion on vähintään yhtä jalkapallohullu. Sirrion yleensä tykkää isommista leluista jostain syystä, on pienetkin pallot ihan kivoja mutta hei ei ne nyt jalkapalloa voita! Koska melkein mikään ei voita jalkapalloa. Harmi vain ettei palloissa pysy ilmat kovin kauaa kun kulmurit menee pinnasta läpi vaikkei Sirri edes tahallaan rikkoisi niitä. Mutta on se pallo kiva silti!
"Tulipa vähän riehuttua!"

Danya ei kauheasti jalkkis kiinnosta, välillä sekin innostuu leikkimään pallolla mutta lähinnä kai siksi kun Sirrillä näyttää olevan hauskaa niin kai se sitten on??? Dany tykkää enemmän pienemmistä leluista, niitä on helpompi heitellä ilmaan ja tehdä hienoja saalisloikkia niiden kimppuun samalla raivoisasti öristen :D2 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihania vauhtikuvia! :) Se on harmi, jos Dany pitää pitää kytkettynä, mutta toisaalta mahtavaa, että olet järki-ihminen ja luonto saa olla rauhassa. Onhan niitä onneksi muitakin tapoja sitten Danya viihdyttää, kun Sirrion on saanut uida. :) Onneksi mun tukkajumala ei välitä vedessä lotraamisesta.
  Mulla oli joskus bostoninterri, jolla oli myös tapana tuhota jalkapallot. Sitten se riepotteli niitä tyhjinä. Sinänsä hassua, kun olihan sillä kuitenkin pieni kita suhteessa siihen jalkapalloon, vaikka koiraan itseensä nähden suu olikin valtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   On se harmi ettei Danya voi pitää irti ihan niin hyvin kuin Sirriä mutta toisaalta jos ottaa metsästyskoiran, vaikka metsällä toimimattomankin, niin pakko varautua siihen että jonkinlaisia taipumuksia kuitenkin löytyy eikä sitä koiraa voi laskea puuhaamaan ihan mitä vain. Onneksi Dany ei silti varsinaisesti ole riistaviettinen tai muuta eikä ole (ainakaan toistaiseksi, täytyy koputtaa puuta) ollut mitään ongelmia esim. metsälenkeillä. Minä aina toivon että koirani uisivat kun se on niin hyvää liikuntaa. Danyllek vielä tulee aika helposti kuuma, vaikka on ollut viileä kesä toistaiseksi niin välillä on sellaisia päiviä että yhtään rivakammasta liikunnasta sille tulee selvästi tosi tukala olo niin uiminen olisi juuri hyvä juttu kun johonkin sitä energiaa pitäisi kuitenkin purkaa...
   Varmaan on ollut hauskan näköistä pieni koira ja iso pallo :D

   Poista