sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Poronpolulla

Sirrion ja dalluhuivi


Dalmatiankoirat ry sponsoroi jäsenilleen osallistumisen Poronpolku liikuntatapahtumaan joten kun se sopi aikatauluihin niin päätin että lähdetään Sirrionin ja onhansemelkeindalmiskunpilkutkinlöytyy Danyn kanssa. Olin aiemmin tilannut kaksikolle reput joissa ne toivottavasti voisi kesäisin pidemmillä lenkeillä kantaa itse omat vetensä. Reput sattui tulemaan postissa juuri ennen tapahtumaa joten se sai toimia myös reppujen ensimmäisenä sisäänajo/testauslenkkinä.

Reput on Tailup halppisreput mutta vaikuttavat melko hyviltä, sitä en toki vielä tiedä kauanko ne kestää mutta toisaalta... ne maksoi kympin kappale. Suurin huolenaihe oli että jos ne hiertävät jostain mutta ainakaan tuon lenkin perusteella eivät hierrä eivätkä muutenkaan tuntuneet haittaavan koiria, molemmat kantoivat vesipullonsa kuin ei mitään. Koska reppuja tulee meillä käytettyä niin vähän eikä niihin ole tarkoitus laittaa kummemmin painoa, ainoastaan pieni vesipullo/tasku, niin en usko että reput aiheuttavat ongelmia.


Poronpolulle lähdetään Räyskälän Ilmailukeskuksesta jotta parkkitilaa riittäisi kaikille, tuolla kun on tuhansia osallistujia. Suuntasimme dalluporukkaa kohti ja Sirrion sai yhdistykseltä muistoksi huivin sekä hihnaan kiinnitettävä heijastimen. Käytiin katsomassa isohkoja renkailla varustettuja leikkihevosia joilla lapset sai ratsastaa sekä alpakoita, molemmat oli Sirrionista aluksi vähän epäilyttäviä kun sehän ei pidä hevosista mutta taisi herra huomata ettei kummatkaan olleet oikeasti hevosia. Danysta kaikki oli vaan "ai jaa tollanen *olankohautus*" mikä on sen reaktio kaikkeen paitsi lintuihin :D Siitä sitten lähdettiin bussilla polun varsinaiselle alkupisteelle.

Kaksikko käyttäytyi bussissa tosi hienosti ja saatiin tietää että yhdellä dallunartuista on juoksu. Se että Sirrion käyttäytyi melko normaalisti juoksunartun seurassa aiheutti vähän hämmästystä/ihastusta sekä bussissa että myöhemmin lenkillä kun mm. käveltiin tuon kyseisen nartun vierellä mutta minusta normaalin uroskoiran tulee kyetäkin hillitsemään itsensä tuollaisissa tilanteissa, kyse on lähinnä siitä salliiko omistaja siltä hölmöilyä juoksujen varjolla vai ei. Sirrion on ollut pienestä saakka juoksuisten narttujen kanssa tekemisissä ja siltä on aina vaadittu että silti pitää pystyä käyttäytymään ja kuuntelemaan joten se on siihen tottunut. Toki jonkin verran juoksuisen nartun läheisyys voi näkyä, todellakin näkyy Sirrionissakin, mutta ei sille urokselle oikeasti tarvitse mitä vaan sallia. (Haurun kaltaiset yliseksuaaliset urokset on tietenkin asia erikseen. En tiedä olisiko joku superkouluttaja pystynyt kouluttamaan Haurunkin "normaaliksi" mutta ei sellainen käytös mitä Haurulla oli ennen kastrointia ole normaalia ja sellaiset urokset tulisi kastroida jo koiran oman hyvinvoinnin vuoksi ja ehkä myös siksi ettei sitä ominaisuutta varmasti jalostettaisi eteenpäin.)


En ottanut kameraa tuonne mukaan kun ajattelin ettei kädet kuitenkaan riitä kuvaamiseen, siksi nämä kuvat onkin otettu meidän pihalla. Mutta olisi kameran sittenkin voinut ottaa koska lenkin alussa eräs pariskunta ehdotti että toinen heistä voisi taluttaa jompaa kumpaa koiristani kun heillä ei ollut kuin yksi koira. Annoin Danyn heille pideltäväksi, Dany on niin mutkaton tyyppi ja saikin kehuja että neitiä on mukava taluttaa kun se osaa olla niin kiltisti. Välillä meidän välille jäi vähän enemmänkin rakoa kun Sirrionin kanssa kuljettiin hieman hitaammin mitä tämä pariskunta ja silloin Danylle kuulemma välillä tuli mieleen että missäs muuten mun oma ihminen on? ja se alkoi kuikuilla taaksepäin jolloin he jäivät odottamaan että saatiin heidät kiinni ja Dany jatkoi taas tyytyväisenä matkaansa.

Sirrionkin käyttäytyi tosi kivasti, jonkin verran se vetää hihnassa mutta enpä ole kauheasti jaksanut asiaan panostaakaan ja välillä se vähän kiihkoili siitä juoksuisesta nartusta mutta lopetti kun käskettiin. Yhdessä kohtaa ylitettiin Marskin salmi kapulalossilla, kummatkin koirat käyttäytyi muuten hyvin mutta eivät oikein tajunneet miksi me vaan seistään eikä liikuta :D Vaikka liikuttiinhan me, lossin kuljettajakin totesi että parhaamme tässä tehdään!, mutta koirista sitä ei vissiin lasketa jos liikkuminen ei tapahdu omin tassuin. Nähtiin myös vuohia ja outoihin pukuihin pukeutuneita ihmisiä mutta mikään ei hämmentänyt kumpaakaan koiraa. Paluumatkalla bussissa Danya taluttanut nainen nosti Danyn syliinsä ja neiti päätti että siinä on hyvä tilaisuus ottaa tirsat, ketarat taivasta kohti jonkun jotakuin vieraan ihmisen sylissä :D Dany on kyllä niin mainio kun se suhtautuu kaikkeen niin rennosti.

Oli tosi kiva reissu ja ihan kiva reitti vaikka maisemiltaan se ei nyt mitenkään poikkeuksellinen ollut, aika paljon sellaista perusmetsäpolkua mitä Suomessa riittää. Ja paljon porukkaa sekä muita koiria aika ahtailla poluilla. Mutta järjestelyt toimi ihan hyvin ainakin meidän osalta ja oli kiva kun tapahtuma oli niin koiraystävällinen. Dalluporukka sai myös paljon huomiota, kuuluttajakin muisti useampaan kertaan mainita että paikalla oli melkein 101 dalmatialaista :D Voisin siis osallistua uudelleenkin.4 kommenttia:

 1. Kyllä sitä ollaan taas uljaan näköisinä kuvissa ;)) Neiti blokkaaja unohti mainita, että naapuritkin osallistuivat, vaikkeivät dalluja olekkaan. Naapureista on myös kuvaa ihan paikan päällä - vaikka lossissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En katsonut että niitä tarvitsi mainita kun ei kuljettu samassa porukassa :p

   Poista
 2. Kuulostaa olleen kiva reissu. Itse olisin varmaan ahdistunut ihmismäärästä. :D Koiran oma reppu on varmasti hyvä idea. Varsinkin noiden vesien roudaamiseen. Itsehän tuskailen aina sen vesipullon kanniskelun kanssa, kun sitä vettä kuitenkin tarvitsee. Onneksi näin sadekausien jälkeen ojanpohjilta löytyy kostuketta. Lyhyemmillä lenkeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kivaa, harmi vain että sitä kameraa ei ollut ja Sirrion ei ilmeisesti osunut kenenkään muunkaan kuviin, ei edes alussa otettuun yhteiskuvaan osunut :/ Dany sentään on parissa otoksessa.
   Veden kantaminen on tosi ärsyttävää ja kun sitä pitäisi olla itselle ja kahdelle isolle koiralle useamman tunnin lenkin ajaksi niin vettä saa olla aika paljon matkassa... Oli paljon helpompaa kun jokainen kantoi omat juomansa :)

   Poista