lauantai 27. tammikuuta 2018

Kenkä vapaudessa

Puuttuuko jotain?

Yhtenä päivänä kun oli aamulla alle -20 astetta päätin laittaa pilkullisille tossut jalkaan. Mentiin järvelle ja matkalla huomasin että yhdestä rannalla olevasta talosta lähdettiin koiran kanssa lenkille samaan aikaan. Todennäköisesti he tulisivat kohta sinne jäälle myös joten pidin erityisen tarkkaan ympäristöä silmällä jotta saan omat kiinni hyvissä ajoin kun Dany on välillä vähän arvaamaton. 90% fiksu mutta sitten välillä setteriaivot menee solmuun ja se saa ihme ideoita kuten että se juoksee viisi minuuttia ympyrää ennen kuin antaa kiinni... Tavallaan harmitonta mutta ei ole kiva olla se osapuoli joka joutuu arvailemaan itselleen vieraan koiran aikomuksia. Kuitenkin tällä(kin) kertaa Dany oli juuri niin fiksu ja tottelevainen kuin se useimmiten on joten ei senkään puolesta mitään ongelmaa ja lisäksi ehdin havaita koirakon ihan hyvissä ajoin joten kaksinkertainen onnistuminen tältä osin :D


Se vaan kun oma keskittyminen oli jo siinä toisessa koirakossa sekä vähän kamerassa niin en muistanut pitää silmällä niitä tossuja. Hassua kun yleensä muistan aina tasaisin väliajoin tarkistaa että joka tossu on vielä matkassa vaikka nuo tossut ei oikeastaan koskaan putoa, ne on tosi hyvät olleet dalluille ja tuntuvat olevan Danyllekin ihan yhtä sopivat. Niin tietenkin nyt sitten Sirrion hukkasikin yhden tossuistaan ja huomasin sen vasta kun aloin ottaa tyyppejä kiinni sen toisen koirakon lähestyessä. Eikä mitään hajua missä kohtaa lenkkiä Sirrion sen kenkänsä on pudottanut ja kauheat määrät lunta (paljon enemmän kuin mitä ainakin osassa kuvia näyttää). Yritettiin sitä vähän etsiä mutta ei löytynyt. Kävin vielä Haurunkin kanssa haravoimassa aluetta eikä Höyrypääkään saanut tossusta vainua vaikka se on aikaisemmin löytänyt monia hukkaamiani tavaroita. Vissiin niin paljon lunta ja niin iso alue etsittävänä kun oltiin menty siksakkia rannoilla ja jäällä että mudikin hämmentyy.


Tossun katoaminen ärsytti, pitikin olla vielä Sirrionin XL kokoinen 4Runner tossu. Olen aikaisemmin yrittänyt ostaa niitä pari lisää varalle mutta XL kokoa ei ollut pitkään aikaan saatavilla. Vipstoren kokotaulukkokin menee enää L kokoon asti niin aloin jo ajatella ettei noita isompia kokoja enää tehdä jostain syystä. Ja ihan kuin mun mastodonttini jalka mahtuisi johonkin ällään... Sama kun yrittäisi tunkea mun omaa 39-40 jalkaa pikkulapsen kenkään, ei niinkun sinne päinkään. Kaiken päälle tuo mutantti on vain jatkanut kasvamistaan, tässä yhtenä päivänä meinasin laittaa Sirrille sen oman vanhan lilan pannan jota se on käyttänyt vielä viime keväänä niin eihän se mennyt sen päästä läpi enää o.0 Siis tiedänhän minä että urokset voi kasvattaa massaa tosi pitkään mutta hitto meinaakohan tuo lakata ikinä kasvamasta? Pitäisi taas punnita se ihan mielenkiinnosta...Mietin jo että kauhea homma alkaa metsästää uusia hyviä tossuja mutta onneksi kävin kuitenkin vilkaisemassa vielä Vipstoren sivuilta ja haa! XL koko oli ilmaantunut takaisin :D Ja tossut oli myös sopivasti alennuksessa :D Heti pari tossua tilaukseen ja otin myös parin L kokoa varmuuden vuoksi samoilla postikuluilla. Toivoin silti että löydettäisiin vielä se kadonnut kenkä kunhan lumet vähän sulaa ja etsiminen helpottuu. Jos se ei ole järven jäälle jäänyt niin tuo on sellaista paikkaa mistä kukaan sitä tuskin pöllii eli mahdollisuudet pitäisi olla hyvät vaikka joutuisi odottamaan kevääseen. Ja nyt sitten kelit onkin olleet plussalla useamman päivän ja lumet sulaneet melkein kokonaan joten lenkin yhteydessä käytiin kiertämässä rantaa ja siellä yhden kuusen alla pilkotti jotain sinistä! Sirrionin puuttuva säärystin ja heti vieressä se tossu! Litimärkiähän ne olivat mutta muuten ehjät :) Jes! Ja varatossutkin on jo postissa, pitää käydä ne sieltä joku päivä noutamassa :) Tää menikin just hyvin ja nyt on tossuja vähän hukattavaksikin. Vaikka koitetaan välttää sitä ;)

Dany oli aluksi vähän epäileväinen mutta lopputulemana tossuja voisi Danskun mielestä pitää useamminkin kun ne estää myös lumen paakkuuntumisen tassuihin :D Paljon kivempaa juoksennella hangessa kun ei kerry jäisiä kökkäreitä varpaisiin!
2 kommenttia:

 1. Mun koirista ainoastaan bostonilla oli tossut. Kirosin ne alimpaan maanrakoon. Ei koskaan pysynyt käpälässä. Olisi vaatinut sellaisen lasten hanskaklipsin.

  Vaan hienoa, että teidän tossutarina päättyi onnekkaasti. Sitten lopulta.

  Ihania vauhtikuvia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sitä se oli meilläkin ennen kuin löytyi nämä näille tosi hyvin istuvat tossut, ne kerrat kun ne on pudonneet on yhden käden sormilla laskettavissa ja silloinkin se oli aina Romppa jonka takajalkoihin M koko olisi ehkä ollut sopivampi kuin L. Romppa oli niin pieni Sirriin verrattuna :D

   Poista