maanantai 17. syyskuuta 2018

Dany häviää ja voittaa

Kuvaaja Timo Waltari


Lauantaina kisattiin Ohkolan Syyskisat 2018, Danyn kanssa siis osallistuttiin koirajuoksu naiset kilpailuluokkaan. 8 koiraa oli ilmoittautunut mutta lopulta vain 6 starttasi, 4 saksanseisojaa, bordercollie ja Dansku. Vähän harmi kun seisojat tuppaa menemään niin kovaa että (vaikka Danykin on seisojaksi laskettava) ei me ainakaan toistaiseksi olla niiden tasolla niin olisi kiva kun olisi enemmän jotain muita rotuja joihin voisi verrata omaa suoritusta xD

Kisapäivä ei onneksi ollut niin lämmin kuin mitä tässä on viime aikoina osa päivistä ollut, satoi enemmän tai vähemmän melkein koko ajan joten aurinkoa ei nähty. Danysta oli taas hirveän siistiä olla kisoissa, kun ensimmäinen luokka (8 koiran valjakot) lähti matkaan sen piti rääkyä jokaisen valjakon perään että hei yks setteri unohtui!!! :D Käskin sitä rauhoittumaan, meidän luokka kun olisi vasta huomattavasti myöhemmin, ja kyllä se siitä sitten alkoikin ottaa rennommin onneksi :D En välttämättä olisi jaksanut kuunnella sen huutoa koko odotteluaikaa...

Dany tarkkailee kisapaikan tapahtumia

Kun meidän vuoro lähestyi mentiin hyvissä ajoin tekemään alkulämppää, toiveena että Dany nyt kakkaisi ennen kisaa, ei kisan aikana. Eihän siitä silti taaskaan mitään tullut, se on niin tohkeissaan ettei se vaan malta niin paljon että kykenisi suoriutumaan tästä vaativasta tehtävästä. Huokaus vaan, olisi ihan takuulla kivempi juostakin kun kävisi hädillään. En vaan tiedä miten saisin sen sellaiseen mielentilaan että homma luonnistuisi kun se kiihtyy niin paljon heti kisapaikan tunnistaessaan.

Lähtö sujui muuten hyvin mutta mun Polar m200 tilttasi kun yritin käynnistää sen. Siinä juostessani en todellakaan voinut kelloon keskittyä niin jäi sitten saamatta kaikki data tästä juoksusta :( Harmitti ihan kauheasti, ensinnäkään en tiedä yhtään mitä vauhtia mentiin alussa kun vielä meni hyvin, missä kohtaa Dany alkoi hyytyä, mitkä omat sykkeet oli (käytän tätä tietoa yleensä paljon hyödykseni), enkä tiedä onko tuota juoksua nyt oikeasti edes juostu kun ei ole kellon dataa sitä todistamassa. OK, viimeinen on vitsi. Ehkä. Rankkaa tällaiselle tyypille joka rakastaa jälkikäteen tutkia kellon antamia numeroita, viivoja ja palkkeja vaikka ei niitä välttämättä ihan ymmärräkään :D

Kisaan oli suunniteltu uudet radat ja koirajuoksijat juoksivat nyt 4.2 kilsaa. Tiesin että kuuman kesän vuoksi Danyn kunto ei ole ihan normaalilla tasolla, tähän päälle uusi reittikin osoittautui melko haastavaksi. (Mutta kiva reitti se oli, ei mitään valittamista.) Useampia lyhyitä mutta jyrkkiä ylämäkiä jotka vei Danskun voimia kun se kiskoi mua niitä ylös ja jossain vaiheessa se sitten alkoikin heittää vaikeissa kohdissa raville. Lisäksi Dany olisi halunnut mennä uimaan jokaiseen ohittamaamme lampeen ja niitä lampia tuolla riittää. Sain sen kuitenkin aika hyvin käskytettyä jatkamaan matkaa kunnes tultiin maalisuoralle ja siinä se vaan pysähtyi vetämään maalisuoran vierellä ollutta lammikkoa kohti. Ei totellut käskyjä enkä oikein tiennyt kuinka paljon uskallan sitä kiskoa hihnasta kun koirajuoksussa koiraa ei saa pakottaa juoksemaan, ei vetää perässään eikä muutakaan sellaista. Ja kun vielä tosiaan oltiin ihan siinä maaliviivan edustalla missä on kaikki ihmiset katsomassa... Mutta eihän me siihenkään voitu jäädä niin koitin sitä sitten jotenkin muka nätisti nykiä siitä eteenpäin. Päästiin lopulta jotenkin maaliin mutta... joo... Että tällaista tällä kertaa. Hei, ei sentään kakannut radalle ;)

Dany ei ole koskaan aikaisemmin halunnut keskeyttää juoksemista, en tiedä oliko sillä sitten kuitenkin niin kuuma? Ilmankosteuskin on tietty huono koirille jos on lämmintä mutta en mä itse huomannut juostessakaan että olisi ollut mitenkään hirmuisen hiostava ilma. Mutta ihminen on ihminen ja koira on koira. Vai onko sillä vaan niin huono kunto tällä hetkellä että kaikki olisi vaan johtunut siitä? Sekin kyllä tuntuu vähän oudolta koska vaikka se ei ole pystynyt liikkumaan normaalisti enkä odottanut siltä ihan huippusuoritusta alunperinkään niin ei se ole vaan sohvallakaan makoillut koko kesää. Onhan mun vetäminen tietty rankempaa kuin pelkkä juokseminen, nimenomaan vetoa ei olla hirveästi tehty ja reitti oli tosiaan vähän haastava mutta silti... En tiedä. Harmi kun koiralta ei voi kysyä. Ehkä se oli kaikkien noiden asioiden yhteissumma. Ei Dansku missään vaiheessa kuitenkaan näyttänyt mitään selkeitä ylikuumenemisen merkkejä, ei esim. läähättänyt silleen tosi nopeasti ja pinnallisesti (vaikkei se tietenkään ihan läähättämättäkään ollut... mutta mun mielestä ihan samoin kuin normaalistikin silloin kun on tullut tehtyä vähän kovempi urheilusuoritus) ja se palautui nopeasti eikä hetken päästä ollut moksiskaan, loppuverkassa sain toppuutella sitä että se ravaisi rauhallisesti. Että ehkä tuo ei nyt sitten maailmanloppu ollut, oli mitä oli, eikä toivottavasti vaikuta jatkossa Danyn intoon tätä harrastusta kohtaan. Jännä nähdä jos päästään sinne toiseen kisaan että miten siellä sitten. Varsinkin jos ilmat nyt kunnolla viilenisi niin näkisi miten se vaikuttaa.

Loppuaika meillä oli 17:15 (keskivauhti 14,61, matka siis 4,2 km) millä oltiin sijalla 6/6. Eli tultiin vikaksi mutta se nyt ei haittaa mitään. Eikä sitäpaitsi ihan kauheasti hävitty bordercollielle eikä yhdelle uimaan menneelle seisojalle :P Dany kun ei ollut ainoa jota tällä kertaa kiinnosti uiminen ehkä vähän enemmän kuin juokseminen.

Kuvaaja Timo Waltari

Sanoin autokuskille että meidän ei välttämättä tarvitse jäädä palkintojenjakoon (kun päivä on muutenkin pitkä ja varmaan aika tylsä hänelle) vaikka siellä onkin pari arvontapalkintoa, jotka voi siis voittaa vain jos on paikalla. En mä niitä kuitenkaan voita eikä ne välttisti edes ole mitään kovin erikoisia juttuja. Joskus on ollut jopa kickbike muistaakseni mutta ne olikin SM- kisat ja siitä ilmoitettiin etukäteen, nyt ei sen tarkemmin oltu määritelty mitä arvotaan. Autokuski kuitenkin sanoi että jäädään vain niin jäätiin sitten. Onhan se ihan kiva varmaan voittajillekin että on vähän yleisöä paikalla eikä kaikki ole vaan häipänneet. Ja kun arvonta alkoi yllärinä sieltä tulikin mun nimi :D Olin ihan 'Häh? Minä?!?' ja kun tuolla oli muuta meteliä paljon eikä kuulutus ollut kauhean kovalla niin mietin että kuulinko oikein mutta annettiin mulle kuori käteen kun menin sitä hakemaan niin kai mä sen sitten oikeasti voitin xD xD Kuoresta paljastui lahjakortti jossa luki että saan vapaavalintaiset ManMatin valjaat VUL Shopista! Ei muuten hullumpi voitto :)

Kävin sitten kysymässä kaupan pitäjältä että onko mahdollista esim. nyt paikan päällä jo kokeilla niitä valjaita vai miten asia hoituisi kun Danylle en kyllä uskalla netin välityksellä niitä tilata, se on sen verran haastavan mallinen. Sirrionille ehkä vielä voisi kun se on melko normaalisti rakentunut mutta Dansku kun on syvärintainen ja kuitenkin kapea niin eihän sille sovi mikään. Silloinkin kun nuo Non-Stopit ostin kokeiltiin monenlaista valjasta eikä mikään istunut ihan täydellisesti. Nuo Non-Stopit kuitenkin parhaiten ja nyt kun Dany on saanut lisää ikää ja varmaan massaa/lihastakin ne istuu mun mielestä vielä paremmin kuin silloin ostohetkellä. Se on myös aina vetänyt niissä ihan hyvin, ei rohise vetäessään, ne ei hierrä mistään jne. joten kaiketi ne on ihan OK. Ei minua kuitenkaan yhtään haittaisi kokeilla lisää malleja josko joku olisi vielä parempi. Tosin kaikilla mun (ulkomaalaisilla) setterin kanssa juoksevilla nettitutuillani on nuo samat valjaat kun muut ei ole sopineet heidänkään koirilleen... kertoo kai sekin jotain. Tämä myyjä oli samaa mieltä siitä ettei kannata sokkona hankkia jotain mikä onkin sitten huono mutta sanoi ettei hänellä ole montaa valjasta nyt mukana. Ja oli samaa mieltä Danyn nähtyään että tuolle rakenteelle voi muutenkin olla aika vaikea, ellei mahdoton löytää sopivaa valjasta. Voisin kuitenkin käydä hänen luonaan myöhemmin sovittelemassa kaikkia tarjolla olevia vaihtoehtoja ja katsastamassa muitakin tarjolla olevia tavaroita :) Sopii hyvin! En siis vielä tiedä mihin tuotteeseen tässä päädytään mutta jotain Dany voitti kuitenkin ;)

Tämä ei ole ruokaa?? Mitä tällä siis tekee? 

Dany tosin onnistui pummaamaan itselleen pienen pussukan Dog's Health- merkkistä puolikosteaa koiranruokaa joten herkkupuolikin on hanskassa :D On muuten tämän testiryhmän mielestä tosi maistuvaa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti