lauantai 29. syyskuuta 2018

Janakkala Cross

Lähtö


Tänään Danskun kanssa kisattiin toinen ja samalla tälle syksylle viimeinen koirajuoksukisa Janakkalassa. Kilpailu oli paljon pienempi kuin Ohkolan kisat, vain muutama luokka ja aika vähän osallistujia joten luokkia myös yhdisteltiin. Koirajuoksun kilpaluokassakin oli taas miehet ja naiset yhdistetty ja silti vain kolme osallistujaa. Palkintosija oli siis varmistettu jo ennen starttia.

Päivä oli koirajuoksuun aika hyvä, oli hyvin viileää (aamulla kun lähdettiin jopa pakkasen puolella) mutta nättiä ja suht kuivaa. Mehän ei olla koskaan kisattu kuin Ohkolassa joten paikka oli tavallaan uusi joskin olen muissa koiraharrastuksissa liikkunut tuolla suunnilleen samoissa maastoissa. Reitti kulki yleisiä ulkoiluteitä ja oli oikein kivaa juostavaa minun mielestä, sellaista perus neulasten peittämää hiekka(tai mitä lie)tietä ja yhtä lätäkkö paikkaa lukuun ottamatta ihanan kuraton :D Reitti oli minusta aika helppo, melkein tuntui että alamäkeä lähes koko matka mutta sehän ei tietty voi olla totta kun juostaan ympyrää eli vissiin oli vaan tosi tosi tasaista.

Dany oli taas vaihteeksi super- innoissaan lähdössä ja huusi jo siinä vaiheessa kun alettiin vasta liikkumaan lähtöpaikkaa kohti. Sillä menee ihan turhaa energiaa tuohon riekkumiseen joten olen koettanut rauhoitella sitä mutta nyt kaikki mun yritykset oli ihan turhia. Meinasin vaan saada meidät sotkeutumaan vetoliinaan eli lisää turhaa häsläystä... oh well.

Tällä kertaa Polar hoiti hommansa kuten kuuluukin! Eka kilsa paineltiin sen mukaan aikaan 3:22 Danyn kiskoessa mua eteenpäin lähdön tuomalla innolla. Taisi olla nopein kilsa jonka olen ikinä juossut... Tokalla kilsalla Dansku vähän hyytyi enkä minäkään olisi tuota vauhtia kyllä koko kisaa jaksanut, aikaa meni 4 minsaa melkein tasan. Onneksi pienen "huilaushetken" jälkeen neiti alkoi laittaa taas lisää pökköä pesään, joskin reitillä olleet ulkopuoliset liikkujat vähän häiritsi meidän menoa. Dany ohitti minusta tosi nätisti eikä minun tarvinnut tehdä mitään asian eteen mutta se aina vähän hämääntyy kun juostaan ihmisiä kohti. Kolmaskin kilsa oli 4 minuutin tuntumassa, tällä kilsalla taisi myös olla joku ylämäen tapainen ja aika lyhyetkin nousut saa mut hyytymään kuin täi tervaan jos ne on yhtään jyrkempiä. Meillä ei ole täällä kauheasti ylämäkiä niin ei vaan kykene :D Dany teki kuitenkin jo tässä vaiheessa taas tosi hyvin hommia. Neljäs ja viides kilsa olikin taas alta 4 minuutin ja Dansku teki aivan mahtavaa työtä ihan loppuun asti :D Maalissa ajalla 19:23. Ensimmäinen kerta kun juoksen vitosen alle 20 minuutin! Toki koiran kanssa eli ei sitä siinä mielessä lasketa mutta juosta se tarvii kuitenkin että jos pystyy koiran kanssa niin ehkä sitä joskus pystyy ilman koiraakin?

Ohkolan ihan kauhean suorituksen jälkeen mulla olikin nyt oikea SuperDansku hihnan päässä :D :D Ehdottomasti meidän paras suoritus, ainakin näillä pidemmillä matkoilla, ja juuri sellainen juoksu mitä olen toivonutkin. Eli ihan meidän tasoinen, ei varmaan kumpikaan oltaisi parempaan pystytty :) Ilmeisesti Ohkolassa tosiaan oli vaan liian kuuma koska nyt meno oli taas taattua Danya. Ja jäähdyttelyn ja pienen levon jälkeen se oli ihan lähdössä toiselle kierrokselle :D Piti laittaa se autoon rauhoittumaan kun se rääkyi ja tempoi niin paljon huomatessaan että muita luokkia oli vielä käynnissä.

Paljastui että tultiin toiseksi :) Voittaja mies meni ihan käsittämätöntä vauhtia, 15 minuuttiin, ja siihen meillä ei kyllä ole mitään toivoa :D Ja kolmanneksi tullut nainen hävisi meille vähän reilulla minuutilla. Palkinnoksi tuli Nipsun kuvalla oleva muumimuki sekä Danskulle vähän herkkuja jotka se pisteli samoin tein mahaansa. Sehän ne ansaitsikin :) Nyt yritetään treenailla talven yli ja pitää molempien kunto hyvänä jotta keväällä ollaan hurrrjassa iskussa ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti