torstai 5. syyskuuta 2019

Dog Turbon uusi tuleminen
Tämähän on mun siskon Haurulle lahjoittama lelu jolla Hauru aikaisemmin onkin pelaillut. Mutta kun kukaan muu ei sitä ole käyttänyt niin se on nyt viime aikoina jäänyt lähinnä keräämään pölyä. Dog Turbo on suhteellisen haastava peli helpoimmillaankin. Jos koiraa ei siis auta yhtään. Kun vaikka namit laittaisi tuonne aukkojen lähelle ja puupyörylät valmiiksi siihen lähelle, ns. oikeaan paikkaan, niin aloittelevat koirat tuppaa työntämään niitä väärään suuntaan yms. Ja peliä on tarkoitus siitä vain vaikeuttaa mm. laittamalla namit tuonne keskirakoon koiran oppiessa homman idean paremmin.

Ei mun koirista suurimmalla osalla hermo kestä tän kanssa, ne luonteesta riippuen joko luovuttaa tai raivostuu ja yrittää pistää mokoman tyhmän härpättimen säpäleiksi kun ei niitä nameja ala kuulua :D Toki tämän voisi varmasti opettaa noille kaikille ihan kädestä kiinni pitäen pikku-askelilla mutta se ei ole se miten mä yleensä näitä pelejä käytän. Minulle näiden ajatus on että koira itse miettii ja keksii miten peli toimii, mahdollisimman vähällä avustuksella ihmiseltä. Sitten kun koira osaa sen pelin tosi hyvin sitä ei yleensä enää oikein ole edes järkeä pelata koska se peli on sen jälkeen vaan tosi hieno nami-automaatti :D Toki jollain muulla voi olla toisenlainen suhtautuminen näihin ja se on ihan hyvä sekin, mä vain mieluummin opetan vaikka jonkun muka-hyödyllisen tempun jos ihan opetuslinjalle lähdetään.

Nyt kuitenkin ajattelin kokeilla josko Nezumi tykkäisi leikkiä tällä. Nessu on ensinnäkin aika fiksu, se keksii asiat yleensä aika nopeasti, ja ehkä tärkeimpänä ominaisuutena se on hyvin sitkeä silloin kun se haluaa tehdä jotain. Se ei luovuta helpolla eikä turhaannu epäonnistumisista niin paljon että asian tekeminen ei olisi enää kivaa. Nessusta ei vaan aina tiedä etukäteen haluaako se tehdä jotain vai ei, jos ei kiinnosta niin sitten mikään mahti maailmassa ei saa sitä siitä asiasta innostumaan... Mutta Nezumi tykkää älypeleistä ja on edennyt tämänkin kanssa ihan suhteellisen hyvin jo muutaman pelikerran jälkeen. Jännä nähdä miten pitkälle minimies pääsee. Etukäteen veikkaan että ne ihan kaikista vaikeimmat variaatiot tulee olemaan hiirelle liian vaikeita mutta ehkä yllätyn ja joudun syömään hattuni ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti