:DAENERYS
"DANY"

Rotu: Englanninsetteri (FIX rekisteröity), tricolour
Sukupuoli: Narttu
Syntynyt: 16.12.2015
Koko: 20kg, n. 60 cm??
Dany Koiranetissä
 
 
-~Danysta ~-

Dany liittyi laumaan tammikuussa 2017, hieman Rohanin kuoleman jälkeen. Sirrion kaipasi itselleen kaveria ja alunperin ajattelin että koetan löytää uutta kotia kaipaavan, jo aikuisen dallunartun meille. Tulikin vasta vuoden täyttänyt englanninsetteri :D Mutta narttu sentään kuitenkin. Danyn kerrottiin olevan kiltti, sosiaalinen, hyväkäytöksinen ja irti pidettävissä eikä ole vaikuttanut aggressiiviselta kissojakaan kohtaan, täydellinen siis meille. Uskoin englanninsetterin rotunakin olevan vallan sopiva meidän elämäntyyliimme joten haimme neidin kotiin.
  
Dany on kaikkea sitä mitä kehuttiinkin: todella kiltti sosiaalinen ja kaikinpuolin ihastuttava neiti joka kyllä tietää olevansa lintukoira mutta varsinaista riistaviettiä ei kuitenkaan isommin ole. Dany saattaa vaikuttaa aluksi hieman ujolta eikä haasta riitaa kenenkään kanssa mutta todellisuudessa osaa tarvittaessa pitää puolensa eikä pienistä hätkähdä. Dany osaa myös olla hyvin itsepäinen, kun neiti oikeasti saa jotain päähänsä ei se ihan herkästi ideastaan luovu vaikka onkin pääosin tottelevainen ja sopuisa neiti. Mutta kun emäntä ei ole kotona hyppii setteri pöydillä. Välillä ihan kirjaimellisesti :)  
 
 
-~ Nimestä ~-

Danyn alkuperäinen nimi Pimu oli vaihdettava käytännön syistä joten neiti sai nimensä Geroge R. R, Martinin Tulen ja jään laulu kirjasarjaan luoman hahmon Daenerys Targaryenin mukaan. Daenerys on kirjoissa hyvin kaunis nuori nainen jolla on hopeanvaaleat hiukset ja purppuran väriset silmät. Hän on yksi kirjasarjan päähenkilöistä ja pyrkii nousemaan Seitsemän kuningaskunnan kuningattareksi mm. kasvattamiensa lohikäärmeiden avustuksella.