torstai 28. lokakuuta 2021

Y'ffre 6kkPuoli vuotta Pippeilyä :D Y'ffre on nyt ollut jo jonkun aikaa ihan sisäsiisti kotona, mun vanhemmilla se kyllä käy välillä salakakalla jos ulkona sataa eikä huvita sinne tehdä... Nessu oli samanlainen aikoinaan mutta oppi siitä lopulta pois, eiköhän Ippekin. Pentuhampaat on melkein kaikki pudonneet, yläkulmurit oli vielä suussa kun viimeksi katsoin mutta heiluivat siihen malliin että tulevat pois kunhan kerkeävät. Kiva ettei tarvinnut tältäkään käydä pentuhampaita poistattamassa. Sen sijaan nyt jännätään sen toista pysyvää alakulmahammasta, se on vasta aika vähän näkyvissä mutta näyttäisi kasvavan huonoon paikkaan :( Mutta ehkä se siitä, Sipulillakin hampaat lopulta asettui vaikka näytti että kulmurit ei mahdu sen suuhun ollenkaan kun sillä on niin iso alapurenta. Y'ffrellä purenta on kyllä ihan oikea ja kaikki muut hampaat muutenkin mielestäni siellä missä pitäisikin, en tiedä miksi tuon yhden kulmurin pitää hölmöillä. Painoa ipanalla nyt noin 2,75 kg eli suunnilleen sama kuin missä Nessu normaalisti on.

Y'ffren kanssa haasteena on ollut oikeastaan koko ajan öisin nukkuminen, se siis on jotenkin ymmärtänyt että mun sänky (missä chihut nukkuu kun en halua niitä isojen koirien sekaan) on leikkipaikka. Kun sen nostaa sinne alkaa ihan armoton riehuminen vaikka se olisi väsynytkin. Sängyn ulkopuolella se rauhoittuu ihan normaalisti ja on välillä nukkunutkin yöt "lattialla" koiranpedissä että saan itse nukuttua. Mutta tosiaan kun haluan sen sänkyyn yöksi, monestakin syystä. Nyt ihan lähiaikoina tilanne on onneksi hieman parantunut, se edelleen alkaa riehua kun aletaan mennä nukkumaan mutta rauhoittuu jonkin ajan kuluttua ja nukkuu n. puoli kahdeksaan tai kellon soittoon jos minulla on aamuvuoro (silloin herätään vähän neljän jälkeen). Pidemmästä nukkumisesta on vielä ihan turha haaveilla. Ei ihan täydellistä siis mutta edistystä kuitenkin :) 

Synttärien kunniaksi :p ostin sadetakkeja. En ole edelleenkään ajatellut varsinaisesti ostaa Y'ffrelle omia vaatteita vielä, se kyllä selviää talvesta lainaamalla Pojun vaatteita (ne on vähän isompia kuin Nessun) mutta sadetakkeja mulla ei ole kuin kahdet chihukoossa + se minitakki minkä jo ostin Y'ffrelle. Mutta se on jo käynyt pieneksi, saa jäädä varastoon odottelemaan mahdollista seuraavaa pentua. Joten tyyppi tarvii uuden. Mietiskelin pitäisikö noille vanhemmillekin ostaa uudet koska nyt noita hyviksi todettuja Feel Active Reflective sadetakkeja saa oransseinakin! Inhoan koirien vaatteissa tummia värejä ja vaikka niiden nykyiset takit heijastaa koko pinnalta niin valoisalla ne on vaan harmaat. Ei varsinaisesti kiinnitä huomiota... Kalliitahan nuo takit kyllä on, ja varsinkin jos ostaa monta niin tulee aika mojova lasku. Mutta Pojjon takista on yksi sauma ratkennut (luultavasti omaa syytäni) niin se ehkä ainakin tarvisi oikeastikin uuden... 

Mutta sitten näin Murren Murkinassa Paikka- merkkisiä heijastinsadetakkeja alennuksessa (nyt loppu). Ne vaan sattuu olemaan mustat, vielä huonompi väri kuin harmaa :D Mutta sitten taas noissa on samanlainen huppu kuin Nessun Extreme Warmerissa mikä on ollut ihan huippujuttu. Ja vielä tarjouskoodi tuohon poistoalennuksen päälle niin kahdelle takille saattoi tulla vähemmän hintaa kuin yhdelle Feel Activelle. Raha ratkaisi tämä pelin :D Takit tuli sopivasti eilen niin päästiin synttäreiksi kokeilemaan ;) 


Tablettikuvia, ovat vielä huonompia kuin kännykuvat :D Koitetaan ottaa parempia kunhan vapaapäivä ja kivat säät osuisivat yhteen :)

Huppu 😍

Koko on 25 mutta nämä onkin taas Nessulle liian isot. Kuvassa sillä on villapaita takin alla ja silti mahakappale on pippelin päällä. Sen saa toki vedettyä kohdilleen mutta sitten tuon kiinnitysvyön saa vetää melkoisen tiukalle tai muutenhan se valuu kuitenkin siihen pippelin eteen niin että se menee pissaiseksi. Malli sinänsä on kyllä hyvä joskin tykkäisin ehkä enemmän vähän jämäkämmästä tai miten sanotaan... rakenteellisemmasta? takaosasta. Noi takaosan "läpät" on tosi peittävät mikä on hyvä mutta ne on niin ohutta kangasta että tulee sellainen viittamainen fiilis. Rauhallisella koiralla ei mikään ongelma mutta mun kokemuksen mukaan ei toimi niin hyvin koiralla joka hyppii ja riehuu. Mutta varsinaista käyttökokemusta ei tästä tosiaan vielä. Y'ffrellekin takki on vähän iso mutta silti sellainen että se pystyy pissimään sen kanssa kun villapaita on alla. Ja Y'ffre varmastikin vielä kasvaa niin reiluus on vaan hyvä asia, kesällä se voi varmaan pitää tuota ilman villistäkin ja nyt kylmemmillä ilmoilla laittaisin alle lisäpaidan jokatapauksessa. Poju on toistaiseksi chihuistani isoin ja ainoa jolle tämä uusi takki on ihan oikeasti oikean kokoinen. Sille se on kyllä tosi hyvän tuntuinen. Ja vaikka en nyt kokeillut niin luulen että Pojjollekin tuonne alle voisi laittaa villapaidan. Kuvassa siis Pojulla sellaista ei ole. 

Nessu saa siis edelleen päälleen vanhan Feel Active takkinsa jonka 25 on sille sopiva. Hupun puuttuminen kyllä vähän nyt harmittaa :D Tätä Paikka takkiakin muuten olisi keltaisena ja oranssina ja niissä olisi koko 20 olemassa myös. Sitä voisi ehkä Nessulle jossain vaiheessa kokeilla vaikka veikkaan että se on kuitenkin jo liian pieni. Nessu monesti tarvisi sen välikoon mitä tosi harvoin on kuitenkaan tarjolla :/ 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti