-


DOTSTORM'S HUNTING HIGH AND LOW
"SIRRION"

Rotu: Dalmatiankoira, ruskeapilkkuinen
Sukupuoli: Uros
Syntynyt: 19.03.2015
Mitat: 35kg, n. 63 cm
Kasvattaja: Tanya Tarkiainen, Lappeenranta
Sirrion Koiranetissä
Sirrin kasvu 1 vuotiaaksi


-~ Sirrionista ~-

Rohanin jälkeen seuraavan koiran rotuvalinta oli melko selvä, toinen pilkku sen on oltava. Sirrionin pentueesta kiinnostuin mm. kun molemmilla vanhemmilla on näyttöä luonteesta ja kasvattajan harrastuneisuus oli myös plussaa, emän ja emänemän livenä tavattuani olinkin jo ihan myyty. Pentueeseen syntyi vain yksi uros joten yksilötasolla valinta oli helppo ;)

Sirrion on iloinen, reipas, avoin, rohkea, riittävän sosiaalinen ja varsin itseriittoinen nuori mies jolla on kyseenalainen huumorintaju, Sirristä kun on kauhean vitsikästä mm. nipistellä omistajaa takapuolesta tai hyppiä toisten koirien niskaan kun ne sitä vähiten odottaa. Sirrion ei haasta riitaa mutta ei myöskään turhia muita kumartele vaan menee kaikkea kohti pää edellä ja häntä pystyssä. Sirrion on omannut alfauroksen elkeet jo seitsemänviikkoisesta. Omaa tahtoa ja egoa löytyy siis roppakaupalla mutta fiksuna tyyppinä Sirri on myös huomannut että kannattaa noudattaa tiettyjä pelisääntöjä koska siitä on itsellekin hyötyä. Sirrion on helposti motivoitavissa sekä lelulla että ruoalla ja laumaviettikin pelaa vallan hyvin varsinkin nyt vanhempana. Sirrionilla on edelleen metkunsa mutta pääasiassa se on nyt aikuisena melkein ajatuksen voimalla toimiva fiksu mies. Vieraista uroksista se ei aikuistuttuaan niin kauheasti enää tykkää mutta muuten tulee yleensä toimeen kaikkien kanssa. Ja mikä tärkeintä käyttäytyy järkevästi myös muiden urosten seurassa kunhan ne eivät ihan iholle tunge.

Sirrionin kanssa harrastetaan tokoa ja noseworkkia ja kouluttajiemme mukaan Sirristä olisi ominaisuuksiensa puolesta vaikka mihin, ihan on edistyminen hihnan tästä päästä kiinni. Mitään suurempia tavoitteita harrastusten suhteen ei kuitenkaan ole, tehdään mitä kivalta tuntuu. Kolmantena lajina on canicross. Sirrion olisi periaatteessa hyvää johtajakoira-materiaalia; se ei epäröi juosta kärjessä, osaa käyttäytyä fiksusti, kuuntelee ohjaajaa mutta osaa tehdä myös fiksuja itsenäisiä päätöksiä. Sirri juoksee mielellään pitkikäkin matkoja mutta miinuspuolena etenkin hitaammissa vauhdeissa se ei vedä kunnolla vaikkei anna liinojen löystyäkään, kovemmissa vauhdeissa (esim. pyörän edessä) Sirri vetää paremmin. Mutta toisaalta sille ei ole opetettukaan vetoa aivan niin systemaattisesti kuin olisi aiheellista jos juoksisimme tavoitteena muukin kuin hauskanpito.

Sirrionilla on voimakas alapurenta (jonka vuoksi sitä ei nähdä näyttelyissä), se on kuvattu luustoltaan terveeksi, ei ole ilmennyt mitään allergioita tai muita herkkyyksiä ja on muutenkin pysynyt pääasiallisesti terveenä päättömästä sinkoilusta johtuvia onnettomuuksia lukuunottamatta. -~ Nimestä ~-

Sirrion on Dragonlance maailmassa alkemian, luovuuden, intohimon ja muutoksen jumala. Sirrion on neutraali, ei siis varsinaisesti hyvän tai pahan puolella, mutta Sirrion ei kuitenkaan hyväksy tuhoamista tuhoamisen vuoksi. Sen sijaan Sirrion saattaa esimerkiksi polttaa metsän jotta tilalle voi kasvaa jotakin uutta sillä Sirrionista tuhoamisen päämääränä tulee olla luominen.