_


SAMLET BATMAN
"NEZUMI"

Rotu: Chihuahua, suklaa & tan -valkoinen
Sukupuoli: Uros
Syntynyt: 04.07.2018
Mitat: 1,3 kg (15 vkon iässä)
Kasvattaja: Tarja Pelttari, Turku
Sijoituksessa
Nezumi Koiranetissä

-~ Nezumista ~-

Nezumi tuli sijoitukseen perhetutultamme kun aloin miettiä jotain pikkukoiraa kainaloiseksi ja näyttelykoiraksi. Josko nyt vihdoinkin saisin koiran jonka kanssa voisi käydä ainakin välillä näyttelyissä? Nähtäväksi jää.

Nezumi on ainakin tällä hetkellä hyvin fiksu ja kiltti pentu. Se oppii nopeasti, ihan opettamattakin, ja yleensä tahtoo tehdä minulle mieliksi. Ainoa asia missä se vähän tuhmailee on että se on kova syömään kaikenlaisia roskia yms. ja niitä se ei välttämättä halua luovuttaa minulle vapaaehtoisesti. Nessu on tosi kova leikkimään, se tykkää erityisesti taisteluleikeistä vaikka myös noutoleikit ja muut juoksuleikit on sen mieleen. Nezumi on hyvin ahne mikä omalta osaltaan tekee sen opettamisesta helppoa. Nessu on myös ollut lähestulkoon sisäsiisti jo heti kasvattajalta tultuaan.

Nessu ei kauheasti arvosta vieraita ihmisiä, se menee kyllä hetkeksi haistelemaan yms. vierasta ihan vapaaehtoisesti ja antaa tarvittaessa käsitellä itseään ongelmitta mutta ei ole kiinnostunut jäämään siliteltäväksi. Muissa asioissa Nessu on sitten sitäkin reippaampi ja jos se säikähtääkin jotain (hyvin harvinaista) se unohtaa sen samantien. Tuttujen kanssa Nezumi on aina superiloinen pusupoika joka viihtyy hyvin sylissä rapsuteltavana. Mutta lenkillä Nessu kävelee itse, EI tarvi kantaa! sanoo Nezumi.


-~ Nimestä ~-

Olisin aluksi halunnut nimetä Nezumin jonkun Prätkähiiret Marsista hahmon mukaan mutta ne nimet ei kuitenkaan olleet sellaisia mistä oikeasti tykkäisin. Hiireksi pikkumies piti kuitenkin nimetä joten siitä tuli 鼠 eli Nezumi joka tarkoittaa hiirtä tai rottaa japaniksi. Nezumi on myös erään kuuluisan japanilaisen varkaan lempinimi