_


SAMLET BATMAN
"NEZUMI"

Rotu: Chihuahua, suklaa & tan -valkoinen
Sukupuoli: Uros
Syntynyt: 04.07.2018
Mitat: 2,3 kg
Kasvattaja: Tarja Pelttari, Turku
Sijoituksessa
Nezumi Koiranetissä

-~ Nezumista ~-

Nezumi tuli sijoitukseen perhetutultamme kun aloin miettiä jotain pikkukoiraa kainaloiseksi ja näyttelykoiraksi. Josko nyt vihdoinkin saisin koiran jonka kanssa voisi käydä ainakin välillä näyttelyissä? Nähtäväksi jää.

Nezumi on kovin fiksu ja touhukas mies. Nessu tykkää kaikenlaisista leikeistä, oli se sitten pallon noutoa, lelun repimistä, painimista tai mitä vaan. Tuntuu että herra on aina valmis leikkimään ja usein komentaa minua että nyt viihdytä ihminen! Mutta osaa Nessu leikkiä itsekseenkin jos sanon että en ehdi nyt, älä kirppu huuda isommillesi ;) Nezumi oppii nopeasti ja tykkää tehdä pieniä temppuja sille päälle sattuessaan mutta jos ei satu huvittamaan se on aika haastava motivoitava. Tosin en ole sitä opettanutkaan "sillä mielellä", noissa isommissa on mulle ihan riittävästi tokokoiraa enkä Nessulle sitä roolia ole kokaan ajatellut.

Nessu ei kauheasti arvosta vieraita ihmisiä, se menee kyllä hetkeksi haistelemaan yms. vierasta ihan vapaaehtoisesti ja antaa tarvittaessa käsitellä itseään ongelmitta mutta ei ole kiinnostunut jäämään siliteltäväksi. Muissa asioissa Nessu on sitten sitäkin reippaampi ja jos se säikähtääkin jotain (hyvin harvinaista) se unohtaa sen samantien. Tuttujen kanssa Nezumi on aina superiloinen pusupoika joka viihtyy hyvin sylissä rapsuteltavana. Mutta lenkillä Nessu kävelee itse, EI tarvi kantaa! sanoo Nezumi.

Nezumi on ollut toistaiseksi terve, sillä on oikea purenta (!) ja muutenkin herra tuntuu istuvan rotumääritelmään ilman ainakaan mitään selkeitä virheitä. Kerta se on ensimmäinenkin mun koirissani! 


-~ Nimestä ~-

Olisin aluksi halunnut nimetä Nezumin jonkun Prätkähiiret Marsista hahmon mukaan mutta ne nimet ei kuitenkaan olleet sellaisia mistä oikeasti tykkäisin. Hiireksi pikkumies piti kuitenkin nimetä joten siitä tuli 鼠 eli Nezumi joka tarkoittaa hiirtä tai rottaa japaniksi. Nezumi on myös erään kuuluisan japanilaisen varkaan lempinimi