:


DAENERYS
"DANY"

Rotu: Englanninsetteri (FIX rekisteröity), tricolour
Sukupuoli: Narttu
Syntynyt: 16.12.2015
Koko: 20kg, n. 60 cm??
Dany Koiranetissä
 
 
-~Danysta ~-

Dany liittyi laumaan tammikuussa 2017, hieman Rohanin kuoleman jälkeen. Sirrion kaipasi itselleen kaveria ja alunperin ajattelin että koetan löytää uutta kotia kaipaavan, jo aikuisen dallunartun meille. Tulikin vasta vuoden täyttänyt englanninsetteri :D Mutta narttu sentään kuitenkin. Danyn kerrottiin olevan kiltti, sosiaalinen, hyväkäytöksinen ja irti pidettävissä eikä ole vaikuttanut aggressiiviselta kissojakaan kohtaan, täydellinen siis meille. Uskoin englanninsetterin rotunakin olevan vallan sopiva meidän elämäntyyliimme joten haimme neidin kotiin.
  
Dany oli ja pääasiassa on edelleen kaikkea sitä mitä kehuttiinkin: todella kiltti, hyväntahtoinen, sosiaalinen ja kaikinpuolin ihastuttava neiti. Dany saattaa vaikuttaa aluksi hieman ujolta eikä haasta riitaa kenenkään kanssa mutta todellisuudessa osaa tarvittaessa pitää puolensa eikä pienistä hätkähdä. Dany on myös tosi fiksun tuntuinen silloin kun sitä huvittaa mutta jos neitiä ei huvita niin yhtä hyvin voisi puhua ladon seinälle... 

Aluksi Danylla ei vaikuttanut olevan mainittavaa mielenkiintoa riistaan mutta noin kahden vuoden iässä se ymmärsi olevansa Lintukoira isolla ällällä. Sen jälkeen linnut on olleet sen elämän intohimo numero yksi ja menee kaiken muun edelle. Ainakaan toistaiseksi en ole osannut koulutuksella tähän vaikuttaa riittävästi joten Dany ei enää nykyään ole irtipidettävä. Se kun saattaa pysyä lähettyvillä mutta saattaa yhtä hyvin häipätä paikalta ja ilmestyä oma-aloitteisesti kotioven taakse riittävästi juostuaan. Tällainen ei tietenkään käy päihinsä monistakaan syistä joten nykyään Dany on irti vain hyvin aidatuilla alueilla. 

Danyn kanssa kilpailemme koirajuoksussa ja harrastamme myös koirapyöräilyä, jälkimmäistä ainakin toistaiseksi vain omaksi iloksi. Dany on tosi innokas vetokoira ja yrittää aina parhaansa joten sen kanssa on ilo kisata vaikka me ei kumpikaan ollakaan mitään huippu-nopeita juoksijoita. Harjoitellaan satunnaisesti myös tokoa mutta vaikka Dany oppii nopeasti ja tekee tokotemppuja usein mielellään se saattaa yhtä mielellään päättää tuosta vaan ilman mitään ennakkovaroitusta häipätä paikalta etsimään lintuja tai tekemään jotain muuta mielenkiintoisenmpaa joten varsinainen toko-koira Dansku ei ole :) 
 
 
-~ Nimestä ~-

Danyn alkuperäinen nimi Pimu oli vaihdettava käytännön syistä joten neiti sai nimensä Geroge R. R, Martinin Tulen ja jään laulu kirjasarjaan luoman hahmon Daenerys Targaryenin mukaan. Daenerys on kirjoissa hyvin kaunis nuori nainen jolla on hopeanvaaleat hiukset ja purppuran väriset silmät. Hän on yksi kirjasarjan päähenkilöistä ja pyrkii nousemaan Seitsemän kuningaskunnan kuningattareksi mm. kasvattamiensa lohikäärmeiden avustuksella.