..

 

SAMLET MEXICAN LOVER
"POJU"

Rotu: Chihuahua, soopeli
Sukupuoli: Uros
Syntynyt: 26.05.2009
Mitat: <3 kg
Kasvattaja: Tarja Pelttari, Turku
Poju Koiranetissä

-~ Pojusta ~-

Poju tuli meille kesäkuussa 2019, kymmenen vuoden kypsässä iässä. Pappa oli palautunut kasvattajalleen jokin aika sitten mutta leikkaamattoman uroksen elo narttulaumassa on vähän haastavaa ja itse olin jo päätynyt siihen että meille on tultava toinen chihuahua mahdollisimman pian niin tässäpä sopiva ratkaisu molempiin ongelmiin :) Nezumin lapsuudenysätävä Pontus kävi meillä usein hoidossa ja aina kun Pontus lähti Nessu jäi ikkunaan itkemään Pontuksen perään pitkäksi aikaa. Pojun tultua itkeminen loppui vaikka Pontus edelleen kävi ja lähti. Nessu ja Poju onkin olleet hyvin toimeentuleva pari, Nezumin rauhallisuus rauhoittaa myös aika reaktiivista Pojua ja kun Nessu ei provosoidu paljon mistään niin Pojjokin on huomannut ettei Nessun kanssa tarvi hermoilla. 

Poju on hirmuisen ihana, hellyydenkipeä, fiksu, osaa paljon kaikenlaista tempuista tokoiluun (kiitos ensimmäisen omistajan) ja rakastaa näyttää taitojaan. Se haluaa osallistua kaikkeen, olla sylissä ja lenkillä ei päästä millään ihmisistä ohi kun Poju haluaisi tervehtiä kaikkia ja sitten jäädä siihen rapsuteltavaksi. Kun kukaan ei koskaan rapsuta Pojua! (Siis Pojun muistaakseen...) 

Samalla se on kuitenkin aika herkkä ja hyvin terävä, jos se tuntee yhtään olonsa epävarmaksi / uhatuksi niin Poju ei epäröi käyttää hampaitaan. Esim. kerran kun meinasin nostaa sen sohavalta syliin ja mulla oli samassa kädessä nenäliina Poju säikähti sitä liinaa (ei voi tietää vaikka se olisi joku kauhea chihuntappolaite) ja kävi käteen kiinni. Ja vaikka näin pieni koira ei nyt mitään massiivista tuhoa saa aikaiseksi niin voin kertoa että se puree ihan hemmetin lujaa ja välillä meillä veri virtasi kun on aluksi tuli tehtyä virhearviointeja papan kanssa. Nykyään jo paremmin tiedän sen rajat ja Pojjo on myös oppinut luottamaan minuun joten harvemmin enää käy mitään ylläreitä tai muutenkaan tarvitse asioista riidellä. 

Poju on ikäisekseen varsin pirteä tyyppi vaikka hieman vanhuudenvaivojakin löytyy. Ei olla viitsitty tyyppiä nukuttaa kuvaamisen vuoksi mutta todennäköisesti nivelrikkoa tms. löytyy. Onneksi kyseessä on kuitenkin hyvin kevyt koira niin toivotaan että pappa pysyy virkeänä ja on meidän kaverina vielä monta vuotta. 


-~ Nimestä ~-

Pojun nimi oli Poju enkä sitä sitten vaihtanut kun Poju on jo aika iäkäs niin tuntui jotenkin tylsemmältä alkaa vaihtaa sitä kuin nuorempien kohdalla + en ollut ihan varma että se on jäämässä meille niin senkään vuoksi en viitsinyt alkaa kutsua sitä millään muulla nimellä heti alkuun. Ja sitten kun se vaan oli meillä kauemmin ja kauemmin ja oli ollut jo Poju koko sen ajan niin olisi outoa alkaa sitä enää tässä vaiheessakaan muuttamaan :D Ei ole sellainen nimi minkä itse valitsisin (selvästikään kun omavalitsemiani katsoo...) mutta eihän nimi koiraa pahenna.