IN MEMORIAM


ROCKY
"ROHAN"

16.07.2010 - 07.12.2016
(suolitukoksen vaurioittaman suoliston komplikaatiot)

Rotu: Dalmatiankoira, ruskeapilkkuinen (blaffa)
Sukupuoli: Uros
Koko: 30kg, n. 60 cm
Kasvattaja: Jenni Siikanen, .
Rohan Koiranetissä
 
 
-~Rohanista ~-
 
Rohan otettiin seuralaiseksi vaarini perheeseen mutta energinen pilkkuherra pisti sisustuksen uusiksi eikä muutenkaan täysin soveltunut sohvanvaltaajan rooliin joten tammikuussa 2011 Rohan matkasi tänne Sälinkäälle. Dalmatiankoira on rotu jota en ole koskaan edes leikilläni harkinnut mutta Rohan on hurmannut minut totaalisesti.
 
Rohan on luonteeltaan iloinen, positiivinen, leikkisä, iloinen, toimelias ja sosiaalinen. Ja iloinen. Roo on hyvin pehmeä ja pikkuisen ääniherkkä mutta sen muut ominaisuudet kompensoivat näitä piirteitä niin voimakkaasti etteivät ne juurikaan näy arkielämässä. Rohan on hyvin vilkas ja energinen herra joka keksii tekemistä ja viihdykettä vaikka tyhjiössä. Kaikki on parasta, upeaa ja mahtavaa. Tai ainakin melkein kaikki, korvien puhdistamisen Rohan voisi jättää väliin... mutta kyllä Roo siihenkin suostuu kun hinnasta sovitaan ;) 
 
En alunperin kaavaillut Roolle minkäänlaista harrastus-uraa ja koulutus tähtäsi ihan vain arki-elämän sujuvaksi saattamiseen. Roon elämässä on niin paljon kaikkea mahtavuutta että koulutustuokioiden teemana oli "tunge namia dalmaattiin erittäin nopeassa tahdissa ettei se häivy tekemään jotain muuta kivempaa". Mutta aivopesu on tuottanut ihan mukavasti tulosta ja nykyään Rohan tietää että minua kannattaa pitää silmällä sillä minäkin olen itseasiassa aika hauska tyyppi. Ja kun keskustelukanavat saatiin auki on Rohanista kuoriutunut mitä hienoin harrastuskoira jonka suurimpana rajoitteena, terveysongelmien ohella, on lähes olematon ja parhaimmillaankin vähän sinnepäin tehty pohjatyö monessa asiassa. Kun ei siitä tule toko-koiraa kuitenkaan. No eipä taas.
 
Rohanin ainoa miinuspuoli on valitettavasti sen terveys. Sillä on atopia, suolitukoksen aiheuttamia suolisto-ongelmia, 5 vuoden iässä oireilun aloittanut spondyloosi sekä 6 vuotiaana havaittu sivuääni sydämessä. Eläinlääkärit ovat tulleet turhankin tutuiksi, onneksi Rohan sentään rakastaa lääkärillä käyntiä (ja elänlääkäritkin yleensä ihastuvat sen positiiviseen luonteeseen) ihan yhtä paljon kuin kaikkea muutakin.
 
-~ Nimestä ~-
 
Rohanin alkuperäinen kutsumanimi oli Rocky mutta se on niin monella käytössä että se oli pakko vaihtaa. Vaikka nimen kokonaan vaihtaminen tuskin olisi ollut kovin iso juttu, halusin kuitenkin pitää Ro- alun ja matkalla kotiin hakureissulta Rohan oli ensimmäinen fantasianimi joka tuli mieleen joten Rohan siitä sitten tuli.
Rohan on alue J.R.R. Tolkienin luomassa Keski-Maassa jossa seikkaillaan mm. kirjassa Taru Sormusten Herrasta. Rohan tarkoittaa hevosten maata. Alue on ruohikkoista ja sen asukkaat, rohirrimit, ovat tunnettuja kasvattamistaan hevosista.
 
 
 
- - - - -PRIMOKSEN KAKSOISAGENTTI
"MAX"

04.06.2004 - 22.04.2015
(spondyloosi, muita luustovaivoja)
Rotu: Bouvier
Sukupuoli: Uros
Mitat: 67cm, 35kg
Kasvattaja: Heidi & Anne Koho, Numminen
Max Koiranetissä


-~ Maxista ~-

Max tuli minulle hieman yllättäen syyskuussa 2006. Kuulin tädiltäni hänellä olevan hoidossa bouvier joka etsii kotia. Kuulemma todella mukava, vähän kovia kokenut poika jota hän ei voinut pitää pahan eroahdistuksen vuoksi. Olin kaipaillut doggien seuraksi jotain vähän toimivampaa harrastuskoiraa mutta rodusta ei ollut mitään havaintoa joten kai se voisi olla kodinvaihtaja-bouvier siinä missä joku muukin.

Max oli hyvin kouluttamaton, stressaantunut ja kaukana ongelmattomasta mutta samalla se osoittautui jo heti alkuunsa todella kiltiksi ja miellyttämisen haluiseksi pojaksi joka kyllä yrittää parhaansa. Maxia kuvaa parhaiten sanat kiltti, hyväntahtoinen ja hölmö vaikka siltä kyllä löytyy bouviereille ominainen halu suojella laumaansa ja se osaa olla jokseenkin vakuuttavakin halutessaan. Se on edelleen herkästi stressaantuva ja rutiinit on sille tärkeitä mutta vuosi vuodelta se tuntuu seisovan entistä tukevammin jaloillaan.

Stressaantumisen vuoksi Maxin kanssa ei koskaan ole käyty kokeissa mutta se toimi aloittelijalle erinomaisena oppaana koiralajien saloihin ja vähemmän vakavissaan ollaan puuhasteltu mm. tokoa, pk-jälkeä, hakua, verijälkeä, vinttikoirien maastojuoksua, vepeä, vetojuttuja ja koiratanssia. Nykyään Max viettää pääasiallisesti kotikoiran elämää vaikka osallistuu se edelleen treeneihin Virallisena Häiriökoirana jonka tehtäviin kuuluu mm. "karkaaminen" paikallamakuusta keppiä järsimään.

-~ Nimestä ~-

Maxin nimi ei ole minun keksimäni mutta ehkä nimi viittaa salainen agentti 86:een eli Maxwell Smartiin. Ainakin nimi olisi melko osuva jos se siitä tulee. Yleensä Smart on aina lähellä epäonnistumista oman epäpätevyytensä vuoksi, mutta agentti 99 ja hyvä onni saattavat tehtävät onnelliseen päätökseen.- - - - -FINBALT FAVORITE VITO'S AVALLON
"AVALLON"

08.02.1999 - 21.01.2012
(vanhuus)

Rotu: Tanskandoggi, harlekiini
Sukupuoli: Narttu
Koko: 45kg
Kasvattaja: Eija & Hannu Koskinen, Sälinkää, 
Hannele Teljomaa, Helsinki
Avallon Koiranetissä
 
 
-~ Avallonista ~-

Avallon on hyvin älykäs koira, mikä ei aina ole kauhean mukavaa. Varsinkin nuorena Avallon tylsistyi helposti ja purki energiansa sisustamiseen eikä nyt vanhoilla päivilläkään ole ihan ennenkuulumatonta että palaan kotiin jossa on syöty sohva. Avallonin tuholistalle kuuluu myös mm. lattiasta irroitettu muovitus ja ovi josta Ava irrotti koko alemman puoliskon kun olin neidin sinne "epähuomiossa" lukinnut. Avallon osaa avata ovet, koputtaa jos ovi on lukossa ja käyttää vesihanaa yms. Ava tykkää leikkiä muovisilla, koirille tarkoitetuilla "nyppyläpalloilla" niin, että Ava irrottaa hampaillaan kaikki (mielellään eriväriset) nyppylät ja järjestää niitä erilaisiin kuvioihin.

-~ Nimestä ~-

Avallonin nimi tulee tietenkin myyttisestä Avalonin saaresta, rekisteripapereihin vain lipsahti ylimääräinen L jonka päädyin sitten lisäämään myös kutsumanimeen. Avalonin uskotaan olevan mm. kuningas Arthurin hauta/turvapaikka. Jotkut uskovat Avalonin sijainneen nykyisen Glastonburyn paikalla.- - - - -DON VITO'S AMBARA
"AMBARA"

07.05.2001 - 25.09.2009
(liikuntaongelmat)

Rotu: Tanskandoggi, musta
Sukupuoli: Narttu
Koko: 60kg
Kasvattaja: Eija & Hannu Koskinen, Sälinkää
Ambara Koiranetissä
 
 
-~ Ambarasta ~-

Ambara oli jo nuoresta melkoinen jäyhä jököttäjä, vaikka kyllä neidistä vauhtiakin löytyy. Upottavassa lumessa juokseminen on mm. sellainen asia josta Ambara jaksaa aina innostua. Ambara on luonteeltaan sellainen kuin molossin ja tanskandoggin kuuluukin: itsevarma, ylväs, rohkea, ystävällinen ja aina luotettava. Hyvin harvat asiat saavat koskaan Ambaraa pois tolaltaan.

-~ Nimestä ~-

Ambaran nimi tulee David Eddingsin kirjasarjasta Belgarionin taru. Kirjassa yksi hahmoista on prinssi Kheldar joka tunnetaan myös Silkkinä. Silkillä on monia salanimiä joista yksi on Ambar Kotulainen. Lisättiin yksi A koska Ambara on tyttö. Silkki tunnetaan varastelusta, valehtelusta, juonittelusta, vaimojen kanssa vehtaamisesta ja ylipäätään kaikenlaisista epäilyttävistä toimista.